3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας

Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους και του σχολικού συμβούλου κ.Μαρίνου Παρασκευόπουλου επισκέφθηκαν ,την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, το Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους το Μεγάρου και στη συνέχεια συνάντησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο που τους μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τους σημερινούς ανθρώπους.

Είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την Προεδρική φρουρά και να περπατήσουν στον κήπο του Μεγάρου.

Παρουσίαση βιβλίου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι εγγραφές για το ολοήμερο, για το σχολικό έτος 2018-2019, θα γίνονται ΑΥΣΤΗΡΑ, έως τις 12/6/2018

Προϋποθέσεις:
Βεβαίωση Εργασίας και των δύο γονέων ή κάρτα ανεργίας
ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες*

*(Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες / γονείς με χρόνιες παθήσεις / ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι / πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστίας το ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ Α’ ΤΑΞΗ για το σχ. έτος 2018-2019

Οι εγγραφές στην Α’ τάξη θα γίνονται μέχρι τις 18/5/2018

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Αίτηση Γονέα (την προμηθεύεστε από το σχολείο)

Αποδεικτικό Διεύθυνσης Κατοικίας (λογαρισμός ΔΕΗ, κλπ)

Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, για έλεγχο εμβολιασμών

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (το προμηθεύεστε από το σχολείο)

Βεβαίωση Φοίτησης Νηπίου (την προμηθεύεστε από το νηπιαγωγείο)

Ανακύκλωση

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «Το χαρτί του μέλλοντος» το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τους δήμους. Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας αφού το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώνεται από το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν. Επιτυγχάνει την εξοικονόμηση υλικών και ενέργειας, σε μια εποχή που αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αναδεικνύει το στρατηγικό ρόλο του σχολείου και της εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους φέρνουν στο σχολείο :

  • Σχολικά και αλλά βιβλία
  • Παλιά τετράδια
  • Λευκό φωτοτυπικό χαρτί (χρησιμοποιημένο)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.myfuturemypaper.gr/

Robo-genius & Robo-brains

Το σχολείο μας για δεύτερη φορά φέτος συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής «Εποικισμός του Άρη». Ο ενθουσιασμός όλων των μαθητών για τη ρομποτική ήταν μεγάλος και γι’ αυτό συγκροτήθηκαν δύο ομάδες με μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

Η ομάδα Robobrains κατάφερε να πάρει το ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη μεγάλη τους προσπάθεια και διάκριση!

Τη συμμετοχή των δύο ομάδων στο διαγωνισμό βοήθησε εξαιρετικά η άψογη συνεργασία με τη σχολική επιτροπή Δήμου Ελευσίνας αφού μας παρείχε τον επιπλέον εξοπλισμό που χρειαστήκαμε καθώς και η σπουδαία βοήθεια του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων που μας στήριξε ,όπως και πέρσι, σε όλη μας την πορεία.

Οι δύο ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου και προπονήτρια της ομάδας

Νάκη Παναγιώτα

Σμυρνέικα κουλούρια μέσα στην τάξη

Η Β τάξη, μετά από την επίσκεψη στο Μουσείο του Συλλόγου Μικρασιατών , έφτιαξε κουλουράκια στην τάξη με την συνταγή μιας Σμυρνιας γιαγιάς.
Μοσχοβολησε το σχολείο !
Καλό Πάσχα!

Τα κουλούρια στο ταψι και μια μικρή πασχαλινή κατασκευή

Επίσκεψη στο Μουσείο του Συλλόγου Μικρασιατών

Την Τρίτη 27 Μαρτίου η Β ταξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το μικρό και τόσο σημαντικό Μουσείο του Συλλόγου Μικρασιατών. Στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι ,χαρακτηριστικό του προσφυγικού συνοικισμού, στη γειτονιά του σχολείου. Συγκεντρώνει πλήθος καθημερινών αντικειμένων μιας εποχής πολύ μακρινής για τα σημερινά παιδιά. Έχει στηθεί με αγάπη και μεράκι από απογόνους των προσφύγων.
Μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και φιλόξενη διάθεση τέσσερα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών. Μίλησαν στα παιδιά , τα άφησαν να περιεργαστουν τα εκθέματα και τους πρόσφεραν κεράσματα στην μικρή αυλή.
Ήταν ένα αλλιώτικο μάθημα Ιστορίας . Ευχαριστούμε πολύ

Πασχαλινές ευχές!

Αποτέλεσμα Ποδοσφαίρου…

Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου που νίκησε χθες την ομάδα του 4ου Δημοτικού Ελευσίνας με 8-2!!!


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων