«Ένα κάδρο γεμάτο αγάπη»

Οι μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής που οργανώνει η 11η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα,  με θέμα «Ένα κάδρο γεμάτο αγάπη». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στις 6-6-2017, ώρα 7.30μ.μ

 

18671160_801902803324107_1869852060723902274_n

 Η φετινή έκθεση αφιερώνεται στο τμήμα παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τα έργα των παιδιών θα διακοσμήσουν την παιδική πτέρυγα και τη βιβλιοθήκη.

 

18767713_801902376657483_4526007827996367272_n

Για το λόγο αυτό τα παιδιά επέλεξαν να απεικονίσουν όμορφες στιγμές ξενοιασιάς πλαισιωμένες με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει την ελπίδα !

 

18765912_801901486657572_7994697532319335828_n

 

Με τη δράση αυτή των παιδιών  η συμμετοχή τους στο eTwinning πρόγραμμα «Let’s craft» μετουσιώνεται σε προσφορά αγάπης μέσω της Τέχνης. Συγχαρητήρια παιδιά! 

 

18740178_801901909990863_722502010731955098_n

 

 

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό μας βιβλίο

20170128_172517

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου μας

 

Μια καταπληκτική συνεργατική δράση, η δημιουργία ψηφιακού βιβλίου από τους μαθητές που συμμετέχουν στο eTwinning «Let’s craft» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συγκεκριμένα το βιβλίο μας περιέχει το παραμύθι μας για την Ελπίδα ‹Hope› , ένα κορίτσι που ταξιδεύει στον κόσμο και αναζητά έναν θησαυρό για να πάρει μαζί της στη βαλίτσα της. Η εικονογράφιση του βιβλίου και τα κείμενα έγιναν από τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Το παραμύθι εμπεριέχει όλα τα ελπιδοφόρα μηνύματα που διάλεξαν τα παιδιά να στείλουν στους αναγνώστες, μέσω των δώρων που έδωσαν στην Ελπίδα. Διαβάστε το βιβλίο μας, όπως το ανέβασε η ιδρύτρια του έργου Σταυρούλα Λαδά ‹εκπαιδευτικός του D.M.N.Δημοτικού σχολείου Χανίων, Κρήτης›.

Hope’s adventures 2016-17

Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε το βίντεο με τα συμμετέχοντα σχολεία.Το βίντεο επιμελήθηκε επίσης η ιδρύτρια του έργου Σταυρούλα Λαδά .

 

https://www.youtube.com/watch?v=24DZI4owXo0

 

Τηλεδιάσκεψη Skype με μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου Εύβοιας

Τηλεδιάσκεψη Skype είχαν οι μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας και του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου Εύβοιας, στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος «Healthyland». Οι μικροί μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους και τραγούδησαν το αγαπημένο τους τραγούδι. Συζήτησαν επίσης τις δράσεις που πραγματοποιούν τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

 

Skype

Συγκεκριμένα οι μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας έδειξαν στους φίλους τους βότανα (τσάι και χαμομήλι Ολύμπου),τα οποία στη συνέχεια έστειλαν στο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου, μαζί με μια κάρτα με ευχές για την επιτυχία του έργου, καθώς αυτό φθάνει στη λήξη του.

 

Βότανα

 

Την τηλεδιάσκεψη διοργάνωσαν οι Νηπιαγωγοί Στέλλα Αργυρούλη (37ο  Λάρισας), Μαργαρίτα Σαμουτιάν και Ελένη Τσιργιώτη (Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Εύβοιας).

 

08

 

20170316_150917

 

Τα παιδιά και των δυο σχολείων χάρηκαν ιδιαίτερα με τη γνωριμία των καινούριων τους φίλους.

Συνεργατική δράση ζωγραφικής

Κατά την εμπλοκή των μαθητών μας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα HEALTHYLAND και Let’s C.R.A.F.T. δημιουργήθηκαν δυο συνεργατικές ζωγραφιές με το πρόγραμμα ζωγραφικής colorillo.

 

eTwinning Project : Let’s craft . H Ελπίδα (Hope) – ηρωίδα του συνεργατικού παραμυθιού με τίτλο : Hope’s andventures. Στη ζωγραφιά απεικονίζονται τα δώρα που έχει λάβει από τα παιδιά των σχολείων που επισκέφθηκε!

 

Κάθε σχολείο έβαλε τις δικές του πινελιές και συνέχισε το επόμενο. Οι ζωγραφιές που εικονίζονται αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς!

 

colorillo-biya

eTwinning Project : HEALTHYLAND – Η πιατέλα με τα φρούτα!

Φτιάχνουμε ελληνική χωριάτικη σαλάτα

 

Στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος HEALTHYLAND, ΟΙ Μαθητές του προεραιτικού ολοήμερου τμήματος έφτιαξαν την ελληνική χωριάτικη σαλάτα παρέα με τους μαθητές του 28ου συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου.

 

2724

 

Η δραστηριότητα αυτή επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί από τις νηπιαγωγούς Στέλλα Αργυρούλη 〈37ο Νηπιαγωγείο〉 και Ελένη Γκαζγκάνη 〈28ο Νηπιαγωγείο〉 καθώς η χωριάτικη σαλάτα, εκτός από θρεπτική είναι και χαρακτηριστική της ελληνικής κουζίνας και εύκολη στην παρασκευή της ώστε να μπορούν να τη φτιάξουν και τα παιδιά.

 

Η μικρή μας chef προετοίμασε τα υλικά και η παρασκευή της σαλάτας ξεκίνησε!

 

 

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί στους μικρούς μας μαθητές μαζί με το γεύμα τους. Τι ωραία που περνάμε στο Ολοήμερο!!!!

 

20170306_135016

Η δημιουργία της χωριάτικης σαλάτας έχει ανεβεί στην πλατφόρμα του eTwinning, για να γνωρίσουν και οι μαθητές των Ευρωπαϊκών σχολείων την περίφημη GRREK SALAD.

 

Η κυρία Ευγενία

 

Με τα συναισθήματα ασχολούνται τον καιρό αυτό οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας. Αναφερθήκαμε για το πως νιώθει κάποιος όταν του φέρονται άσχημα και πως νιώθει όταν του φέρονται όμορφα. Έτσι κάναμε μια αναφορά ξανά στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς σε συνδυασμό με τα συναισθήματα. Φτιάξαμε λοιπόν τη νεράιδα Ευγενία η οποία χρησιμοποιεί μόνο ευγενικά λόγια τα οποία γράψανε τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να τα χρησιμοποιούμε στη τάξη για να μας βλέπει η νεράιδα και να χαίρεται.

 

20170303_153329

 

Με τη  θαυμάσια αυτή δραστηριότητα, οι μαθητές της κας. Δέσποινας Δατσέρη θα προσέχουν να μη στενοχωρήσουν ποτέ την κυρία Ευγενία!

 

Γαλακτοκομικά προϊόντα

 

Στα πλαίσια του eTwinning  προγράμματος HEALTHYLAND οι μαθητές του Προεραιτικού Ολοήμερου τμήματος, αφού συζήτησαν σχετικά με τη νηπιαγωγό τους Στέλλα Αργυρούλη δημιούργησαν το καλάθι με τα ελληνικά γαλακτικομικά προϊόντα.

 

20170214_153335

 

 

Τοποθέτησαν μέσα εικόνες που έκοψαν : Το γάλα, το βούτυρο, το τυρί φέτα, το γιαούρτι και τόσα άλλα…. Στο τέλος έγραψαν και κόλλησαν από κάτω τις αντίστοιχες λέξεις!

 

22

 

 

 

Έπαινος συμμετοχής

Μας τιμά ο έπαινος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου για τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στο διαγωνισμό »’Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

 

έπαινος

 

 

Οι μαθητές του Προεραιτικού Ολοήμερου τμήματος έλαβαν μέρος στον παραπάνω διαγωνισμό με αφίσα υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Στέλλας Αργυρούλη. Δείτε όλες τις συμμετοχές στο διαγωνισμό εδώ:

http://saferinternet4kids.gr/symmetoxessid1preview/

 

 

Ετικέτα Ποιότητας για το έργο « Το Αειφόρο σχολείο που ονειρεύομαι»

 

Με Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε το εθνικό  eTwinning πρόγραμμα « Το Αειφόρο σχολείο που ονειρεύομαι», που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2015-16 από τους μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Στέλλας Αργυρούλη.

 

 

Ετικέτα Ποιότητας για το Αειφορο

 

Το έργο μας αξιολογήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning και διακρίθηκε λόγω της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων σχολείων στο πρόγραμμα σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών.Ένα ακόμη βασικό στοιχείο που ικανοποίησε την Εθνική υπηρεσία ήταν η χρήση των ΤΠΕ από μέρους μας, για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του έργου. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

Τηλεδιάσκεψη με σχολείο της Τουρκίας

Μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη SKype είχαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας με μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού σχολείου της Τουρκίας. Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος «Let’s craft» και με αφορμή την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

 

201715

 

Την τηλεδιάσκεψη διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Στέλλα Αργυρούλη και Münevver Çakır Ertekin προκειμένου τα παιδιά να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν δείχνοντας μεταξύ τους εργασίες που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος καθώς και εργασίες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

 

20172

 

Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα τη συνομιλία με τους καινούριους τους φίλους!