Τα παιδιά της Δ΄τάξης αφού τρύπησαν και άδειασαν τα αυγά  τα έβαψαν και τα διακόσμησαν. Ύστερα έγραψαν ευχές σε μια λωρίδα χαρτιού και τις τοποθέτησαν μέσα στο αυγό!

ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ !!!

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά. Τα παιδιά υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου και οι καθηγητές με εγκαρδιότητα  τα φιλοξένησαν και τα ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου. Τους ευχαριστούμε πολύ !

Διαδραστικό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης : EL  GRECO- Το Μεγάλο Ταξίδι ! Κάνε κλικ ΕΔΩ !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα , η  Ισπανία,  η Unesco  και ο κόσμος ολόκληρος έχουν αφιερώσει το 2014 στον Μεγάλο Έλληνα  ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο !

Φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από το «θάνατο» του μεγάλου Έλληνα Ζωγράφου !
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος  γεννήθηκε στο Χάνδακα της Κρήτης (το σημερινό Ηράκλειο) το 1541 και πέθανε στη Ισπανία  στις 7 Απριλίου του 1614. Είναι  γνωστός  με τo ισπανικό προσωνύμιο El Greco, δηλαδή ο Έλληνας.  Ήταν Kρητικός ζωγράφος, γλύπτης και

αρχιτέκτονας της Ισπανικής αναγέννησης. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από την πατρίδα του, δημιουργώντας το κύριο σώμα του έργου του στην Ιταλία και στην Ισπανία. Εκπαιδεύτηκε αρχικά ως αγιογράφος στην Κρήτη, που αποτελούσε τότε τμήμα της ενετικής επικράτειας, και αργότερα ταξίδεψε στη Βενετία. Στην Ιταλία επηρεάστηκε από τους μεγαλύτερους δασκάλους της ιταλικής τέχνης, όπως τον Τιντορέτο και τον Τιτσιάνο, του οποίου υπήρξε μαθητής, υιοθετώντας στοιχεία από τον μανιερισμό. Το 1577 εγκαταστάθηκε στο Τολέδο, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του και ολοκλήρωσε ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του.


TOSHIBA CAMCORDER

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, αφού συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Γι αυτή την αλλαγή μπορεί να «κατηγορηθεί» ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι… συνεπείς στις δουλειές τους.

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής,  η Γ΄τάξη επισκέπτεται την Τρίτη 1η Απριλίου το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  Ηλιούπολης .


WATER CYCLE


Στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης  20 Μαρτίου άρχισε και επίσημα η Άνοιξη του 2014 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Η αρχή της άνοιξης, από αστρονομική πλευρά, συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες. Μετά τις 20 Μαρτίου οι ημέρες θα μεγαλώνουν σταδιακά, ώσπου να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους φέτος κατά το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IMG_0874

Οι Βιβλιοφάγοι της Δ΄ επισκέφτηκαν τη Λαϊκή Αγορά της γειτονιάς τους. Μίλησαν με τους μανάβηδες και τους παραγωγούς, έμαθαν ένα σωρό πράγματα για τα φρούτα και τα λαχανικά και έκαναν τα «ψώνια» τους.

Εικαστικές δημιουργίες από την Γ΄Τάξη !!!