3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας

Ανακοίνωση

Καλή σχολική χρονιά!

epistrofi_septemvrios

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

12/6/2017
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Ακούσατε ακούσατε…
σήμερα θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε…
Στήθηκε ο μπερντές κι οι καραγκιοζοπαίχτες του Τμήματος Ένταξης ανέβηκαν στη σκηνή. Αβάντι μανέστρο! Έξω η φτώχεια, μέσα η λόρδα…

Ημέρα Καραγκιόζη

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

28 Μαρτίου, ημέρα Καραγκιόζη, οι μαθητές όλων των τάξεων περιηγήθηκαν στην έκθεση Καραγκιόζη που στήθηκε στο Τμήμα Ένταξης. Έγινε παρουσίαση των εργασιών των μαθητών του τμήματος, γνωριμία με τον μπερντέ και τις φιγούρες κι ακολούθησε προβολή αποσπασμάτων από παραστάσεις Καραγκιόζη.

Λευκάδας Πετράδια

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ1

                                  «ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙΑ»

                       ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ  ΚΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Μέσα σε εξαιρετικά φορτισμένη από συναίσθημα και συγκίνηση ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του θρυλικού 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας στο Συνοικισμό των μικρασιατών προσφύγων της πόλης, το βιβλίο του Ελευσίνιου δημοσιογράφου Βαγγέλη Αβραάμ Κουκούλογλου υπό τον τίτλο: «ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙΑ».

Η εκδήλωση έγινε το απόβραδο της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017 και τον Δήμο Ελευσίνας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γρηγόρης Κοροπούλης (ήταν και ομιλητής) και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μενέλαος Μίχας.

Μίλησαν, επίσης, κατά σειρά ο διακεκριμένος Λευκαδίτης γιατρός παθολόγος Θεόδωρος Δουβίτσας, ο πρώην διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου και αντινομάρχης Δυτ. Αττικής Βασίλης Τόλης, ο παιδικός φίλος, συμμαθητής και κουμπάρος του συγγραφέα Φανούρης Σακελλαρίου, η Λευκαδίτισσα εκπαιδευτικός και υποδιευθύντρια του Σχολείου Αθηνά Αραβανή, σύζυγος του Βαγγέλη Κουκούλογλου, ενώ στην αρχή διαβάστηκε μήνυμα του διευθυντή του Σχολείου Θεόδωρου Νιαγουλίδη (απουσίαζε για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους) από την εκπαιδευτικό Δώρα Σωτηροπούλου.

Στην ομιλία του ο συγγραφέας του βιβλίου φανερά συγκινημένος από την ολόθερμη υποστήριξη με την οποία η γενέτειρά του η Ελευσίνα, αγκάλιασε αυτό το βιβλίο, αφού επεσήμανε τη μεγάλη λατρεία του για την «πατρίδα της καρδιάς του», όπως χαρακτήρισε τον Συνοικισμό Ελευσίνας,  τον μεγάλο σεβασμό του για το ιστορικό 3ο Δημοτικό Σχολείο, εκεί όπου έμαθε το πρώτο αλφαβητάρι της ζωής του και την λατρεία του για το πανάκριβο μαργαριτάρι του Ιουνίου, τη Λευκάδα,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων για την προσπάθειά του αυτή τα ακόλουθα:

Είναι ένα αφιέρωμα στο νησί που ταξιδεύω και πλέκω τα όποια όνειρά μου εδώ και 34 χρόνια,  ας μου επιτρέψετε να πω κάτι σαν μια ωδή στην πατρίδα των ποιητών και των θρύλων, των τεχνών και των γραμμάτων, του αθλητισμού και γενικότερα των απλών ανθρώπων, εγγράμματων και ολιγογράμματων, που ύμνησαν και υμνούν το κορμί του με ραψωδίες, μουσικές, τραγούδια, χρώματα και πινελιές μοναδικής ωραιότητας και ομορφιάς. Για ένα υπέροχο προπολεμικό και μεταπολεμικό σεργιάνι στους ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο ναούς της διάσημης «Σάντα Μαύρα», για ένα μεγάλο και ονειρικό ταξίδι στο χρόνο με σπάνιο, κυρίως, φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό του ομορφόνησου.

Μεγάλη  η διαδρομή, ονειρική η εκδρομή, γοητευτική η ιστορία και που να χωρέσει σε λίγες σελίδες (208 συνολικά). Δώρα αγάπης από καρδιάς και συναντήσεις με πανάκριβες σε αξία ασπρόμαυρες φωτογραφίες και εικόνες μνήμης μιας ρομαντικής αθώας εποχής και ανταμώσεις με θύμισες και θυμιάματα ενός κόσμου ιστορικά ατσάκιστου και πεισματάρη, που αστραποβόλησε και διακόνησε και σμίλεψε εθελοντικά και χωρίς σταματημό ψυχικά, πολιτιστικά, πνευματικά, κοινωνικά και αθλητικά καζάντια.

Ενός κόσμου περήφανου, του κόσμου του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, του κόσμου της απλωσιάς και της ξωμεριάς, του κόσμου που μέσα από τα καντούνια και τα στενά σοκάκια από τα χρόνια της πιτσιρικαρίας, τα ανέμελα χρόνια των καμπίσιων και των βουνίσιων του νησιού, αρμένισε τη ζωή του και τα όνειρα της απόδρασης σαν τους γλάρους και τους ερωδιούς, για να αγναντεύει τώρα, να μνημονεύει και να λαλεί, όσο αντέχει και μπορεί μέρες δόξας και μεγαλείου. Θρύλους και μύθους και πρότυπα άσπιλων και άχραντων πολιτισμών, όλους όσοι έγραψαν ιστορία στα αθλητικά ταμπούρια και αργότερα σε άλλους μεγάλους και σκληρούς προμαχώνες της ζωής για τη ζωή, με τον ιδρώτα, το αίμα και τη μεγάλη αγάπη τους, για τη μπάλα, ιδίως σε ζαρωμένους, μίζερους και θολωμένους καιρούς.

Ενός κόσμου αγονάτιστου και φλογισμένου, που βγήκε στο ξέφωτο των πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων της Λευκάδας, όπως ακριβώς συνέβη σε ολόκληρο το φλούδι της Ελλάδας, όταν ξεπέρασε τα αξεπέραστα, για να μακαρίζει μέσα στα κοινωνικά χαλάσματα και στις ανεμοθύελλες της εποχής, να ομνύει και να υμνεί πρόσωπα και γεγονότα, μαρτυρίες και ανέκδοτα στις λησμονημένες γνωστές και άγνωστες ιστορίες και λεπτομέρειες του.

Ενός κόσμου, που ιδρωκοπούσε, επέμενε και τολμούσε με τα σαλπίσματα και των αχό των ανιδιοτελών αθλητικών επίσημων ή ανεξάρτητων αθλητικών συλλόγων και άλλων πολιτιστικών σωματείων, να μη σβήσει ούτε μια αράδα ιστορίας και που κατέθετε με θυσιαστική αγάπη την υπέρτατη ομολογία του σε όσα τάχθηκε να υπηρετήσει και να υπερασπίσει εκείνους τους καιρούς.

Βανδαλισμοί στο σχολείο μας

Δυστυχώς, μετά το τέλος των πασχαλινών διακοπών και κατά την επιστροφή μας στο σχολείο μας, αντικρίσαμε φαινόμενα βανδαλισμού στο χώρο του προαυλίου. Συγκεκριμένα, βρήκαμε την τέντα της πέργολας καμένη σε κάποιο σημείο της, καθώς και τα παγκάκια βαμμένα με συνθήματα… Φαίνεται πως κάποιοι «επισκέπτες» δεν εκτιμούν την προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθεί το σχολείο μας καθαρό κι όμορφο. Ελπίζουμε να είναι το τελευταίο περιστατικό, ειδικά μέσα στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές μας προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, τουλάχιστον στο θέμα του βαψίματος.

first first2

Θερμή παράκληση προς τα παιδιά αυτά που ενδεχομένως δεν κατανοούν το μέγεθος του ατοπήματός τους και επιμένουν να βρωμίζουν το χώρο μας, να σταματήσουν να το κάνουν. Ας αφήσουν τουλάχιστον τα σχολεία καθαρά. Ας σεβαστούν τους μικρούς μαθητές μας…

Δυστυχώς οι βανδαλισμοί στο σχολείο μας συνεχίζονται. Νέο κρούσμα παρατηρήθηκε πάλι, αυτή τη φορά στις κολώνες της πέργολας του σχολείου μας, με ζωγραφιές που βρωμίζουν το χώρο. Αυτή είναι η τρίτη φορά που βανδαλίζεται ο συγκεκριμένος χώρος

second

second2

Ευχές

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Σερφ@ροντας με ασφάλεια και Σύνεση στο Διαδίκτυο

internet safety

Πρόσκληση


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων