Οκτ 01

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα < Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου> στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης , με κύριο ομιλητή τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη πρώην προϊστάμενο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την κ. Μαρίσα Βουλγαράκη , Ψυχολόγο- Εγκληματολόγο. Διάβασε περισσότερα »

Ιουν 19

Επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan)

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λιουμπλιάνα (Μάιος 2017)  και στο σχολείο Osnovna Valentina Vodnika πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan).  Διάβασε περισσότερα »

Ιουν 18

Διάχυση της κινητικότητας στη Σλοβενία από το ΙΚΥ

IKY on facebook

IKY on twitter

IKY on google+

Ιουν 13

Η Γνώμη δημοσίευσε το δελτίο τύπου της κινητικότητας του προγράμματος στη Σλοβενία

Κινητικότητα στη Σλοβενία

Μάι 29

Ανασκόπηση δράσεων ομάδας Erasmus+ για τη χρονιά 2016-2017

 


Μάι 29

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 7 έως και τις 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο “We, the Kids of the EU, believe…”. Διάβασε περισσότερα »

Μάι 17

15 Μάη 2017-Παρουσίαση προγράμματος Erasmus+ στην περιοχή του πλατανότοπου Μαΐστρου

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον μέσα στα πλατάνια και δίπλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έγινε φέτος (2017) η παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων όλων των Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης. Διάβασε περισσότερα »

Απρ 02

21 Μαρτίου-Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών διακρίσεων  η ομάδα Erasmus+ μαζί με την ομάδα  της σχολικής διαμεσολάβησης πραγματοποίησαν εκδήλωση που παρουσιάστηκε στους μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

Προετοιμασία για την επιλογή Logo και slogan

Οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ στα πλαίσια του προγράμματος και της διακρατικής κινητικότητας καθηγητών και μαθητών στην Σλοβενία, επινόησαν και αποτύπωσαν με οδηγό τη φαντασία τους, τις ιδέες για logo και slogan  που θα πάρουν μαζί τους οι 5 μαθητές και οι 3 καθηγητές στο ταξίδι στη Σλοβενία και θα χρησιμοποιηθούν μαζί με άλλα, μεταξύ μικτών ομάδων μαθητών από τα έξι κράτη για να προσδιορίσουν το κεντρικό logo και slogan του project. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

6 Μαρτίου-Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του εκφοβισμού

Η ομάδα Erasmus+ μαζί με άλλες δύο ομάδες του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση για την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και την παρουσίασαν στην στην Α τάξη. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

Χαρταετοί της εκπαίδευσης-Δράση της Actionaid

Οι τάξεις A3, A4, A5  συμμετείχαν σε δράση της  actionaid για την παγκόσμια εβδομάδα δράσης «εκπαίδευση για όλους». Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 29

Κοπή Βασιλόπιτας και δράσεις της ομάδας Erasmus+ για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος .

Για το νέο έτος τα σχολεία άνοιξαν στις 16 Ιανουαρίου. Η πρώτη συγκέντρωση της ολομέλειας της ομάδας Erasmus+ έγινε την Παρασκευή 20 Γενάρη. Πραγματοποιήσαμε το έθιμο του τόπου μας που έχει σχέση με την κοπή βασιλόπιτας για τα μέλη της ομάδας. Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 23

Ημερολόγιο 2017 «Τα δικαιώματα του παιδιού»

Τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα από τα θέματα που πραγματεύεται η ομάδα erasmus+ του σχολείου μας. Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών, ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που να εγγυάται την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, την αξιοπρέπεια και την ευημερία που δικαιούνται.
Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στα Δικαιώματα των Παιδιών, όπως αυτά περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να χαρίσουν χρώμα  στα άρθρα της Σύμβασης.
Έτσι, το φετινό ημερολόγιο του σχολείου μας είναι εμπνευσμένο από τις δημιουργίες των παιδιών, Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 16

Erasmus+ team in Christmas Park

Sunday 11-12-2016
Students of Erasmus+ project participated in various events in Christmas Park in Alexandroupolis. Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 11

Συμμετοχή της ομάδας erasmus+ We, the Kids of the EU, believe… στο Πάρκο Χριστουγέννων Αλεξανδρούπολης 2016

Πρόγραμμα Πάρκου Χριστουγέννων Αλεξανδρούπολης 2016DSC02719

Δεκ 08

Honouring the World Day of Human Rights by integrating Human Rights Education in subjects!

Human Rights concepts can be integrated in any subject through a suitable “point of entry”.
Grade A (Class A2, A3, A5) had just finished Odyssey, Book 1 when we started to talk about Human Rights. The Universal Declaration of Human Rights (abbreviated) got distributed to all students. Their task was to identify Rights in Odyssey, Book 1: How are rights respected? How are they violated?

Διάβασε περισσότερα »

Νοε 25

Στέλνοντας μηνύματα στους μεγάλους

Την 1η τους τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του προγράμματος erasmus+ την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016. Χρησιμοποιώντας την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-Twinning Διάβασε περισσότερα »

Νοε 22

Γιορτάζοντας την παγκόσμια μέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Τα μηνύματα των παιδιών στους μεγάλους

 “Ο κόσμος δεν μας προσφέρθηκε απ” τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας” (Αφρικανική παροιμία)

 

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και κατ’ επέκταση η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των παιδιών, υιοθετώντας και επισήμως, τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών με παγκόσμια νομικά δεσμευτική ισχύ. Διάβασε περισσότερα »

Νοε 21

Kahoot Games

Today in our school students played an online game (with kahout application). Giota prepared questions about the rights of the children. Students created teams that competed in the fastest correct answers for their rights. Διάβασε περισσότερα »

Νοε 14

Presentation of the Greek Educational System

Presentation of the Greek Educational System during the 1st Transnational Meeting in Greece by Effrosyni Patapati (Headmistress of the 3rd Gymnasium of Alexandroupolis «Domna Visvizi»)

Greek Educational System

 

 

Νοε 11

1η Διακρατική Συνάντηση στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης «Δόμνα Βισβίζη»

Στις 6-9/11/2016 πραγματοποιήθηκε η 1η Διακρατική Συνάντηση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / Δράση ΚΑ2 / Στρατηγικές Συμπράξεις Σχολείων. Διάβασε περισσότερα »

Νοε 10

(Δελτίο τύπου) 1η Διεθνική Συνάντηση στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Για να δείτε το δελτίο τύπου πατήστε στον σύνδεσμο παρακάτω:

Δελτίο τύπου 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Διάβασε περισσότερα »

Νοε 10

Europe Code Week 2016

Κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016,) Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 24

Ερωτηματολόγιο – Δικαιώματα του Παιδιού

Ερωτηματολόγιο για τα δικαιώματα του Παιδιού

Οκτ 22

3η Πανελλήνια Ημερίδα Διάχυσης Προγράμματος Pestalozzi

Στις 22 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Ημέρα Διάχυσης του Προγράμματος Pestalozzi. Οι καθηγήτριες Λαζάκη Παναγιώτα και Παπαδοπούλου Βασιλική συμμετείχαν σε 4 εργαστήρια: Workshop A.3 Strategies to build up more inclusive classes by defeating stereotypes, prejudices, discrimination and racism. Workshop B.4 “Me the Stranger!”, Workshop A.2 Workshop on Human Rights Education, Workshop B.1 Prevention of Discrimination – Gender stereotypes.

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 18

Partners- tripline

tripline

Οκτ 18

Immigration, World Poverty and Gumballs

Οκτ 03

3η Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, με αφορμή  την 3η   Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς». Το θέμα της ημέρας  ήταν  «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».

Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 25

Run Greece Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους

Tην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, με την επωνυμία «RUN GREECE Αλεξ/πολη» – ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αν. Μακεδ. Θράκης  – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τον Δήμο Αλεξ/πολης  και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θράκης  έκαναν πράξη το «Αθλητισμός δικαίωμα για όλους» με μεγάλη επιτυχία. Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 23

Mηνύματα αγάπης και ειρήνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης  μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» συμμετείχαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 στην εκδήλωση «Μηνύματα Αγάπης και Ειρήνης» στο Πάρκο Ανατολικής Θράκης.

Διάβασε περισσότερα »

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων