3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας

Σερφ@ροντας με ασφάλεια και Σύνεση στο Διαδίκτυο

internet safety

Πρόσκληση

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Στις 6 και 7 Μαρτίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν προβολές με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για το σχολικό εκφοβισμό (οι μεγαλύτερες ταξεις) και τη σχολική βία. Με στόχο την ενδυνάμωση των φιλικων σχέσεων των μαθητων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικων επαιξαν οργανωμενα παιχνιδια στην αυλη όπως Βασιλιά-βασιλιά, αλάτι ψιλό, περνά περνά η μέλισσα, το τσέρκι, το μαντηλάκι και άλλα.

 

Roboteens!

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής «Οχήματα και Μεταφορές του αύριο». Φέτος, για πρώτη φορά, το σχολείο μας συγκρότησε ομάδα ρομποτικής, με όνομα Roboteens, που αποτελείται από μαθητές της ΣΤ” τάξης και πήρε μέρος σε ένα τέτοιο διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 120 περίπου ομάδες και οι Robotteens κατόρθωσαν να περάσουν στο δεύτερο γύρο! Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για την τόσο σημαντική προσπάθεια και διάκριση!

Κατί τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί αν δεν υπήρχε, από την πρώτη στιγμή, η ηθική και πρακτική στήριξη του διευθυντή του σχολείου κ. Θοδωρή Νιαγουλίδη, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των οικογενειών των μαθητών της ομάδας.

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου και προπονήτρια της ομάδας

Νάκη Παναγιώτα

 

FB_IMG_1487156315009

Γιορτή Α” τάξης

Η Α τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας εύχεται σε όλους
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ευχές

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται σε όλους

 Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

3-12-2016 Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία στο σχολείο μας έγιναν προβολές βίντεο και συζητήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Την εύθυνη για την οργάνωση της ημέρας αυτής είχε η κυρία Θεοδώρα Σωτηροπούλου , υπεύθυνη του τμήματος ένταξης του σχολείου μας.

Γιορτή για την 17η Νοεμβρίου

Οι μαθητές της Ε” τάξης παρουσίασαν μια υπέροχη γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου….

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού διοργανώθηκαν εντός και εκτός του σχολείου μας κάποιες δράσεις :

Οι μαθητές της ΣΤ” τάξης επισκέφθηκαν αθλητικό σύλλογο της πόλης μας όπου ξεναγήθηκαν και έλαβαν μέροςστη σκοποβολή – τοξοβολία και στο πινκγ πονγκ. Μάλιστα πήραν συνέντευξη από παραολυμπιονίκη αθλητή του πινγκ πονγκ.

Τα αγόρια της Δ” και Ε” επισκέφθηκαν γήπεδο ποδοσφαίρου όπου έκαναν προπόνηση και έπαιξαν φιλικό αγώνα ενώ παράλληλα τα κορίτσια της Δ” και Ε” τάξης γνώρισαν το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής από καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

Αγόρια:

 Κορίτσια:

Οι μαθητές των Β” και Γ” τάξεων  έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου και οι μαθητές της Α” τάξης είχαν την πρώτη τους επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό (κυλιόμενοι σταθμοί).

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν ο κ. Στάμου, αθλητής του πινγκ πονγκ (μικρή επίδειξη με συμμετοχή των παιδιών ) και διατροφολόγος που μίλησε για τη σωστή διατροφή.

Όλες οι τάξεις , κυλιόμενα παρακολούθησαν βίντεο με τα ελληνικά χρυσά-ασημένια-χάλκινα μετάλλια των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης διάβασαν και συζήτησαν κείμενα με θέματα αθλητισμού και διατροφής.

Τέλος δημιούργησαν πανό με το «ευ αγωνίζεσθαι» και ασχολήθηκαν με αθλητικά σταυρόλεξα – κρυπτόλεξα.

 


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων