Νέα χρονιά, νέοι φίλοι!

Είμαστε πλέον στην τάξη μια μεγαλύτερη παρέα από την περσινή, αυτή του Γ2′!

Για να γνωριστούμε λοιπόν καλύτερα, αλλά και για να θυμηθούμε τις βασικές αρχές που διέπουν τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες, αφιερώσαμε τις πρώτες μέρες του σχολικού έτους στην υπενθύμιση των κανόνων που διασφαλίζουν την αρμονία στη σχολική ζωή και στην καλλιέργεια των σωστών στάσεων και συμπεριφορών που λειτουργούν υποστηρικτικά στη φιλία και στην αγάπη, δηλαδή σε αξίες σημαντικές που χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι να μοιραζόμαστε στη ζωή μας ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και στα πλαίσια δράσεων φιλαναγνωσίας  διαβάσαμε και συζητήσαμε 3 βιβλία στην τάξη:

  • Τον “ΡΑΦΤΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ” (του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) που μας διδάσκει το ουσιαστικότερο μήνυμα στη ζωή των ανθρώπων, αυτό της αγάπης
  • Το “ΑΟΡΑΤΟ ΑΓΟΡΙ” (του Trudy Ludwig από τις εκδόσεις Λιβάνη) που ενισχύει συμπεριφορές υπέρ της ομαδικότητας και ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό
  • και τέλος, το “ΤΙK-TAK ΡΟΛΟΓΙΑ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ”(του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Ίκαρος) για να επανέλθουμε γελώντας, με κέφι, ενθουσιασμό και αισιοδοξία στη σχολική μας τάξη.

Στο τέλος και με  έμπνευση από τη γνωριμία με το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ’ τάξης, τραγουδήσαμε τραγούδια αφιερωμένα στη φιλία, και στο νόημα αυτής στη ζωή μας. Τα παιδιά έπειτα ζωγράφισαν ζωγραφιές που τις αφιέρωσαν στους φίλους τους.

Τελικά, καταλήξαμε χωρίς καμία αμφιβολία στο συμπέρασμα: “Τι ωραία που είναι να έχεις πολλούς (νέους) φίλους και να περνάς χρόνο μαζί τους στο σχολείο….”

“ζωγραφίζοντας για τους φίλους και τις φίλες μου”