Νοέ 08

Video- meeting

07-11-2017

Οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ που θα ταξιδέψουν στη Σικελία γνωρίζουν τους Ιταλούς μαθητές Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 27

Approaching the thematic of the Jewish Holocaust in WW2

 

One of the pedagogic objectives of the project “We, the Kids of the EU, believe…” is increasing the level of awareness on Human Rights, Children’s Rights, eliminating discrimination and enhancing tolerance. This is why this year the Erasmus+ students’ and teachers’ team decided to organize a different celebration of the 28th of October, the National Day of Greece. Apart from the historic information we decided to present to our school an adapted version of the book “The boy in the striped pyzamas”. According to the plot Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 26

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

1ttvm

Στο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο, με τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου,  που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στο 3ο Γυμνάσιο «Δόμνα Βισβίζη» από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, συμμετείχε η ομάδα Erasmus+ “We the Kids of the EU, believe…” με την κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, Διευθύντρια και μέλος της ομάδας. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;”, ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 22

2η Διακρατική Συνάντηση των συντονιστών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

με το Erasmus+ KA2 στη Σμύρνη Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 01

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα < Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου> στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης , με κύριο ομιλητή τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη πρώην προϊστάμενο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την κ. Μαρίσα Βουλγαράκη , Ψυχολόγο- Εγκληματολόγο. Διάβασε περισσότερα »

Ιούν 19

Επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan)

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λιουμπλιάνα (Μάιος 2017)  και στο σχολείο Osnovna Valentina Vodnika πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την επιλογή Λογότυπου(logo) και Συνθήματος (slogan).  Διάβασε περισσότερα »

Ιούν 18

Διάχυση της κινητικότητας στη Σλοβενία από το ΙΚΥ

IKY on facebook

IKY on twitter

IKY on google+

Ιούν 13

Η Γνώμη δημοσίευσε το δελτίο τύπου της κινητικότητας του προγράμματος στη Σλοβενία

Κινητικότητα στη Σλοβενία

Μαΐ 29

Ανασκόπηση δράσεων ομάδας Erasmus+ για τη χρονιά 2016-2017

 


Μαΐ 29

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 7 έως και τις 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο “We, the Kids of the EU, believe…”. Διάβασε περισσότερα »

Μαΐ 17

15 Μάη 2017-Παρουσίαση προγράμματος Erasmus+ στην περιοχή του πλατανότοπου Μαΐστρου

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον μέσα στα πλατάνια και δίπλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έγινε φέτος (2017) η παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων όλων των Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης. Διάβασε περισσότερα »

Απρ 02

21 Μαρτίου-Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών διακρίσεων  η ομάδα Erasmus+ μαζί με την ομάδα  της σχολικής διαμεσολάβησης πραγματοποίησαν εκδήλωση που παρουσιάστηκε στους μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

Προετοιμασία για την επιλογή Logo και slogan

Οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ στα πλαίσια του προγράμματος και της διακρατικής κινητικότητας καθηγητών και μαθητών στην Σλοβενία, επινόησαν και αποτύπωσαν με οδηγό τη φαντασία τους, τις ιδέες για logo και slogan  που θα πάρουν μαζί τους οι 5 μαθητές και οι 3 καθηγητές στο ταξίδι στη Σλοβενία και θα χρησιμοποιηθούν μαζί με άλλα, μεταξύ μικτών ομάδων μαθητών από τα έξι κράτη για να προσδιορίσουν το κεντρικό logo και slogan του project. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

6 Μαρτίου-Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του εκφοβισμού

Η ομάδα Erasmus+ μαζί με άλλες δύο ομάδες του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση για την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και την παρουσίασαν στην στην Α τάξη. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 30

Χαρταετοί της εκπαίδευσης-Δράση της Actionaid

Οι τάξεις A3, A4, A5  συμμετείχαν σε δράση της  actionaid για την παγκόσμια εβδομάδα δράσης «εκπαίδευση για όλους». Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 29

Κοπή Βασιλόπιτας και δράσεις της ομάδας Erasmus+ για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος .

Για το νέο έτος τα σχολεία άνοιξαν στις 16 Ιανουαρίου. Η πρώτη συγκέντρωση της ολομέλειας της ομάδας Erasmus+ έγινε την Παρασκευή 20 Γενάρη. Πραγματοποιήσαμε το έθιμο του τόπου μας που έχει σχέση με την κοπή βασιλόπιτας για τα μέλη της ομάδας. Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 23

Ημερολόγιο 2017 «Τα δικαιώματα του παιδιού»

Τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα από τα θέματα που πραγματεύεται η ομάδα erasmus+ του σχολείου μας. Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών, ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που να εγγυάται την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, την αξιοπρέπεια και την ευημερία που δικαιούνται.
Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στα Δικαιώματα των Παιδιών, όπως αυτά περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να χαρίσουν χρώμα  στα άρθρα της Σύμβασης.
Έτσι, το φετινό ημερολόγιο του σχολείου μας είναι εμπνευσμένο από τις δημιουργίες των παιδιών, Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 16

Erasmus+ team in Christmas Park

Sunday 11-12-2016
Students of Erasmus+ project participated in various events in Christmas Park in Alexandroupolis. Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 11

Συμμετοχή της ομάδας erasmus+ We, the Kids of the EU, believe… στο Πάρκο Χριστουγέννων Αλεξανδρούπολης 2016

Πρόγραμμα Πάρκου Χριστουγέννων Αλεξανδρούπολης 2016DSC02719

Δεκ 08

Honouring the World Day of Human Rights by integrating Human Rights Education in subjects!

Human Rights concepts can be integrated in any subject through a suitable “point of entry”.
Grade A (Class A2, A3, A5) had just finished Odyssey, Book 1 when we started to talk about Human Rights. The Universal Declaration of Human Rights (abbreviated) got distributed to all students. Their task was to identify Rights in Odyssey, Book 1: How are rights respected? How are they violated?

Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων