3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας

Καλή Χρονιά!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Β’ τάξη

Η Β’ τάξη του σχολείου μας παρουσίασε μια όμορφη γιορτή με πολλά τραγούδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Ευχές

Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης

Στο χώρο του σχολείου μας φιλοξενήσαμε με μεγάλη χαρά το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το WWF Eλλάς.

Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Νάνσυ Κουταβά από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Eλλάς.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με το θέμα :

http://food.wwf.gr/

«Ό,τι είναι καλό για την υγεία σου είναι καλό και για τον πλανήτη»

Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σας ενημερώνουμε για τη διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Ελευσίνας, Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις – πλημμύρες ρεμάτων) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Η απόφαση εδώ.

(Από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής http://dipe-dytik.att.sch.gr/)

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η Β τάξη επισκέφθηκε στις 24 Οκτωβρίου το κέντρο Γαία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Γη, το σπίτι μας» και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Γαία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν αίθουσες του Μουσείου Γουλανδρή που φιλοξενούν ταριχευμένα άγρια ζώα.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το ΟΧΙ

ΟΧΙ

B1…από το σταφύλι στο κρασί

Το Β1 στα πλαίσια του προγράμματος « από σταφύλι στο κρασί» είδε εικόνες από τον τρύγο, μίλησε για το σταφύλι, διάβασε μύθους και ποιήματα και τέλος επλασε μουστοκουλουρα. Το σχολείο μύρισε φθινόπωρο και κανέλα!

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με εξαιρετική οργάνωση κι άψογο συντονισμό από τη γυμνάστρια του σχολείου μας Γεωργία Σύριου, πηγαία προθυμία και συνεργασία των υπεύθυνων προπονητών των αθλητικών συλλόγων της Ελευσίνας και των εκπαιδευτικών μας,  η  πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στις 2/10/2017  θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας!

            Τα τμήματα της Α΄και Β΄τάξης  παραμένοντας στο χώρο του σχολείου πραγματοποίησαν παιγνιώδεις ασκήσεις κλασικού αθλητισμού στην αυλή μας και παιχνίδια με μπαλόνια στο χώρο του γυμναστηρίου.

            Τα κορίτσια των Γ΄και Δ΄τάξεων έκαναν ασκήσεις ρυθμικής γυμναστικής με μπάλες, με τη φιλική συμμετοχή της Ζέτας Βαλαβάνη, ενώ τα αγόρια επισκέφθηκαν το γήπεδο ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ρουμελιώτης», της περιοχής μας και συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα.

Με την επιστροφή τους στο σχολείο ενημερώθηκαν από τη διατροφολόγο Μαρίνα Πόγκα για τη σωστή διατροφή.

            Οι Ε΄και Στ΄ τάξεις επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους προπονήσεων της τοξοβολίας, της σκοποβολής, του  boxing και του tennis.  Οι προπονητές των τεσσάρων αθλημάτων είχαν ετοιμάσει εντυπωσιακές παρουσιάσεις:

Στο χώρο προπονήσεων του boxing  ο προπονητής Θανάσης Πέππας έκανε με τους μαθητές παιγνιώδεις ασκήσεις αντίληψης κι ετοιμότητας. Όλοι οι μαθητές προπονήθηκαν με τα ειδικά γάντια σε βασικές κινήσεις. Ακολούθησε μια μικρή επίδειξη  boxing του προπονητή με τη μικρή του κόρη-αθλήτρια κι ένας αγώνας στο ρινγκ από δύο αθλητές, με διακρίσεις στο χώρο του αθλήματος, με πλήρη εξοπλισμό κι ένδυση.

 Στο γήπεδο του tennisσυναντήθηκαν μετά από είκοσι πέντε χρόνια δάσκαλος και μαθητής!  Ο διευθυντής μας, Νιαγουλίδης Θοδωρής, προπονητής, τότε, του Τσάτση Δημήτρη, ο οποίος είναι εν ενεργεία προπονητής. Οι δυο τους, παρουσίασαν στους μαθητές της Ε΄ κι ΣΤ΄ τάξης  τους  βασικούς κανόνες και τις αρχές του αθλήματος. Τα παιδιά παρακολούθησαν μια μικρή επίδειξη του αθλήματος, προπονήθηκαν παράλληλα και δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στο tennis, δείχνοντας ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό!

 Στο χώρο της τοξοβολίας και σκοποβολής,οι προπονητές και πρωταθλητές Ελλάδος  Καραγεωργίου Αλέξανδρος και Τσακίρη Νατάσσα σε μια διαδραστική παρουσίαση μύησαν τα παιδιά στο άθλημα….κι όλα αποδείχτηκαν αρκετά εύστοχα στις επιδόσεις τους!

 Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκε ως αναμνηστικό αυτής της ημέρας  βραβείο συμμετοχής….γιατί όντως

«Αξία έχει η συμμετοχή κι όχι μόνο η νίκη»!!

Ανακοίνωση


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων