Οκτ 25

e-twinning Quality Label- Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-twinningΛήψη αρχείου

Μαΐ 28

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κροατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

με το Erasmus+ KA2 στo Σπλιτ της Κροατίας

            Στο Σπλιτ της Κροατίας πραγματοποιήθηκε η 3η και τελευταία κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και οι παρακάτω χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν τέσσερις μαθήτριες (Παναγιώτα Χριστοδούλου, Μαντώ Βαφειάδη, Αναστασία Κοσμίδου, Ραφαέλα Υφαντή), οι καθηγήτριες         κ. Λαζάκη Παναγιώτα (φιλόλογος, συντονίστρια του προγράμματος), η κ. Παπαδοπούλου Βασιλική (δασολόγος) και η κ. Ορνιθοπούλου Άννα (μουσικός).

            H συνάντηση διήρκεσε από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 2018 . Τόσο οι μαθήτριες όσο και οι καθηγήτριες ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Κροατίας παρακολουθώντας μαθήματα στο σχολείο υποδοχής, Osnovna skola Manus, και συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες-εταίρους (Κροατία-συντονίστρια χώρα-, Λιθουανία, Σλοβενία, Τουρκία, Ιταλία) συμμετέχοντας σε δράσεις οι οποίες σχετίζονταν με τους άξονες του προγράμματος όπως  η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, η προώθηση της ανεκτικότητας, η εξάλειψη τη διαφορετικότητας, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων. Οι δράσεις περιείχαν ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Juraj Bonaći, διαγωνισμό και απονομή βραβείων Oscar στις ταινίες που ετοίμασαν όλες οι χώρες  με θέμα την εξάλειψη των προκαταλήψεων και των διακρίσεων, επίσκεψη σε επαγγελματικό λύκειο της πόλης όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα από δύο μειονότητες της Κροατίας, ξενάγηση με λεωφορείο στην πόλη του Σπλιτ, επίσκεψη και συνομιλία με την αντιδήμαρχο του Σπλιτ, συμμετοχή σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης ταλέντων, συμμετοχή σε μάθημα Aikido και τέλος συμμετοχή σε μάθημα και παιχνίδι picigin (τοπικό ομαδικό θαλάσσιο παιχνίδι στο Σπλιτ).

               Στην τελευταία συνάντηση των εταίρων έγινε αναφορά σε θέματα διάχυσης και βιωσιμότητας του προγράμματος. Κάθε χώρα παρουσίασε τις προτάσεις της για τη βιωσιμότητα του προγράμματος σε βάθος τριών ετών.

               Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σπλιτ της Κροατίας πραγματοποιήθηκε τόσο σε κλίμα ενθουσιασμού για τις καινούριες εμπειρίες που μας περίμεναν όσο και σε έντονο κλίμα συγκίνησης, αφού αυτή η κινητικότητα υπήρξε το επιστέγασμα μιας διετούς συνεργασίας έξι χωρών. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουμε την άψογη και θερμότατη φιλοξενία των Κροατών εταίρων μας, αλλά και των οικογενειών που φιλοξένησαν τις τέσσερις μαθήτριές μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε το σύγχρονο Σπλιτ αλλά και την ιστορία του, να επισκεφθούμε κοινωνικές δομές που ευαισθητοποιούν τα παιδιά σχετικά με τη διαφορετικότητα, να έρθουμε σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Κροατίας παρακολουθώντας μαθήματα στο σχολείο τους και γενικά να απομυζήσουμε στο έπακρο αυτήν την τόσο σημαντική ευκαιρία που μας έδωσε το διετές αυτό πρόγραμμα Erasmus+ KA2….τη δυνατότητα να επισκεφθούμε άλλες χώρες και μέσα από τη διαφορετικότητά μας να καταλάβουμε πόσο ίδιοι είμαστε!

               Ευχόμαστε το κλείσιμο αυτού του προγράμματος να σταθεί αιτία και αφορμή για πολλά άλλα παρόμοια προγράμματα στο Γυμνάσιό μας!

Απρ 27

Brochure erasmus+ project 2016-17

https://issuu.com/erasmus.vodnik/docs/broshure_20ersmus_2b_20project_2020

Μαρ 28

Eπίσκεψη στο Ρώσικο Σπίτι

 

Eπίσκεψη στο Ρώσικο Σπίτι

Μαθητές του προγράμματος Erasmus+ KA2 επισκέφθηκαν τον πολιτιστικό Σύλλογο «Ρώσικο Σπίτι» και συνομίλησαν με την πρόεδρό του,  κ. Ιουλία Γαβρίλοβα. Read the rest of this entry »

Μαρ 28

Γνωριμία μέσω Google Hangouts με τους Κροάτες μαθητές που θα φιλοξενήσουν την ελληνική αποστολή στο Split της Κροατίας τον Μάιο του 2018

Μαρ 22

To Erasmus+ KA2 επισκέπτεται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», μαθητές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη διαχείριση της ετερότητας.

Η πρώτη βιωματική δράση σχεδιάστηκε με αφορμή το κείμενο Το παιδί με τη ριγέ πιτζάμα και υλοποιήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή της Παιδαγωγικής του Θεάτρου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  δρ. Σίμο Παπαδόπουλο στην αίθουσα Θεμέλιο του Πανεπιστήμιου. Read the rest of this entry »

Μαρ 16

Διάχυση της κινητικότητας στη Σικελία από το ΙΚΥ

ΙΚΥ στο facebook

Δεκ 14

Comments on National Literature- Videoconference between Lithuania and Greece

Videoconference between Lithuania and Greece!
The Lithuanian and the Greek team presented their work on National Literature ον 14th December 2017! Students from both countries listened to each other and spoke with each other trying to comment on National Literature pieces that refer to discrimination and Children’s Rights! The experience was unique for many of our students as they really enjoyed interacting with each other! «A boy with two homecountries» by Maria Kokkinou was the book that our students read and talked about to the Lithuanian students.

Τηλεδιάσκεψη Λιθουανών και Ελλήνων μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος  erasmus+ KA2:

H εικόνα του Άλλου μέσα από τη λογοτεχνία.

Μαθητές του προγράμματος Erasmus+ KA2 πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με μαθητές από το σχολείο των Λιθουανών εταίρων μας.  Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η κάθε πλευρά να παρουσιάσει την περίληψη και τα σχόλια που έκαναν οι μαθητές πάνω σε ένα βιβλίο της εθνικής λογοτεχνίας τους με θέμα τη μετανάστευση. Read the rest of this entry »

Δεκ 09

Ο Οδυσσέας ταξιδεύει στη Σλοβενία και στη Σικελία και δίνει τρόπους αντιμετώπισης του bullying

Στο padlet που ακολουθεί δίνεται μια δημιουργική διαθεματική διδακτική αξιοποίηση του επεισοδίου Οδυσσέα και Κύκλωπα ενάντια στο bullying. Το παρακάτω σενάριο υλοποιήθηκε από τη φιλόλογο Λαζάκη Παναγιώτα τόσο στην κινητικότητα της Σλοβενίας όσο και σε αυτήν της Σικελίας.

Made with Padlet

Δεκ 09

Eκπαιδευτική επίσκεψη στη Σικελία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

με το Erasmus+ KA2 στη Σικελία

Στη Σικελία της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η 2η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και οι παρακάτω χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές (Ζησίδης Παναγιώτης, Μίντογλου Δημήτριος, Σκαμνού Ζαχαρούλα-Ραφαηλία και Κουκουρίκου Μαρία), η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παταπάτη Ευφροσύνη,  οι καθηγήτριες κ. Λαζάκη Παναγιώτα (φιλόλογος, συντονίστρια του προγράμματος) και η κ. Παπαδοπούλου Βασιλική (δασολόγος). Read the rest of this entry »

Νοέ 08

Video- meeting

07-11-2017

Οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ που θα ταξιδέψουν στη Σικελία γνωρίζουν τους Ιταλούς μαθητές Read the rest of this entry »

Οκτ 27

Approaching the thematic of the Jewish Holocaust in WW2

 

One of the pedagogic objectives of the project “We, the Kids of the EU, believe…” is increasing the level of awareness on Human Rights, Children’s Rights, eliminating discrimination and enhancing tolerance. This is why this year the Erasmus+ students’ and teachers’ team decided to organize a different celebration of the 28th of October, the National Day of Greece. Apart from the historic information we decided to present to our school an adapted version of the book “The boy in the striped pyzamas”. According to the plot Read the rest of this entry »

Οκτ 26

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

1ttvm

Στο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο, με τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου,  που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στο 3ο Γυμνάσιο «Δόμνα Βισβίζη» από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, συμμετείχε η ομάδα Erasmus+ “We the Kids of the EU, believe…” με την κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, Διευθύντρια και μέλος της ομάδας. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;”, ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Read the rest of this entry »

Οκτ 22

2η Διακρατική Συνάντηση των συντονιστών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

με το Erasmus+ KA2 στη Σμύρνη Read the rest of this entry »

Οκτ 01

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα < Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου> στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης , με κύριο ομιλητή τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη πρώην προϊστάμενο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την κ. Μαρίσα Βουλγαράκη , Ψυχολόγο- Εγκληματολόγο. Read the rest of this entry »

Ιούν 19

Επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan)

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λιουμπλιάνα (Μάιος 2017)  και στο σχολείο Osnovna Valentina Vodnika πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan).  Read the rest of this entry »

Ιούν 18

Διάχυση της κινητικότητας στη Σλοβενία από το ΙΚΥ

IKY on facebook

IKY on twitter

IKY on google+

Ιούν 13

Η Γνώμη δημοσίευσε το δελτίο τύπου της κινητικότητας του προγράμματος στη Σλοβενία

Κινητικότητα στη Σλοβενία

Μαΐ 29

Ανασκόπηση δράσεων ομάδας Erasmus+ για τη χρονιά 2016-2017

 

Μαΐ 29

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 7 έως και τις 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο “We, the Kids of the EU, believe…”. Read the rest of this entry »

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων