Το τρίτο βραβείο!

15-6-2018
Μια υπέροχη δραστηριότητα της Αντιδημαρχία ς Κοινωνικής Πολιτικής, ο διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα:»Η πόλη που θέλω-η πόλη που ονειρεύομαι» στάθηκε αφορμή να γνωρίσουμε εκ νέου τη Λάρισα που μεταλλάσσεται κι εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου.

Παράλληλα οι μαθητές  έδειξαν το ταλέντο τους μέσα από 12 εικαστικές δημιουργίες με τις οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

 

Το τρίτο βραβείο απέσπασε ένα από τα εικαστικά έργα των παιδιών κι έτσι με πολλή χαρά το παρέλαβαν μαζί με την υπεύθυνη της δραστηριότητας Νηπιαγωγό κα. Στέλλα Αργυρούλη! Στους μαθητές  επιδόθηκε επίσης κι ένα τάμπλετ για το Νηπιαγωγείο μας! ( 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας).

 

Το έργο που πήρε το τρίτο βραβείο!

Certificate

 

Το πρόγραμμα  «An apple a day keeps doctor away» ολοκληρώθηκε και αξιολογήθηκε. Με πολλή χαρά τα παιδιά παρέλαβαν τη Βεβαίωση επιτυχημένης συμμετοχής που μας έστειλαν οι ιδρυτές του.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

5 υγιεινά πιάτα την ημέρα

Μια νέα δραστηριότητα προστέθηκε στο έργο  «An apple a day keeps doctor away»! Οι μαθητές σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό Στέλλα Αργυρούλη συζήτησαν και πρότειναν στους συνεργάτες τους 5 υγιεινά πιάτα την ημέρα.

 

Τα παιδιά αναζήτησαν στο διαδίκτυο εικόνες με τη διατροφή που επέλεξαν και τα επικόλλησαν στα πιάτα της ημέρας. Ήταν μια υπέροχη δράση που καλλιέργησε παράλληλα  και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

 

 

Χρόνια πολλά μαμά!

 

Με πολλή αγάπη οι μαθητές μας κατασκεύασαν υπέροχα γλαστράκια για να τα προσφέρουν στη μαμά τους στη γιορτή της μητέρας!

 

 Ευκαιρία να της πουν «Μαμά, σ’αγαπώ!»

 

Όμορφα γλαστράκια για τη μαμά!

 

 

Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019

 

Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, τη σχολική χρονιά 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 18 Μαΐου 2018. Πιο συγκεκριμένα, στο Νηπιαγωγείο μας οι γονείς μπορούν να  προσέλθουν για την εγγραφή του παιδιού τους από την ώρα 11.30 π.μ έως 1 μ.μ. Εγγραφές μετά τις 19 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.). Δείτε το χάρτη με τα όρια της περιοχής που αφορά το Νηπιαγωγείο μας.

 

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2018-19, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Διαβάστε εδώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών :

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Σχολείο eTwinning 2018-19

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι  το σχολείο μας  τιμήθηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning μετά από μια διαδικασία αίτησης δύο φάσεων και φέρει πλέον το σήμα του «Σχολείου eTwinning».

 

 

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

 

  • .Ψηφιακή πρακτική

  • .Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)

  • .Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

  • .Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού

  • .Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές

Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των βραβευθέντων σχολείων.

 

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning θεσπίστηκε το 2017 με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της συμμετοχής, της αφοσίωσης και της δέσμευσης όχι μόνο επιμέρους εκπαιδευτικών του eTwinning, αλλά και ομάδων εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών από το ίδιο σχολείο. Η διαδικασία αιτήσεων για την ετικέτα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017 και έληξε τον Μάρτιο του 2018.

 

 

Παράσταση Καραγκιόζη

 

Λίγο πριν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο μας την  υπέροχη παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καπετάν Κίσσας». Τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση που τα ενθουσίασε, καθώς για τα περισσότερα, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν από κοντά τις φιγούρες του  Καραγκιόζη και της παρέας του.

 

 

Στο τέλος της παράστασης ο Σπύρος Ξαπλωτός μίλησε στα παιδιά για το Θέατρο Σκιών, για τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται οι φιγούρες   και με πολύ μεράκι παρουσίασε όλους τους ήρωες στα παιδιά. Τον ευχαριστούμε πολύ!

 

                                      Ο καραγκιοζοπαίχτης Σπύρος Ξαπλωτός εν δράση!

 

Συμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Το 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας συμμετέχει με εικαστική σύνθεση σε διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,το οποίο συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο ‘Water World Adventure’ και θέμα τον ‘θαλάσσιο γραμματισμό’ των μικρών παιδιών.

 

Την εικαστική αυτή δημιουργία επιμελήθηκε η Νηπιαγωγός Στέλλα Αργυρούλη και πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του τμήματός της.

6-2-2018 Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

 

Στο 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε στις 6-2-2018 εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, με ομιλήτρια τη νηπιαγωγό Στέλλα Αργυρούλη. Το θέμα της φετινής εορτής ήταν :«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».

 

Προβλήθηκε υλικό από τη σελίδα https://saferinternet4kids.gr/ κατάλληλο για μαθητές προσχολικής ηλικίας.

 

 

Επίσης μιλήσαμε για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο προς όφελος των μαθητών μας, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ως μέσο επικοινωνίας, δημιουργίας και συνεργασίας.

 

 

Μοιράστηκαν ακόμα στους γονείς οδηγίες που περιέχονται στο τέλος του παραμυθιού «Η Μεγάλη απόφαση του @Παπάκι». Το παραμύθι θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://saferinternet4kids.gr/digiduck

Παράλληλα οι γονείς ενημερώθηκαν για την πορεία του eTwinning προγράμματος  «An apple a day keeps doctor away», με παρουσίαση από τους μαθητές ,βιβλίου με τον κύκλο της ζωής του μήλου και τη συνεργατική ζωγραφιά της διατροφικής πυραμίδας.

 

 

Επικοινωνία με Δημοτικό σχολείο του εξωτερικού

Στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος  «An apple a day keeps doctor away», πραγματοποιήθηκε επικοινωνία Skype  μαθητών του νηπιαγωγείου μας, με μαθητές του δημοτικού σχολείου Özel Şahin okulları της Τουρκίας και την εκπαιδευτικό Gülşah GÜL.

 

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά και τραγούδησαν κάλαντα στη μητρική τους γλώσσα.

 

Η φιλία των δυο σχολείων συνεχίστηκε με ανταλλαγή καρτών και ευχών για καλή Πρωτοχρονιά. Με πολλή χαρά παραλάβαμε τις κάρτες των φίλων μας με τις υπέροχες ζωγραφιές τους, που τις συνόδευε ένα δωράκι έκπληξη: ένας σελιδοδείκτης ! Τους ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε να τους άρεσε και η δική μας κάρτα! Τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβε η νηπιαγωγός Στέλλα Αργυρούλη.