Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 2.5.2018 έως και την Παρασκευή 18.5.2018.

«Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου»

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής :

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφοριακού συστήματος myschool του ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη Α.Π. Φ.6/1094/80261/Δ1/20.5.2015 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό (Μέχρι να εκδοθεί το προαναφερόμενο Πιστοποιητικό Φοίτησης το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης».

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2018», που θα διεξαχθεί από τις 23 – 27 Απριλίου. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με πληθώρα δραστηριοτήτων όπως καθαρισμός του σχολείου, δενδροφυτεύσεις, φροντίδα του λαχανόκηπου, εικαστικές παρεμβάσεις, επιδαπέδια παιχνίδια, υιοθέτηση χώρων, βάψιμο τοίχων, αλλά και δράσεων επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Το 3ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς πραγματοποίησε δράσεις στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού που διοργανώθηκε φέτος με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”. Για τη δημιουργία του βίντεο χρησιμοποιήθηκε το τηλεοπτικό σπότ του Let’s do it Greece 2018 αλλά και πολλές φωτογραφίες , βίντεο που απεικονίζουν τις δράσεις μας.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23.03.2018

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου την Παρασκευή 23.03.2018.

Οι μαθητές θα ΄ρθουν δίχως τσάντες στις 8:15 π.μ. και η γιορτή θα αρχίσει 8:30 π.μ.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν οι  μαθητές της Ε΄ Τάξης.

Η γιορτή θα τελειώσει περίπου στις 10:30 π.μ..

Τμήμα παρέλασης – Κατάθεση στεφάνου θα ξεκινήσει από το σχολείο στις 11:30 π.μ.

Τα προγράμματα «Ολοήμερο» και Σχολικά Γεύματα» δε θα λειτουργήσουν τη μέρα αυτή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25.03.2018

Την Κυριακή 25.03.2018, η σημαία και οι παραστάτες στις 10:15 π.μ. συνοδεία της δασκάλας κ.Ευαγγελίας  Καραμανίδου θα εκκλησιαστούν στον μητροπολιτικό ναό.

Το τμήμα της παρέλασης στις 11:30 π.μ. πρέπει να βρίσκεται στο χώρο της παρέλασης, όπου θα τους περιμένει η γυμνάστρια του σχολείου μας κ.Δούκα  Μαρία.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Ένα  συνηθισμένο κρούσμα στα σχολεία είναι οι ψείρες. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι οι ψείρες είναι τόσο κολλητικές όσο και το κοινό κρυολόγημα αφού σχεδόν το 80 έως 90% των παιδιών κάποια στιγμή θα κολλήσουν. Επίσης το να κολλήσει ένα παιδί ψείρες δεν έχει καμία σχέση με το αν ένα κεφάλι είναι καθαρό ή βρώμικο. Οι  ψείρες μεταδίδονται με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν. Είναι πολύ σημαντικό  να ενημερωθούν οι γονείς όλου του σχολείου, ώστε να ελέγξουν τα παιδιά τους και να τα θεραπεύσουν ταυτόχρονα αν χρειαστεί., διότι αν ένας μαθητής δεν θεραπευτεί σύντομα θα μεταδώσει τις ψείρες και στους συμμαθητές του.
           Για πρόληψη, καθημερινά ραντίζουμε με οινόπνευμα μια ψιλή χτένα για ψείρες και χτενίζουμε τα μαλλιά του παιδιού. Το οινόπνευμα σκάει τις ψείρες. Επίσης, φτιάχνουμε ένα διάλυμα με νερό και ξύδι και ξεβγάζουμε προληπτικά κάθε τόσο τα μαλλιά του. Το ξύδι ξεκολλάει τα αβγά της ψείρας και αλλάζοντας το ph της επιδερμίδας του κεφαλιού αποτρέπει την ανάπτυξή της. Αφιερώνουμε καθημερινά 1 με 2 λεπτά ψάχνοντας το κεφάλι του παιδιού όταν γυρίσει από το σχολείο μήπως και βρούμε κάποια ψείρα. Την πιέζουμε ανάμεσα στα νύχια και την σκοτώνουμε προτού προλάβει να κάνει αβγά.

Σε όσους έχουν δώσει το email τους στο δάσκαλο της τάξης στέλνω για ενημέρωση και  ένα έγγραφο του Υπουργείου Υγείας … Τμήμα Σχολικής Υγιεινής με θέμα : «Η φθειρίαση και η αντιμετώπισή της»

Ο Δ/ντής του Σχολείου : Ταβελάρης  Σωτήριος

Σήμερα τιμήσαμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα καταθέτοντας στολισμένο δάφνινο κλαδί, ως ένα ελάχιστο δείγμα τιμής  και ευγνωμοσύνης.

Στο μνημείο του τότε Μητροπολίτη Γερμανού  Καραβαγγέλη τιμήσαμε το Μακεδονικό Αγώνα. Τον Παύλο Μελά τη μεγαλύτερη μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, επώνυμους μακεδονομάχους, όπως οι καπετάνιοι Κώττας, Νταλίπης και άλλοι πολλοί, αλλά και τόσους ακόμη άλλους ανώνυμους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας, για την απελευθέρωσή της  και την ενσωμάτωσή της στον κορμό της πατρίδος μας της Ελλάδας. Τιμούμε τους προγόνους μας για τους αγώνες που έδωσαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ως Έλληνες – ελεύθεροι.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Από τον μαθητή : Παπαφιλίππου  Φίλιππο

Ενός Λεπτού σιγή, 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

3ο 6/θ Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η χώρα μας είναι από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Για τη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π., ως σχολική μονάδα έχουμε σχεδιάσει και εκπονήσει σχέδιο σεισμικής προστασίας και αντιμετώπισης  των έκτακτων αναγκών που προέρχονται από σεισμούς.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση σεισμού, ο χώρος που θα συγκεντρωθούν μαθητές και δάσκαλοι, είναι η αυλή του Νηπιαγωγείου, απ’ όπου θα γίνεται η παραλαβή των παιδιών.

 

Ο  Διευθυντής  του  ΣχολείουΣωτήριος   Ταβελάρης

 

Η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι’ αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό  πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά.

Την επόμενη χρονιά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην Unesco, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, όπως η 21η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Τυνήσιοι και άλλοι πρέσβεις από χώρες της Μεσογείου υποστήριξαν την εισήγηση και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε.

 

Το  3o Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς γιόρτασε την 21 Μαρτίου την παγκόσμια ημέρα της ποίησης με εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλες οι τάξεις το σχολείου τραγουδώντας,απαγγέλλοντας ζωγραφίζοντας και …χορεύοντας !

Τα τζιτζίκια

64811

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013 επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Καστοριάς και ενημέρωσε τους μαθητές των Γ΄και Ε΄τάξεων του σχολείου μας . Οι μαθητές μας που υλοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Το δάσος» στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης, παρακολούθησαν με προσοχή  την παρουσίαση της Π.Υ για τους κινδύνους που εγκυμονούν στα δάση και για τους τρόπους προστασίας των. Στη συνέχεια ακούστηκαν οι απορίες των μικρών μαθητών, φόρεσαν τα πυροσβεστικά κράνη και μοιράστηκαν φυλλάδια για  περαιτέρω ενημέρωση τους.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο περιφερειακός διαγωνισμός ρομποτικής στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχει το σχολείο μας με τρεις ομάδες παρουσιάζοντας τα Μετέωρα, την Κέρκυρα και τη Βεργίνα. Στον περιφερειακό λοιπόν διαγωνισμό το σχολείο είχε μια πολύ δυναμική παρουσία με αποτέλεσμα και οι τρεις ομάδες να διακριθούν. Οι διακρίσεις είχαν ως εξής:

  • Τα Μετέωρα με τους Χαλούδη Κυριάκο, Γουρζάνη Βασίλη και Γεωργιάδη Γρηγόρη έπαινο καλύτερης εικαστικής απεικόνισης
  • Η Κέρκυρα με τις Σιώμκου Ζωή, Τσιάπη Μαρκέλλα και Νόρδου Δήμητρα έπαινο ρεαλιστικότερης απόδοσης του γεγονότος, και
  • Η Βεργίνα με τους Σμαροπούλου Ειρήνη, Μαλεγγάνου Μαρία και Χύσκα Ντανιέλ το βραβείο WRO για τη συνολική εμφάνιση της ομάδας.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο τελικός διαγωνισμός στον οποίο θα συμμετέχει και πάλι το σχολείο μας και με τις τρεις ομάδες.

Ευχόμαστε λοιπόν συγχαρητήρια και στους τρεις για την καταπληκτική τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό της Αθήνας. Άλλωστε για εμάς, στο 3ο Δημοτικό, τα παιδιά είναι ήδη νικητές και μόνο για το γεγονός ότι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Καλή επιτυχία παιδιά στην Αθήνα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το σχολείο μας με τις κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα «Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι τρεις ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα τα Μετέωρα, την Βεργίνα και την Κέρκυρα, παρουσίασαν τις κατασκευές τους καθώς και τους αυτοματισμούς που δημιούργησαν για την ανάδειξη των παραπάνω μνημείων που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO.  Η παρουσίαση ήταν άκρως επιτυχημένη και κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Οι ομάδες θα συμμετέχουν το Σάββατο 15 Ιουνίου στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη. Ευχόμαστε στις ομάδες το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων