Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την επέτειο της “28ης Οκτωβρίου 1940”, στο χώρο του Σχολείου μας, στις 9:30 π.μ.

Τη γιορτή θα παρουσιάσει η Δ’ Τάξη.

28

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Πρόγραμμα 28ης Οκτωβρίου

Τηλεδιάσκεψη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε  ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα:

«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

την Τρίτη 14-10-2014 ώρα 11:00 -13:00

Την ημερίδα  την παρακολούθησε η  Ε΄  τάξη  Δημοτικού,  μαζί με άλλα 488 Δημοτικά Σχολεία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,  μέσω της υπηρεσία τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο meeting.sch.gr

Η σχολική μας μονάδα είχε επιλεγεί να συμμετάσχει μονόδρομα στην τηλεδιάσκεψη.  Οι μαθητές την  παρακολούθησαν μέσω του περιβάλλοντος ζωντανής μετάδοσης τηλεδιασκέψεων του ΠΣΔ.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα παιδιά έστειλαν τις απορίες τους μέσω του συστήματος λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας chat .

Η εμπειρία ήταν για τους μαθητές πρωτόγνωρη και προβληματίστηκαν για θέματα γύρω από τη σωστή χρήση και την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

cyberkids

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αθλητικό Πάρκο Αλίμου

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Άλιμο την Τετάρτη 8–12-2014 με τα παρακάτω θέματα.
 
1ον. ΣΟΚΟΛΑΤΑ  (Β΄ και Γ’ τάξη)
 
2ον. ΜΕΛΙ  (Α΄ και  Δ΄ τάξη)
 
3ον. ΕΝΕΡΓΕΙΑ  (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη)
 
Επίσης έπαιξαν ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα.
Οι μαθητές μας χάρηκαν τα προγράμματα, μιας και συμμετείχαν ενεργά. Πέρασαν ένα όμορφο, παραγωγικό και εκαιδευτικό πρωινό.
 
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2014-2015

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος έγινε  στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Το σχολείο μας συμμετείχε με δράσεις.

4313184_orig