3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Κανονισμός Λειτουργίας

Οκτ 201917

Αξιότιμοι γονείς-κηδεμόνες,

Σας κοινοποιούμε τον Κανονισμό Λειτουργίας του σχολικού μας συγκροτήματος για το σχολικό έτος 2019-2020, ο οποίος έχει συνταχθεί από το Σύλλογο διδασκόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των κανόνων λειτουργίας του σχολείου θεωρούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην καλύτερη μεταξύ μας συνεργασία, αλλά κυρίως στην επίτευξη των δύο πρωταρχικών κοινών στόχων μας: την ασφάλεια των παιδιών και τη βέλτιστη ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κανονισμός Λειτουργίας

Δράση με θέμα «Η τσάντα στο σχολείο»

Σεπ 201925

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής της εγκυκλίου του  Υπουργείου Παιδείας,  υλοποιούμε τη δράση με θέμα «Η τσάντα στο σχολείο». Η συγκεκριμένη πρακτική αποσκοπεί σε μια γενικότερη βελτίωση των παιδαγωγικών στρατηγικών και στην  ενίσχυση της συναισθηματικής, κοινωνικής και  ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών μας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημερομηνίες:

Οκτώβριος 4  και 18

Νοέμβριος 1 και 22

Δεκέμβριος 6

Ιανουάριος 10 και 24

Φεβρουάριος 7 και 21

Μάρτιος 6 και 20

Απρίλιος 3

Μάιος 8 και 22

 

Ευχαριστήρια επιστολή

Ιούν 201924

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην εταιρία KLEEMANN για τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εφημερίδα μας

Ιούν 201921

50ο Φύλλο

51ο Φύλλο

52ο Φύλλο

53ο Φύλλο

54ο Φύλλο

55ο Φύλλο

56ο Φύλλο

 

5η Διακρατική συνάντηση με το Εrasmus+

Μαΐ 201927

Στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 5 διακρατική συνάντηση με το Εrasmus+ που βρίσκεται στον 3ο και τελευταίο χρόνο υλοποίησης του. Οικοδεσπότες της συνάντησης ήταν το Ιταλικό εταιρικό σχολείο Maneri Ingrassia ( https://www.ddmaneri-ingrassia.edu.it/ που βρίσκεται στο Παλέρμο της Σικελίας . Από το σχολείο μας συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί, η Ηλιάδου Βασιλική, συντονίστρια του προγράμματος, η Στεφανίδου Ελένη, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας και η Αραμπατζή Θεοδώρα, δασκάλα της Γ τάξης.  Συνολικά συμμετείχαν 31 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες. Κατά την πρώτη ημέρα ξεναγήθηκαν στους χώρους  του σχολείου αφού έτυχαν θερμής υποδοχής από τους μαθητές και παρακολούθησαν την τελετή υποδοχής στην οποία συμμετείχε μεγάλο μέρος του σχολείου. Συμμετείχαν σε εργαστήρια με διαφορετικές θεματικές σχετικές με το αντικείμενο της 4ης φάσης του προγράμματος: Ενσυναίσθηση, ειδικές μαθησιακές  ανάγκες, συναισθηματική και συνεργατική μάθηση.

Την 2η ημέρα οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, επισκέφθηκαν το Καθεδρικό ναό  του οποίου η αρχιτεκτονική του απεικονίζει τους πολιτισμούς που πέρασαν από τη Σικελία, όπως του Άραβες και τους Νορμανδούς, και  το βασιλικό Παλάτι του Παλέρμο  που φιλοξενεί σήμερα την περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας. Επίσης, την εκκλησία La Martorana που συνδυάζει με πολύ όμορφο τρόπο διαφορετικά στυλ και μεταμορφώσεις, όπως οι περισσότερες εκκλησίες της πόλης και τον Καθεδρικό του Monreale.

Την Τρίτη ημέρα παρουσιάστηκαν οι αποστολές σε διάφορες τάξεις προσφέροντας δώρα και κατασκευές που έφτιαξαν για τους Ιταλούς μαθητές.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια συνολική αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων και συζήτηση επί των στρατηγικών διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος σε  κλίμα συναισθηματικής φόρτισης.

PhotoStory5_1

« Παλιότερα άρθρα

Μετρητής επισκεψιμότητας

wordpress com stats

Aρχείο

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

O καιρόςTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων