Δράσεις

Δράσεις Σχ. Έτους 2014-15

 

tikΤηλεδιάσκεψη στο σχολείο μας με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

 

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. οι μαθητές/τριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Η τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ συμμετείχαν συνολικά 166 σχολικές μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού σχετικά με την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, πρακτικές πρόληψης, φαινόμενα διαδικτυακής βίας, κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγές- Σύνδεσμοι:

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Χρόνος διεξαγωγής: 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 11:00 π.μ.

 

banner1

tikΕβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

Στα πλαίσια της Εβδομάδας κώδικα  (08-14 Δεκεμβρίου 2014) οι μαθητές του σχολείου μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες  ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό. Συμμετείχαν οι μαθητές από την A’ μέχρι και την ΣΤ’ τάξη.

Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Χρόνος διεξαγωγής: 08-14 Δεκεμβρίου 2014

banner1

tikΕυρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα

  Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα (11-17 Οκτωβρίου 2014) οι μαθητές του σχολείου μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό. 
Συμμετείχαν οι μαθητές από την Γ’ μέχρι και την ΣΤ’ τάξη.Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Χρόνος διεξαγωγής: 13-17 Οκτωβρίου 2014

Τα σχόλια είναι κλειστά.