Κόλλα, Ψαλίδι, Χαρτί….

13 Οκτωβρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Κόλλα, Ψαλίδι, Χαρτί και φαντασία αρκετή. Ελεύθερες Δημιουργίες για εξάσκηση στο ψαλίδι. Κόβω πάνω σε γραμμή και χωρίς γραμμή και δημιουργώ ελεύθερα

 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

9 Οκτωβρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Στου Φθινοπώρου το περβόλι τα φρούτα στήσανε χορό, φρούτα φθινοπωρινά νόστιμα και ζουμερά για μια σωστή διατροφή και πολύ υγιεινή.

Και σαν με πιάσει στο περβόλι μπόρα φθινοπωρινή ανοίγω στη στιγμή ομπρέλα πλουμιστή

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο…

1 Οκτωβρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε γεμάτη χαρά και αισιοδοξία. Ας ευχηθούμε όλα να κυλήσουν ομαλά και να συνεχίσουμε έτσι.

Ας γνωριστούμε λοιπόν κι ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε, να βρίσκουμε και στη συνέχεια να γράφουμε το όνομά μας.

Φτιάξαμε λοιπόν φωλίτσες και πουλάκια με το όνομά μας για το καθημερινό μας παρουσιολόγιο, κι αφού εντοπίσαμε το αρχικό μας βρήκαμε ποια άλλη λεξούλα αρχίζει από την ίδια φωνούλα και τη ζωγραφίσαμε.

Κόψαμε και ψαλιδίσαμε για να εξασκηθούμε στο ψαλίδι και με τα κομματάκια δημιουργήσαμε με ομαδική εργασία ένα φθινοπωρινό τοπίο και μιας και τα καταφέραμε κάπως καλά με το ψαλίδι κόψαμε και φτιάξαμε κι ένα μικρό δωράκι για τον παππού και τη γιαγιά [1η Οκτωβρίου: παγκόσμια ημέρα των ατόμων της 3ης ηλικίας].

 

 

 

 

 

 

 

Είμαι εγώ και το νηπιαγωγείο αποχαιρετώ

23 Ιουνίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Κοιταχτήκαμε στον καθρέφτη και μετά ζωγραφίσαμε τα πορτραίτα μας τα οποία θα διακοσμήσουν φέτος τα εξώφυλλα  των φακέλων μας

Καλοκαίρι μου μυρίζει

10 Ιουνίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Καλοκαίρι μου μυρίζει….. Η πιο κατάλληλη εποχή να μιλήσουμε για τη θάλασσα και τους κατοίκους της. Τα ζώα της θάλασσας λοιπόν μέσα από ελεύθερες δημιουργίες των παιδιών.

Ανοιξιάτικες Συνθέσεις

31 Μαΐου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Επιστροφή ξανά στην τάξη με ανοιξιάτικες δημιουργίες. Τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκόνκ, ο Μάιος εμπνευσμένος από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο κι άλλα πολλά.

Ηλεκτρονική τάξη

16 Απριλίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Ανοίξαμε ξανά την ηλεκτρονική τάξη ασύγχρονης εκπαίδευσης του νηπιαγωγείου μας ταυτόχρονα με την σύγχρονη εξ αποστάσεως (webex) για να σας προτείνουμε δημιουργική απασχόληση μέσα από τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορούν στο Νηπιαγωγείο χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (blogs ή η-τάξη).

Σε καθημερινή βάση λοιπόν θα αναρτούμε απλές δραστηριότητες και τα ημερήσια μαθήματα της (webex), για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (webex), και θα περιμένουμε να μας στείλετε στο mail του σχολείου (με τη βοήθεια των γονιών σας και της τεχνολογίας) τις προσπάθειές σας. Θα τις επεξεργαζόμαστε και θα τις ανακοινώνουμε στο blogs του σχολείου ή στην ηλεκτρονική μας τάξη (αν τα καταφέρουμε) για να τις βλέπουν και οι φίλοι σας.

Ξεκινάμε λοιπόν τα νέου τύπου μαθήματά μας  εδώ  χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Μαθητικού λογαριασμού που ανοίξατε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Και μην ξεχνάτε…..

Μένουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο σπίτι για να βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και όλοι καλά να τα ξαναπούμε από κοντά σύντομα!!! Μένουμε στο σπίτι και βρισκόμαστε συχνά εδώ για νέα αλλιώτικα μαθήματα!

Οι εργασίες μας από τα διαδικτυακά μας webex μαθήματα 11-2-2021 έως και 23-4-2021


Πάσχα

 


Έντομα


Άνοιξη


Διατροφή


Το ανθρώπινο σώμα


Λαοί του κόσμου

Η γιορτή των τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Η γιορτή των τριών Ιεραρχών αύριο και αφού μάθαμε ποιοι ήταν και ποια τα έργα τους τους τιμήσαμε με μια απλή κατασκευή.

Αμυγδαλιά ή Φυλλίς;

28 Ιανουαρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Κρύο, χιόνια, παγωνιά κι η νυφούλα του χιονιά άνθισε ξανά στου χειμώνα την καρδιά.

Οι παλιοί έλεγαν, ότι όταν η αμυγδαλιά ανθίζει τον Γενάρη, ο χειμώνας θα συνεχιστεί βαρύς, με πολλά χιόνια και κρύα.

Η Αμυγδαλιά είναι συνδεδεμένη με διάφορους μύθους και παραδόσεις πολλών λαών.
Στην ελληνική μυθολογία υπάρχει ένας όμορφος μύθος που συνδέεται με το δέντρο: Μας μιλά για μια όμορφη πριγκίπισσα που ονομαζόταν Φυλλίς, και που ήταν θυγατέρα ενός βασιλιά της Θράκης. Αυτή ερωτεύτηκε τον γιο του Θησέα τον Δημοφώντα. Ο νέος αυτός βρέθηκε στα μέρη της καθώς επέστρεφε με το καράβι του από την Τροία και ο βασιλιάς του έδωσε ένα μέρος του βασιλείου του και την θυγατέρα του για γυναίκα. Μετά από κάποιο διάστημα ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του την Αθήνα τόσο πολύ που ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα. Η Φυλλίς συμφώνησε αφού της υποσχέθηκε ότι θα γύριζε πίσω σύντομα και έτσι εκείνος μπήκε στο καράβι του και απέπλευσε. Η Φυλλίς έμεινε πίσω περιμένοντας τον, στον τόπο της τελετής του γάμου της. Τα χρόνια όμως περνούσαν και ο Δημοφώντας δεν επέστρεφε. Απελπισμένη η βασιλοπούλα που τον έχασε για πάντα πήγε και κρεμάστηκε σ’ ένα δέντρο. Το δέντρο κράτησε την ψυχή της κι από τότε δεν ξανάβγαλε φύλλα ούτε άνθισε πια. Κάποτε με τα χιόνια του Γενάρη γύρισε ο γιος του Θησέα. Σαν έμαθε τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του πήγε, αγκάλιασε το δέντρο και αυτό άρχισε να βγάζει τρυφερά φύλλα και άνθη. Η ψυχή της βασιλοπούλας ένιωσε χαρά με το γυρισμό του Δημοφώντα μα δεν ξαναπήρε την ανθρώπινη μορφή της. Έμεινε δέντρο και κάθε χρόνο το Γενάρη, στολίζεται με κάτασπρα λουλούδια. Έτσι η αμυγδαλιά, έγινε σύμβολο της ελπίδας, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο.

 

Βασιλόπιτα

26 Ιανουαρίου 2021 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Σήμερα στο σχολείο μας κόψαμε τη βασιλόπιτα που μας χορήγησε ο σύλλογος γονέων και οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν από το πρώτο τμήμα (πρωινό & ολοήμερο) η Χριστίνα-Πορφυρία και από το δεύτερο τμήμα (πρωινό) ο Νίκος. Πάντα τυχεροί και καλότυχοι να είναι.


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων