Θέατρο “Πρίγκιπας και Φτωχός”

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση: “Πρίγκιπας και Φτωχός”

12079083_954502571255425_8565865815260475731_nΗ παράσταση παίζεται στο Αβάκιο-Παιδικό Στέκι  (Ι. Οδός 7-11, Κεραμεικός), από το θίασο ΑΒΑΝΤΙ .

(Τιμή  θέατρο & πούλμαν: 10€)

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της  Δ΄ τάξης , σας προσκαλούν στη γιορτή που έχουν ετοιμάσει για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  στο χώρο του σχολείου μας , την Τρίτη 27/10/2015 στις  9:00 π.μ.

28

Πρόγραμμα γιορτής

“Η Φάρμα του Διαδικτύου”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης θα παρακολουθήσουν στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης (Χρυσοστ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), τη θεατρική παράσταση:

«Η φάρμα του Διαδικτύου»

βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των συγγραφέων Βερόνικας Σαμαρά και Γιώργου Κορμάμε τη στήριξη του Saferinternet.gr και της  κας Σοφίας Παδελοπούλου (Επικοινωνία και Διάχυση Δράσεων Saferinternet.gr)

φάρμα

Η παράσταση περίπου 1 ώρα, αλλά καθώς είναι διαδραστική μετά το πέρας της παράστασης τα παιδιά ερωτώνται απο τους ηθοποιούς σχετικά με τα μηνύματα που αποκόμισαν από τις ιστορίες που είδαν.

 Λίγα λόγια…

Μέσα από πέντε χαρούμενες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φάρμα ζώων με ήρωες το Νικόλα και τη Νίκη, τη σοφή κουκουβάγια και τον πιστό φίλο Ηρακλή, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολύ σημαντικά θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο:
– αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους
– προστασία των προσωπικών δεδομένων
– ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών
– σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων
– παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο
– ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.

  • Το θέατρο είναι δωρεάν και οι μαθητές θα επιβαρυνθούν μόνο για τη μετακίνησή τους

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

+Σ+ο+β+μ+Σ NEW 1

Στο πλαίσιο του εορτασμού της “Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού“, με θεματικό άξονα: “Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και  μαθαίνω τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα”,  τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας, δράσεις -αθλητικές, εικαστικές, μουσικές κλπ- συναφείς με το θέμα της ημέρας.

Untitled-17

Καλεσμένος θα είναι  ο παραολυμπιονίκης κολυμβητής ΚΑΡΑΟΥΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.