Συνεργασίες-Προγράμματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018

Το σχέδιο δράσης που υπέβαλε το 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών με θέμα: «Μέσα στα βιβλία καθρεφτίζομαι, μαθαίνω τον κόσμο και συλλογίζομαι», διακρίθηκε με χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μαθαίνουμε παρέα’ που διοργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για το σχολικό έτος 2017-2018. Το καινοτόμο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου διήρκησε από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2018 και είχε ως στόχο την ενίσχυση της πολυπολιτισμικής διάστασης του νηπιαγωγείου με επίκεντρο το βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα, επιδίωξε και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό την προώθηση μιας φιλαναγνωστικής κουλτούρας στο σχολικό μας περιβάλλον και την ανάδειξη της λογοτεχνίας ως μέσο διαπολιτισμικού διαλόγου.

 

Logo

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών!!!

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επέλεξε το νηπιαγωγείο μας για να υπολοποιήσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα                   «Το Αυθεντικό Παιχνίδι». Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσα από μια σειρά συναντήσεων στο χώρο του σχολείου, όπου όλα τα νήπια θα συμμετέχουν δωρεάν.

 

 

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Θ.)  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, υλοποιούμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά τα εξής προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

  • ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ (Υιοθετούμε τα αγάλματα, νοιαζόμαστε για τον δημόσιο χώρο – γινόμαστε ενεργοί πολίτες) σεσυνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΩ, ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, σε συνεργασία με το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
  • ΓΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟ, ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου και το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: Το σεισμικό τόξο…που μας ενώνει.

 

Πρόγραμμα Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες

Στο πλαίσιο του 21ου διαγωνισμού μαθητικής δημιουργίας  για  τους πρόσφυγες: «Υπάρχουμε μαζί» από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, είχαμε τη χαρά και τη τιμή να συνεργαστούμε με  την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μια ομάδα έμπειρων εμψυχωτών επισκέφτηκε τον χώρο του σχολείου μας  την 1η Δεκεμβρίου 2017 και υλοποίησε  το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Κι αν ήσουν εσύ;» – Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Η συμμετοχή όλων των μαθητών ήταν δωρεάν.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους μαθητές στον χώρο του σχολείου μας. Στις 15 Δεκεβρίου 2017 μας επισκέφτηκε μια έμπειρη εμψυχώτρια και πραγματοποίησε το εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρόγραμμα » Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του». Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Library4all

Library4allΣτις 8 Φεβρουαρίου 2018, το 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών παρέλαβε από την ομάδα Library4all ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της τάξης μας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Bookwave 2018. Η θετική ανταπόκριση της ομάδας στο αίτημα που είχαμε υποβάλλει πριν λίγους μήνες είναι πραγματικά υποστηρικτική στο διδακτικό μας έργο. Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του 35ου Ν/γείου Αθηνών