preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 17 10

Η ομάδα περιβαλλοντικής του σχολείου μας μαζί με την ομάδα ρητορικής και τις υπεύθυνες καθηγήτριες των προγραμμάτων (κα Δεκαρίστου, κα Δοκοπούλου και κα Λουμπαρδιά), επισκέφτηκαν τον Διομήδειο βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι, ολοκληρώνοντας έτσι την εκπαίδευσή τους στη σπορά και τη φυτευση.  Ο Διομήδειος κήπος έχει συνολική έκταση περίπου 1860 στρεμμάτων, τα οποία καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη.

DSCN2697                        DSCN2706

 

Εκεί οι ομάδες ενημερώθηκαν από τον γεωπονο του ιδρύματος για τις ποικιλίες που ευδοκιμούν στις διαφορες περιοχές της πατρίδας μας, ιδιαίτερα για την Αττική. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα φυτά που μπορούμε να καλλιεργήσουμε στο σχολικό μας κήπο και έκαναν εργασία πεδίου. Κάθε μαθητής έσπειρε φυτά σε μικρό γλαστράκι και ενημέρωθηκε για τον τρόπο μεταφύτευσής του σε μεγαλύτερη γλάστρα και στον κήπο αργότερα.

DSCN2701

Λίγο πριν σταματήσουν τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές άρχισαν τις μεταφυτεύσεις καθώς και τη φύτεση αρωματικών φυτών στον σχολικό κήπο (λεβάντα, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, αρμπαρόριζα) .

IMG_2208         IMG_2210    IMG_2209

Η ομάδες ανέλαβαν το πότισμα των φυτών και την περιποίηση του κήπου. Ο χώρος άρχισε να αλλάζει μορφή και το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση