3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας

Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σας ενημερώνουμε για τη διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Ελευσίνας, Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις – πλημμύρες ρεμάτων) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Η απόφαση εδώ.

(Από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής http://dipe-dytik.att.sch.gr/)

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η Β τάξη επισκέφθηκε στις 24 Οκτωβρίου το κέντρο Γαία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Γη, το σπίτι μας» και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Γαία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν αίθουσες του Μουσείου Γουλανδρή που φιλοξενούν ταριχευμένα άγρια ζώα.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το ΟΧΙ

ΟΧΙ

B1…από το σταφύλι στο κρασί

Το Β1 στα πλαίσια του προγράμματος « από σταφύλι στο κρασί» είδε εικόνες από τον τρύγο, μίλησε για το σταφύλι, διάβασε μύθους και ποιήματα και τέλος επλασε μουστοκουλουρα. Το σχολείο μύρισε φθινόπωρο και κανέλα!

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με εξαιρετική οργάνωση κι άψογο συντονισμό από τη γυμνάστρια του σχολείου μας Γεωργία Σύριου, πηγαία προθυμία και συνεργασία των υπεύθυνων προπονητών των αθλητικών συλλόγων της Ελευσίνας και των εκπαιδευτικών μας,  η  πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στις 2/10/2017  θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας!

            Τα τμήματα της Α΄και Β΄τάξης  παραμένοντας στο χώρο του σχολείου πραγματοποίησαν παιγνιώδεις ασκήσεις κλασικού αθλητισμού στην αυλή μας και παιχνίδια με μπαλόνια στο χώρο του γυμναστηρίου.

            Τα κορίτσια των Γ΄και Δ΄τάξεων έκαναν ασκήσεις ρυθμικής γυμναστικής με μπάλες, με τη φιλική συμμετοχή της Ζέτας Βαλαβάνη, ενώ τα αγόρια επισκέφθηκαν το γήπεδο ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ρουμελιώτης», της περιοχής μας και συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα.

Με την επιστροφή τους στο σχολείο ενημερώθηκαν από τη διατροφολόγο Μαρίνα Πόγκα για τη σωστή διατροφή.

            Οι Ε΄και Στ΄ τάξεις επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους προπονήσεων της τοξοβολίας, της σκοποβολής, του  boxing και του tennis.  Οι προπονητές των τεσσάρων αθλημάτων είχαν ετοιμάσει εντυπωσιακές παρουσιάσεις:

Στο χώρο προπονήσεων του boxing  ο προπονητής Θανάσης Πέππας έκανε με τους μαθητές παιγνιώδεις ασκήσεις αντίληψης κι ετοιμότητας. Όλοι οι μαθητές προπονήθηκαν με τα ειδικά γάντια σε βασικές κινήσεις. Ακολούθησε μια μικρή επίδειξη  boxing του προπονητή με τη μικρή του κόρη-αθλήτρια κι ένας αγώνας στο ρινγκ από δύο αθλητές, με διακρίσεις στο χώρο του αθλήματος, με πλήρη εξοπλισμό κι ένδυση.

 Στο γήπεδο του tennisσυναντήθηκαν μετά από είκοσι πέντε χρόνια δάσκαλος και μαθητής!  Ο διευθυντής μας, Νιαγουλίδης Θοδωρής, προπονητής, τότε, του Τσάτση Δημήτρη, ο οποίος είναι εν ενεργεία προπονητής. Οι δυο τους, παρουσίασαν στους μαθητές της Ε΄ κι ΣΤ΄ τάξης  τους  βασικούς κανόνες και τις αρχές του αθλήματος. Τα παιδιά παρακολούθησαν μια μικρή επίδειξη του αθλήματος, προπονήθηκαν παράλληλα και δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στο tennis, δείχνοντας ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό!

 Στο χώρο της τοξοβολίας και σκοποβολής,οι προπονητές και πρωταθλητές Ελλάδος  Καραγεωργίου Αλέξανδρος και Τσακίρη Νατάσσα σε μια διαδραστική παρουσίαση μύησαν τα παιδιά στο άθλημα….κι όλα αποδείχτηκαν αρκετά εύστοχα στις επιδόσεις τους!

 Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκε ως αναμνηστικό αυτής της ημέρας  βραβείο συμμετοχής….γιατί όντως

«Αξία έχει η συμμετοχή κι όχι μόνο η νίκη»!!

Ανακοίνωση

Καλή σχολική χρονιά!

epistrofi_septemvrios

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

12/6/2017
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Ακούσατε ακούσατε…
σήμερα θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε…
Στήθηκε ο μπερντές κι οι καραγκιοζοπαίχτες του Τμήματος Ένταξης ανέβηκαν στη σκηνή. Αβάντι μανέστρο! Έξω η φτώχεια, μέσα η λόρδα…

Ημέρα Καραγκιόζη

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

28 Μαρτίου, ημέρα Καραγκιόζη, οι μαθητές όλων των τάξεων περιηγήθηκαν στην έκθεση Καραγκιόζη που στήθηκε στο Τμήμα Ένταξης. Έγινε παρουσίαση των εργασιών των μαθητών του τμήματος, γνωριμία με τον μπερντέ και τις φιγούρες κι ακολούθησε προβολή αποσπασμάτων από παραστάσεις Καραγκιόζη.

Λευκάδας Πετράδια

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ1

                                  «ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙΑ»

                       ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ  ΚΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Μέσα σε εξαιρετικά φορτισμένη από συναίσθημα και συγκίνηση ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θρυλικού 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας στο Συνοικισμό των μικρασιατών προσφύγων της πόλης, το βιβλίο του Ελευσίνιου δημοσιογράφου Βαγγέλη Αβραάμ Κουκούλογλου υπό τον τίτλο: «ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙΑ».

Η εκδήλωση έγινε το απόβραδο της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017 και τον Δήμο Ελευσίνας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γρηγόρης Κοροπούλης (ήταν και ομιλητής) και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μενέλαος Μίχας.

Μίλησαν, επίσης, κατά σειρά ο διακεκριμένος Λευκαδίτης γιατρός παθολόγος Θεόδωρος Δουβίτσας, ο πρώην διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου και αντινομάρχης Δυτ. Αττικής Βασίλης Τόλης, ο παιδικός φίλος, συμμαθητής και κουμπάρος του συγγραφέα Φανούρης Σακελλαρίου, η Λευκαδίτισσα εκπαιδευτικός και υποδιευθύντρια του Σχολείου Αθηνά Αραβανή, σύζυγος του Βαγγέλη Κουκούλογλου, ενώ στην αρχή διαβάστηκε μήνυμα του διευθυντή του Σχολείου Θεόδωρου Νιαγουλίδη (απουσίαζε για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους) από την εκπαιδευτικό Δώρα Σωτηροπούλου.

Στην ομιλία του ο συγγραφέας του βιβλίου φανερά συγκινημένος από την ολόθερμη υποστήριξη με την οποία η γενέτειρά του η Ελευσίνα, αγκάλιασε αυτό το βιβλίο, αφού επεσήμανε τη μεγάλη λατρεία του για την «πατρίδα της καρδιάς του», όπως χαρακτήρισε τον Συνοικισμό Ελευσίνας,  τον μεγάλο σεβασμό του για το ιστορικό 3ο Δημοτικό Σχολείο, εκεί όπου έμαθε το πρώτο αλφαβητάρι της ζωής του και την λατρεία του για το πανάκριβο μαργαριτάρι του Ιουνίου, τη Λευκάδα,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων για την προσπάθειά του αυτή τα ακόλουθα:

Είναι ένα αφιέρωμα στο νησί που ταξιδεύω και πλέκω τα όποια όνειρά μου εδώ και 34 χρόνια,  ας μου επιτρέψετε να πω κάτι σαν μια ωδή στην πατρίδα των ποιητών και των θρύλων, των τεχνών και των γραμμάτων, του αθλητισμού και γενικότερα των απλών ανθρώπων, εγγράμματων και ολιγογράμματων, που ύμνησαν και υμνούν το κορμί του με ραψωδίες, μουσικές, τραγούδια, χρώματα και πινελιές μοναδικής ωραιότητας και ομορφιάς. Για ένα υπέροχο προπολεμικό και μεταπολεμικό σεργιάνι στους ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο ναούς της διάσημης «Σάντα Μαύρα», για ένα μεγάλο και ονειρικό ταξίδι στο χρόνο με σπάνιο, κυρίως, φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό του ομορφόνησου.

Μεγάλη  η διαδρομή, ονειρική η εκδρομή, γοητευτική η ιστορία και που να χωρέσει σε λίγες σελίδες (208 συνολικά). Δώρα αγάπης από καρδιάς και συναντήσεις με πανάκριβες σε αξία ασπρόμαυρες φωτογραφίες και εικόνες μνήμης μιας ρομαντικής αθώας εποχής και ανταμώσεις με θύμισες και θυμιάματα ενός κόσμου ιστορικά ατσάκιστου και πεισματάρη, που αστραποβόλησε και διακόνησε και σμίλεψε εθελοντικά και χωρίς σταματημό ψυχικά, πολιτιστικά, πνευματικά, κοινωνικά και αθλητικά καζάντια.

Ενός κόσμου περήφανου, του κόσμου του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, του κόσμου της απλωσιάς και της ξωμεριάς, του κόσμου που μέσα από τα καντούνια και τα στενά σοκάκια από τα χρόνια της πιτσιρικαρίας, τα ανέμελα χρόνια των καμπίσιων και των βουνίσιων του νησιού, αρμένισε τη ζωή του και τα όνειρα της απόδρασης σαν τους γλάρους και τους ερωδιούς, για να αγναντεύει τώρα, να μνημονεύει και να λαλεί, όσο αντέχει και μπορεί μέρες δόξας και μεγαλείου. Θρύλους και μύθους και πρότυπα άσπιλων και άχραντων πολιτισμών, όλους όσοι έγραψαν ιστορία στα αθλητικά ταμπούρια και αργότερα σε άλλους μεγάλους και σκληρούς προμαχώνες της ζωής για τη ζωή, με τον ιδρώτα, το αίμα και τη μεγάλη αγάπη τους, για τη μπάλα, ιδίως σε ζαρωμένους, μίζερους και θολωμένους καιρούς.

Ενός κόσμου αγονάτιστου και φλογισμένου, που βγήκε στο ξέφωτο των πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων της Λευκάδας, όπως ακριβώς συνέβη σε ολόκληρο το φλούδι της Ελλάδας, όταν ξεπέρασε τα αξεπέραστα, για να μακαρίζει μέσα στα κοινωνικά χαλάσματα και στις ανεμοθύελλες της εποχής, να ομνύει και να υμνεί πρόσωπα και γεγονότα, μαρτυρίες και ανέκδοτα στις λησμονημένες γνωστές και άγνωστες ιστορίες και λεπτομέρειες του.

Ενός κόσμου, που ιδρωκοπούσε, επέμενε και τολμούσε με τα σαλπίσματα και των αχό των ανιδιοτελών αθλητικών επίσημων ή ανεξάρτητων αθλητικών συλλόγων και άλλων πολιτιστικών σωματείων, να μη σβήσει ούτε μια αράδα ιστορίας και που κατέθετε με θυσιαστική αγάπη την υπέρτατη ομολογία του σε όσα τάχθηκε να υπηρετήσει και να υπερασπίσει εκείνους τους καιρούς.


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων