Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

καλοκαιρινές ευχές.

Και επίσημα λοιπόν, ένεκεν του θερινού ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου, εκπαιδευτικοί κ μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, σας ευχόμαστε ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι με φωτογραφικό υλικό από την αποχαιρετιστήρια γιορτή της ΣΤ’ (φωτο από πρόβα) και τις αθλητικές μας επιδείξεις.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

 

  

    

  

    

    

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Βραβεύσεις Μαθητών του Σχολείου Μας.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε στο σχολείο μας διάφορες βραβεύσεις μαθητών. Η κυρία Ελένη Μανασίδου -Ζαφειριάδου, δασκάλα του τμήματος ένταξης, επιβράβευσε την προσπάθεια και την πρόοδο που έχουν κάνει οι μαθητές της σε όλους τους τόμεις, δίνοντας τους επαίνους και μετάλλια. Συγχαρητήρια στη δασκάλα τους και σε όλα τα παιδιά. Δεν βραβεύτηκαν όμως μόνο οι μικροί μαθητές του τμήματος ένταξης αλλά και μαθητές της ΣΤ’ τάξης οι οποίοι συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Τους επαίνους έδωσαν στα παιδιά οι παλιοί δάσκαλοι της τάξης.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Πειράματα στην τάξη.

Όταν ο διακεκριμένος Φυσικός, Θοδωρής Πιερράτος, Δρ. Διδακτικής της Φυσικής και υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου, επισκέπτεται το σχολείο μας, τότε γίνονται μαγικά πράγματα. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης ξετρελάθηκαν με τα πειράματα φυσικής του καλεσμένου μας, ζητώντας επιτακτικά να τους επισκεφτεί ξανά στο άμεσο μέλλον.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Ένας συγγραφέας στο σχολείο μας.

Ο πολυτάλαντος συγγραφέας Φώτης Γιάντσιος επισκέφτηκε σήμερα, ύστερα από πρόσκληση, το σχολείο μας. Οι μαθητές της Δ’ και  Ε΄τάξης είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε έναν πολύ διασκεδαστικό διάλογο με τον συγγραφέα, με θέμα τα βιβλία. Ο καλεσμένος μας, μετέφερε τους μικρούς μαθητές μέσα στις ιστορίες των τριών βιβλίων του:  <<Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο>>,   << Ο Ευκλείδης και τα επτά θαύματα του κόσμου>> και <<Τα σπίτια με τις μάσκες>>. Στο τέλος απάντησε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών με χιούμορ και τρομερή εκφραστικότητα.

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

    

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. (5/6)

Την ημέρα Περιβάλλοντος τίμησαν οι μαθητές του σχολείου μας με διάφορες δράσεις που πραγματοποίησαν στον χώρο του σχολείου. Σκοπός των δράσεων να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος για όλους μας.

 

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Επίσκεψη στο Νους.

Το ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης επισκέφτηκαν, στις 20 Μαΐου, οι μαθητές της Γ1′ , Δ1′ και Δ2′ τάξης  με τους δασκάλους τους και παρακολούθησαν το ψηφιακό πρόγραμμα με τίτλο << νοιάζομαι>>. Τα παιδιά συμμετείχαν βιωματικά δημιουργώντας το δικό τους video στο οποίο συναισθάνονται και προσφέρουν. 

 

 

Το video των μαθητών

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Γιορτή της άνοιξης.

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας η γιορτή της άνοιξης από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Η έκθεση βιβλίου, η έκθεση ζωγραφικής με δώρα και η προβολή ταινίας με άφθονο ποπκόρν και χυμό, ήταν όλα όσα μας επιφύλασσε ο σύλλογός μας για φέτος. Τον ευχαριστούμε πολύ, καθώς και όλους όσους ήρθαν στη γιορτή του σχολείου μας. Τέλος να ευχαριστήσουμε πολύ την κ. Ελένη τσόφα των Γαλλικών μας που έκανε δωρεά όλα τα βιβλία για την έκθεση.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια…..

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια

ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια…..

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά της Β’ τάξης με την κυρία τους αναβίωσαν στην τάξη ένα πολύ παλιό έθιμο για το Σάββατο του Λαζάρου, ¨ Τα Λαζαράκια¨. Έφτιαξαν δηλαδή πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια που μοιάζουν με ανθρωπάκια. Φέρανε στην τάξη τα υλικά, ζυμώσανε και έπλασαν τα λαζαράκια. Τα γέμισαν με σταφίδες και καρύδια, έβαλαν γαρύφαλλα στα μάτια και τα χέρια, τα έψησαν στο φουρνάκι και περιμένοντας να ψηθούν είπαν και τα κάλαντα του Λαζάρου. Τι νόστιμα που έγιναν και πόσο μοσχομυριστά!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες 2018-2019

Επίσκεψη του τμήματος νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Σίνδου.

Λίγο πριν το Πάσχα επισκέφτηκαν το σχολείο μας σπουδαστές του ΕΠΑΛ της Σίνδου με τους καθηγητές τους, για να μας μιλήσουν για τους ιούς και τη σημασία των εμβολίων. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή και έπειτα απηύθηναν τις δικές τους ερωτήσεις.