6-2-2018 Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

 

Στο 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε στις 6-2-2018 εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, με ομιλήτρια τη νηπιαγωγό Στέλλα Αργυρούλη. Το θέμα της φετινής εορτής ήταν :«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».

 

Προβλήθηκε υλικό από τη σελίδα https://saferinternet4kids.gr/ κατάλληλο για μαθητές προσχολικής ηλικίας.

 

 

Επίσης μιλήσαμε για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο προς όφελος των μαθητών μας, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ως μέσο επικοινωνίας, δημιουργίας και συνεργασίας.

 

 

Μοιράστηκαν ακόμα στους γονείς οδηγίες που περιέχονται στο τέλος του παραμυθιού «Η Μεγάλη απόφαση του @Παπάκι». Το παραμύθι θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://saferinternet4kids.gr/digiduck

Παράλληλα οι γονείς ενημερώθηκαν για την πορεία του eTwinning προγράμματος  «An apple a day keeps doctor away», με παρουσίαση από τους μαθητές ,βιβλίου με τον κύκλο της ζωής του μήλου και τη συνεργατική ζωγραφιά της διατροφικής πυραμίδας.

 

 

Επικοινωνία με Δημοτικό σχολείο του εξωτερικού

Στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος  «An apple a day keeps doctor away», πραγματοποιήθηκε επικοινωνία Skype  μαθητών του νηπιαγωγείου μας, με μαθητές του δημοτικού σχολείου Özel Şahin okulları της Τουρκίας και την εκπαιδευτικό Gülşah GÜL.

 

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά και τραγούδησαν κάλαντα στη μητρική τους γλώσσα.

 

Η φιλία των δυο σχολείων συνεχίστηκε με ανταλλαγή καρτών και ευχών για καλή Πρωτοχρονιά. Με πολλή χαρά παραλάβαμε τις κάρτες των φίλων μας με τις υπέροχες ζωγραφιές τους, που τις συνόδευε ένα δωράκι έκπληξη: ένας σελιδοδείκτης ! Τους ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε να τους άρεσε και η δική μας κάρτα! Τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβε η νηπιαγωγός Στέλλα Αργυρούλη.

 

 

Επίσκεψη στο Πάρκο των Ευχών

 

Μια υπέροχη εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας κατά την επίσκεψή τους στο Πάρκο των Ευχών. Τα παιδιά πήραν μέρος σε πολλές δραστηριότητες. Παρακολούθησαν ταινία, ζύμωσαν Χριστόψωμα κι επισκέφθηκαν το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Θαύμασαν κι είδαν από κοντά τα λευκά ελάφια κι ενημερώθηκαν από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας για τις δράσεις τους.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή όμως ήταν η επίσκεψή τους στο σπίτι του Άι Βασίλη, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να του ζητήσουν να τους φέρει το αγαπημένο τους δώρο!

 

 

Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών

 

Με τη βοήθεια της δασκάλας τους οι μαθητές που συμμετέχουν στο  eTwinning έργο  «An apple a day keeps doctor away» δημιούργησαν όμορφες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που απέστειλαν στους φίλους τους συνεργάτες .

 

 

Με πολλή χαρά βέβαια παραλάβαμε κι εμείς με τη σειρά μας γράμματα από τους φίλους μας, από Ελλάδα και Ευρώπη!

 

Ο κύκλος της ζωής του μήλου

 

20171124_102445

 

Ένα υπέροχο βιβλίο έφτιαξαν οι μαθητές  που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα  «An apple a day keeps doctor away» που περιέχει  τα στάδια του κύκλου της ζωής του μήλου!

 

Το βιβλίο διακόσμησαν τα παιδιά με εικόνες που ζωγράφισαν τα ίδια. Το βιβλίο αυτό με πολλή χαρά έδειξαν στους φίλους τους του 6ου Νηπιαγωγείου  Αγλαντζιάς της Λευκωσίας  Κύπρου που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

2016

 

Η συνομιλία Skype οργανώθηκε από την κα. Στέλλα Αργυρούλη και την κα. Κατερίνα Σπίτσα προκειμένου να γίνει ανατροφοδότηση πάνω σε δραστηριότητες που αφορούν στο έργο μας.

 

wΟι μαθητές από την Κύπρο μας τραγούδησαν το «Μήλο μου κόκκινο» και οι μικροί μας μαθητές το τραγούδι «Στη μηλιά τη φορτωμένη». Παράλληλα έδειξαν εκατέρωθεν ζωγραφιές, αφίσες και σχετικές κατασκευές.

 

 

Μια νέα εμπειρία επικοινωνίας

 

Μια υπέροχη επικοινωνία Skype είχαν οι μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας με τους μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, με αφορμή τη συμμετοχή των δυο σχολείων στο eTwinning πρόγραμμα «Αn apple a day keeps doctor away».

 

23244308_894048017442918_3868987400577088372_n

23130875_894049560776097_5649918948192110210_n

Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έδειξαν τις αφίσες και τις εργασίες που δημιούργησαν στα πλαίσια του έργου και τραγούδησαν από κοινού, δημιουργώντας μια υπέροχη συνεργασία  που θα συνεχιστεί. Η επικοινωνία αυτή διοργανώθηκε από τις νηπιαγωγούς Στέλλα Αργυρούλη και Ντίνα Ταλλού.

Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940

Με εργασίες, κατασκευές και πολύ τραγούδι ετοιμάζονται οι μαθητές μας να γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

22810535_884332955081091_1979377066_o[1]

Αφίσα μαθητών της κας. Χρύσας Νότα. Τα παιδιά διακόσμησαν γράφοντας τη λέξη «ΟΧΙ».

Τα παιδιά χρησιμοποίησαν πρωτότυπα υλικά για να δημιουργήσουν τις συνθέσεις τους και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να γράψουν τις λεξούλες «ΟΧΙ» και «ΑΕΡΑ»!

22811583_884332431747810_764913228_n[1]

Κατασκευή με φασόλια

 

Με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκαν και τα δυο προγράμματα eTwinning που υλοποίησε πέρυσι με τους μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας η Νηπιαγωγός Στέλλα Αργυρούλη. Αυτό σημαίνει πως η εργασία της, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

HEALTHYLAND

LETS CRAFT

 

Σύντομα οι δράσεις των έργων θα αναρτηθούν σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές μας!

Η Ρομποτική στη ζωή του παιδιού!

 

Μια πολύ ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα παιδιά του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου! Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να δραπετεύσουν από το καθημερινό τους περιβάλλον και να επισκεφθούν τον Πρότυπο Εκπαιδευτικό Οργανισμό ‹Κέντρον›. Το έμπειρο προσωπικό του ‹Κέντρου› παρουσίασε στα παιδιά πρωτότυπες  κατασκευές της Ρομποτικής και τα προσκάλεσε να τα πλησιάσουν και να παίξουν μαζί τους.

2759

2005441

Τα παιδιά το έκαναν με μεγάλο ενθουσιασμό, έπαιξαν με τα ρομπότ κι αντιλήφθηκαν τον τρόπο λειτουργίας τους, ύστερα από τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν. Τέλος τα παιδιά απεικόνισαν τα ρομπότ κι ευχαρίστησαν το προσωπικό που τα αποχαιρέτησε προσφέροντάς τους πολύχρωμα μπαλόνια.

Αφίσα του έργου

 

Από τους συμμετέχοντες μαθητές στο eTwinning έργο  «An apple a day keeps doctor away» δημιουργήθηκε η αντίστοιχη αφίσα, βασισμένη στη γνωστή παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα».

 

 

021

Η αφίσα προτείνεται ως logo του έργου.

 

Παρόμοιες αφίσες δημιουργήθηκαν για το logo του προγράμματος και από τις άλλες συμμετέχοντες στο έργο χώρες. Παράλληλα τα παιδιά ζωγράφισαν και γνώρισαν βιωματικά όλα τα φρούτα του Φθινοπώρου!

 

 

024

Εικαστικές εργασίες των παιδιών.