Υποδεχθήκαμε και φέτος τα πρωτάκια μας !!!

IMG 20220912 080822Με πολλή χαρά καλωσορίσαμε τα παιδιά της Α Τάξης στολίζοντας την αίθουσα με ωραία χρωματιστά μπαλόνια. Όταν αναχώρησαν από το σχολείο έφυγαν κρατώντας στο χέρι την όμορφη κατασκευή με το μολύβι και το μπαλόνι.

Καλή σχολική χρονιά πρωτάκια μας !

Δείτε σχετικές εικόνες

Δείτε το στο slideshare.net

Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

eody menoume asfaleisΕνόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2022  -2023 σας ενημερώνουμε για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (επικαιροποιημένες ΣΕΠΤ 2022) σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Συγκεκριμένα :

Χρήση Μάσκας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Διαχείριση μαθητή/μαθήτριας, εκπαιδευτικού και μέλους του προσωπικού με συμπτώματα περιστατικών COVID-19

Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:

– Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/ της μαθητή/τριας.

– Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.

– Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/τη μαθητή/τρια και το/τα άτομο/που το φροντίζει.

– Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

– Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς.

Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR). Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ` οίκον, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.

Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο, όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Εάν από την ιατρική αξιολόγηση προκύπτει ότι ο/η μαθητής/τρια είναι ύποπτο κρούσμα, συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR).

Διαχείριση μαθητή/τριας και μέλους του προσωπικού στην περίπτωση θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR)

Ο γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ή ο/η εκπαιδευτικός, μέλος Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. ή μέλος του λοιπού προσωπικού ενημερώνει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19. Ο/Η μαθητής/τρια και το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

 Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο. Οι μαθητές/τριες καθώς και τα μέλη του προσωπικού όταν επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπηρεσία τους υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με αρνητικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η που χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Καλή αρχή με υγεία !

                                                                                                                                                                                                             Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Ενημέρωση για τον αγιασμό της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς

agiasmos2 1Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο 8:20 π.μ. 

Οι γονείς μπορούν να παρευρεθούν και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα ανέβουν στις τάξεις όπου θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον δάσκαλό/α τους. Την ίδια ημέρα θα μοιραστούν στα παιδιά και τα βιβλία τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί την τσάντα τους.

Στις 9:30 π.μ. θα σχολάσουν οι μαθητές όλων των τάξεων – εκτός της Α΄ τάξης.

Αμέσως μετά τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου συνάντηση – ενημέρωση των γονέων μόνο της Α΄ τάξης για θέματα καθημερινότητας του σχολείου με τη διευθύντρια. Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν περίπου στις 9 : 45 π.μ.

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αποφοίτηση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

IMG 20220614 092234Η γιορτή αποχαιρετισμού των μαθητών της  ΣΤ΄ τάξης έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022. Οι μαθητές μάς συγκίνησαν με τις αναδρομές που πραγματοποίησαν στο παρελθόν ενθυμούμενοι τις πρώτες τους εμπειρίες διαβαίνοντας την πόρτα του δημοτικού. Ήταν μια γιορτή γεμάτη ευαισθησία και συναίσθημαΜπράβο στους μαθητές μας και τη δασκάλα τους. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή πρόοδο στο γυμνάσιο και να θυμούνται με νοσταλγία τα χρόνια του δημοτικού ! Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οι οποίοι αποχαιρέτησαν με αγάπη «τα εκτάκια μας» δίνοντας τους δώρα και γλυκίσματα !

Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους !

Η Μακαρονοπολιτεία των μαθητών της Β΄ τάξης !

Αγαπητοί γονείς,
Οι μαθητές της Β΄ Τάξης, στο μάθημα της Γλώσσας, διάβασαν το ποίημα «Τα μακαρόνια»:
«Αποφάσισαν να φύγουν
 να βρουν νέα κατοικία
και να φτιάξουν μια δική τους
μακαρονοπολιτεία.»
Με αφορμή λοιπόν το ποίημα της Δέσποινας Στίκα, οι μαθητές έφεραν στο σχολείο διάφορα είδη ζυμαρικών, εργάστηκαν σε ομάδες και στο τέλος ένωσαν τα έργα τους κι έφτιαξαν τη δική τους Μακαρονοπολιτεία !
Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό !
Δείτε το στο slideshare.net

Επανάληψη στην Ιστορία με το πρόγραμμα Inspiration στην αίθουσα πληροφορικής

07Οι μαθητές της Γ’ Τάξης έκαναν επανάληψη σε 2 ενότητες Ιστορίας χωρισμένοι σε ομάδες (ή και μόνοι, αν ήθελαν) με ανοιχτά βιβλία και χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα κατασκευής εννοιολογικών χαρτών Inspiration.
Έχει προηγηθεί μια διδακτική ώρα αφιερωμένη στην εκμάθηση του προγράμματος που οδήγησε στους πρωτόλειους χάρτες. Ακολούθησαν δύο διδακτικές ώρες που αφιερώθηκαν στο κατέβασμα φωτογραφιών-εικόνων, στην αποθήκευσή τους σε συγκεκριμένη θέση του υπολογιστή, στην εισαγωγή τους στον χάρτη και την εξαγωγή του χάρτη σε μορφή jpg. Επακόλουθο οι «πιο βελτιωμένοι» χάρτες.
Όλη η δουλειά παρακαταθήκη για του χρόνου!
Δείτε σχετικές φωτογραφίες
https://www.slideshare.net/36dimperist/istoria-me-inspirationpptx#:~:text=%5Bslideshare%20id%3D252104963%26doc%3Distoriameinspiration%2D220701200104%2D125dd74e%5D

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Β΄ τάξης – «Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε»

Αγαπητοί γονείς,
Οι μαθητές της Β΄ Τάξης, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην ενότητα «Ζω καλύτερα» με θέμα «Ενδυνάμωση – Συνεργασία -Αποδοχή. Προλαβαίνουμε τη βία πριν εμφανιστεί», μέσα από δραστηριότητες,  μπόρεσαν να δυναμώσουν ως άτομα, ως μέλη της ομάδας κι επιπλέον ν΄ αναπτύξουν μηχανισμούς άμυνας όταν νιώσουν ότι απειλούνται.
Επιστέγασμα αυτού του εργαστηρίου ήταν η ομαδική αφίσα που με πολύ ενθουσιασμό έκαναν οι μαθητές: »Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε».
Δείτε σχετικές φωτογραφίες !
Δείτε το στο slideshare.net

Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Γ΄ τάξη – Διαφορετικότητα, Ενσυναίσθηση, Αλληλοσεβασμός

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση και τη συνεργασία του δασκάλου τους και της σχολικής ψυχολόγου κ. Δέσποινας Σιέτου την Τρίτη 17/5 και την Τρίτη 24/5 έκαναν δραστηριότητες-παιχνίδια σχετικές με τη διαφορετικότητα, τον αλληλοσεβασμό, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού.

Σχημάτισαν ζευγάρια, μεγαλύτερες ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις, έπαιξαν,  βρήκαν τα κοινά μα και τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά, έγραψαν ιστορίες για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

Ακολουθούν φωτογραφίες που έγραψαν οι μαθητές στα πλαίσια του Εργαστηρίου.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κατασκευή κούκλας από τους μαθητές των Α΄ – Β΄ – Γ΄ – Δ΄ τάξεων του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς

IMG 20220610 163213

dav

Στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής οι μαθητές της Α‘, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες, (δαχτυλόκουκλες, καλτσόκουκλες κ.λ.π.) να γίνουν οι ίδιοι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες  και κουκλοπαίχτες, να αυτοσχεδιάσουν και να συνεργαστούν δημιουργικά χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους!!! Η λάμψη στα μάτια των παιδιών είναι η μεγαλύτερη χαρά και ανταμοιβή του εκπαιδευτικού – εμψυχωτή!!! Μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της ύπαρξης των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, καθώς η συμβολή τους στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μικρών μας αστεριών, είναι αδιαμφισβήτητη!!!

Καλό καλοκαίρι!!!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

Δείτε το στο slideshare.net

Πέμπτη 19/05/2022 – Κλειστό το σχολείο λόγω επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

Αγαπητοί γονείς

KarpouzisΣας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 19/05/2022 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Την ημέρα εκείνη όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συμμετέχουν στην επιμορφωτική ημερίδα (Αρ. Πρωτ. εγγράφου 799/03-05-2022) στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου που διοργανώνει ο κ. Καρπούζης Νικόλαος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και υπεύθυνος παιδαγωγικής ευθύνης για το σχολείο μας με θέμα «Οργάνωση και έλεγχος της σχολικής επίδοσης στην τάξη».   
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Επιλογή Β΄ ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης σχετικά με την επιλογή της 2ης  ξένης γλώσσας που επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί σας στην Ε΄ τάξη για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Οι μαθητές διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε ́ τάξη. Η επιλογή της 2ης  ξένης γλώσσας γίνεται δια μέσου της πλειοψηφίας των προτιμήσεων λόγω του ότι το σχολείο μας έχει ένα τμήμα στη Δ΄ τάξη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ σε περίπτωση που ως την 1η Οκτωβρίου 2022 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται τη (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η  ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε συνεννόηση και με το παιδί σας παρακαλώ να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση (μοιράστηκε σε έντυπη μορφή σήμερα 10/05/2022 στα παιδιά) και να την προσκομίσετε στο σχολείο έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Επανέναρξη μαθημάτων – Οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών

Χρόνια πολλά με υγεία! 

Αγαπητοί γονείς

back 2 schoolΣας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές επανέρχονται στο σχολείο, μετά τις διακοπές του Πάσχα, την Τρίτη 3 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών διέπεται από τους παρακάτω κανόνες :

Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού κ.λπ.

Δε θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

 Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

Οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

 Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στον γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.

Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.

Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Καλή επάνοδο με ασφάλεια !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Γ΄ τάξης – Τοπική Ιστορία

Αγαπητοί γονείς,

CamScanner 03 31 2022 12.13 14Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Γ΄ τάξης, στην  ενότητα «Τοπική Ιστορία» οι μαθητές γνώρισαν ένα διαφορετικό Περιστέρι στη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών. Στις φωτογραφίες της παρουσίασης μπορείτε να διακρίνετε τη γειτονιά και την περιοχή γύρω από το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά των φωτογραφιών τον κ. Ξενοφώντα Πατσιόπουλο, γονέα μαθήτριας του σχολείου μας !

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό !

Δείτε το στο slideshare.net

Φοίτηση μαθητών ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Αγαπητοί γονείς,

KallitexnikoΣας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που αφορά στην εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στα Μουσικά καθώς και στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια της χώρας για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Επισημαίνουμε ότι στον Δήμο μας λειτουργεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο Περιστέρι. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο στο Μουσικό ή/και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής όπου διαμένει ο/η μαθητής/τρια από 3 Μαΐου 2022 έως και 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο που ορίζει επακριβώς τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια καθώς και την αντίστοιχη για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας.

Mousiko SxoleioΔείτε επίσης τον σχετικό κατάλογο των Καλλιτεχνικών Σχολείων και τον αντίστοιχο κατάλογο των Μουσικών Σχολείων .

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

η π βΣτα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας πραγματοποίησε, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, μικρές δράσεις με στόχο πάντα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας.

Μαθητής της Στ΄ τάξης μίλησε για την παραμυθένια ζωή του ιδιόρρυθμου Χ.Κ. Άντερσεν, που ξεκίνησε πάμπτωχος και γνώρισε την απογοήτευση στα νιάτα του, αλλά αναγνωρίστηκε η αξία του όσο ζούσε και απόλαυσε ιδιαίτερες τιμές στην πατρίδα του αλλά και στον κόσμο όπου ταξίδεψε.

Μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν δραματοποιημένο το παραμύθι «Ο χαζός Γιάννης» που επιμελήθηκε και δίδαξε ο δάσκαλος της τάξης κ. Χριστόπουλος Χρήστος.

Μαθητές της Δ΄ και Γ΄ τάξης μίλησαν για παραμύθια , όχι τόσο γνωστά, του μεγάλου παραμυθά, που είχαν διαβάσει και ζωγραφίσει.

Μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν τα δικά τους λιλιπούτεια βιβλία, που είχαν φτιάξει, εικονογραφήσει και συγγράψει.

Τέλος, διαβάστηκε το μήνυμα του εορτασμού της ημέρας αυτής που φέτος γράφτηκε από Καναδό συγγραφέα και μιλάει για τη μεγάλη αξία της ανάγνωσης:

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα, βρες, λοιπόν, τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου.

Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν. Εμπνέουν. Διδάσκουν.

Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακα για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο.»

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό !

Δείτε το στο slideshare.net

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση