3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

3η Διακρατική Συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+ στην Πορτογαλία

Οκτ 201729

Στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο Sharing is caring  που βρίσκεται στην 2η χρονιά υλοποίησης του, πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη Ponte de Lima της Πορτογαλίας  η 3η Διακρατική Συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 26 εκπαιδευτικοί από τις πέντε  χώρες, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Freixo School Cluster υλοποίησαν τις δραστηριότητες που προέβλεπε το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον απολογισμό του πρώτου έτους και των δραστηριοτήτων που ολοκληρώθηκαν, συζητήθηκε ο αντίκτυπος και η ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών . Συζητήθηκε επίσης  το επόμενο θέμα με το τίτλο «Πως μπορώ να μάθω».  Συγκεκριμένα καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της επερχόμενης δραστηριότητα, καθώς και οι τρόποι διάχυσης του προγράμματος.  Έγιναν συναντήσεις εργαστηριακού τύπου σχετικές με διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η πλατφόρμα Moodle, Sway και One Note. Τα παραπάνω είναι ελεύθερα λογισμικά διαχείρισης μαθημάτων και τα πιο απλά πακέτα λογισμικού για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.

Η εκδήλωση υποδοχής περιλάμβανε Πορτογαλικά τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, μουσική,  και παρουσίαση δημοτικών χορών από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι των σχολείων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη χώρα τους και το σχολείο τους στους μαθητές του πορτογαλικού σχολείου.

Τόσο η φιλόξενη υποδοχή του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Πορτογαλικού σχολείου, όσο και η ξενάγηση στους χώρους του έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του σχολείου και η δομή του εκπαιδευτικού συστήματος . Το Freixo School Cluster είναι ένα δημόσιο σχολείο που ιδρύθηκε το 1986 και βρίσκεται στη βόρεια περιοχή της Πορτογαλίας, στον δήμο Ponte de Lima. Αποτελείται από 3 Νηπιαγωγεία, 4 Δημοτικά Σχολεία και 1 σχολείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 500 σπουδαστές, εξυπηρετώντας πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος εργοδότης (65 εκπαιδευτικοί, 40 άτομα μη διδακτικό προσωπικό) στην περιοχή.

Πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας όπως ο μοναστηριακός χώρος Monastery of São Martinho de Tibães  στην πόλη Braga, η οποία είναι η  πρωτεύουσα της περιοχής της Μπράγκα και  η τρίτη σημαντικότερη πόλη της Πορτογαλίας με πληθυσμό 175.063  Τις επόμενες μέρες ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη Viana do castelo και τον καθεδρικό ναό  Santa Luzia.

Οι αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών αναχώρησαν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 για τις πατρίδες τους και τα σχολεία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετρητής επισκεψιμότητας

wordpress com stats

Aρχείο

Οκτώβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

O καιρός



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων