Κάνε κλικ ΕΔΩ     ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

       Κάνε κλικ ΕΔΩ !  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

Νέα Χρονιά. Καιρός για νέους στόχους και νέες συνήθειες. Ας αρχίσουμε με 7 καλές συνήθειες. Να θυμόμαστε πάντα ότι τα παιδιά δε μαθαίνουν με ότι τους λέμε αλλά με ό,τι μας βλέπουν να κάνουμε στην καθημερινή  μας ζωή!

1.Τρόπους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδάξουμε  στα παιδιά μας είναι οι καλοί τρόποι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν καλούς τρόπους αλλά και ενήλικες. Τα παιδιά απορροφούν πληροφορίες από τον οποιονδήποτε για αυτό πρέπει να μάθουν καλούς τρόπους από εμάς. Φυσικά ποτέ μην ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε το » ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» σε όλες τις περιπτώσεις.

2.Ευγένεια.

Πρέπει να λέμε συνεχώς στα παιδιά μας ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους με ευγένεια. Είτε συμπαθούμε κάποιον είτε όχι πρέπει να δείξουμε ευγένεια και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και στα παιδιά μας.

3.Υγιεινή.

Οι περισσότεροι γονείς ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να μάθουν στα παιδιά τους την υγιεινή. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθει ένα παιδί να πλένει τα δόντια του πριν κοιμηθεί και να κάνει μπάνιο.

4.Υγιεινή διατροφή.

Η παιδική παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τρομερά. Ας Φροντίσουμε  λοιπόν να μάθουμε από νωρίς στα παιδιά μας υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Για να το διδάξουμε αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε πρώτα εμείς τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

5.Άθληση.

Αν δεν αρέσει σε εμάς να γυμναζόμαστε μην περιμένουμε τα παιδιά μας να λατρέψουν τη γυμναστική. Μπορούμε λοιπόν να γυμναστούμε, να παίξουμε παιχνίδια και παράλληλα να κάνουμε ασκήσεις μαζί με τα παιδιά μας.

6.Φροντίδα και συμπάθεια.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται να ξέρει ότι κάποιος νοιάζεται για αυτόν. Ας διδάξουμε στα παιδιά μας να νοιάζονται και να φροντίζουν τους ανθρώπους που έχουν στη ζωή τους. Ας τα μάθουμε  να καταλαβαίνουν τους άλλους ανθρώπους και να νοιάζονται για τα συναισθήματά τους.

7.Υπευθυνότητα.

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας είναι η υπευθυνότητα. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους τότε πρέπει να τα διδάξουμε την υπευθυνότητα «αργά και σταθερά». Για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινήσετε να τους μαθαίνετε  να μαζεύουν τα δικά τους άπλυτα ρούχα και να τα βάζουν στο πλυντήριο ή να μαζεύουν μόνα τους τα παιχνίδια τους και να κάνουν αργότερα μόνα τους τα μαθήματα για το σχολείο.