3η Αποστολή “Ο Άκης Σπιτάκης μένει στο σπίτι”

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις  πρώτες αποστολές. Πριν προχωρήσουμε σας έχουμε ετοιμάσει μια έκπληξη. Πατήστε το άσπρο βελάκι για να ακούσετε………

Η τρίτη πρόκληση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 2 Απριλίου που πλησιάζει.  Σκοπός είναι να τα  βοηθήσει να ανακαλύψουν την απόλαυση της αφήγησης ιστοριών και γενικά μέσα από την επαφή με το βιβλίο να αναπτυχθούν νοητικά, γλωσσικά, ηθικά, αισθητικά, και να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη.

Τα παιδιά αρχικά:

μέσα από μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας,(metaverse), θα ακούσουν τον Άκη Σπιτάκη να μιλάει με τον φίλο του. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο με το μήνυμα που στέλνουν.

Μήνυμα για τα παιδιά του 32ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου

Ο Άκης Σπιτάκης ανέθεσε στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας να εξερευνήσουν μέσα στο σπίτι και να βρουν αντικείμενα που το αρχικό τους γράμμα αρχίζει
από  Τ τ .   
Στην συνέχεια να γράψουν σε μια καρτέλα την λέξη του αντικειμένου που βρήκαν να την τοποθετήσουν μπροστά από το αντικείμενο και να βγάλουν μια φωτογραφία.    Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αλφάβητο αφού τα  σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε  24 ομάδες, όσα δηλαδή και τα γράμματα της αλφαβήτου.          

Οδηγίες προς τους γονείς
  Για να δουν τα παιδιά το βίντεο της αποστολής, πρώτα κατεβάζετε σε tablet ή σε smartphone την εφαρμογή που θα βρείτε πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα (QR CODE) και ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης (αφού επιλέξετε AppStore για iPhone, iPad και iPod touch  ή GooglePlay για Android.)
Μετά την εγκατάσταση και ενεργοποίηση της εφαρμογής στη συσκευή σας ανοίγετε την εφαρμογή πατώντας ΑΝΟΙΓΜΑ και εστιάζετε πάνω στην εικόνα (QR CODE όπως φαίνεται πιο πάνω) .
Υπάρχουν συνολικά τρεις σκηνές.
1η Σκηνή:  Πρώτα πατάτε πάνω στην επιλογή Scan QR code για να ξεκινήσει η νέα εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (Υποσημείωση: Αν ακούτε την ομιλία, αλλά δεν βλέπετε, γυρίστε το τηλέφωνο σας δεξιά ή αριστερά μέχρι να εντοπίσετε τους 2 ήρωες)
2η Σκηνή: Έπειτα πατάτε την λέξη  ΒΙΝΤΕΟ (VIDEO) για να παρακολουθήσετε το βίντεο
3η Σκηνή: Ύστερα πατάτε ΕΠΟΜΕΝΟ (NEXT) για  να συνεχιστεί η εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας για λίγο ακόμη και πατάτε στη λέξη ΤΕΛΟΣ για να βγείτε από την εφαρμογή.
Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή σας μπορούν τα παιδιά  να δουν κατευθείαν το βίντεο πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα.

Μη ξεχάσετε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες στον παρακάτω ψηφιακό τοίχο. 

Καλή σας διασκέδαση “μικροί εξερευνητές”

Είστε καταπληκτικοί!!! Σίγουρα ο Άκης Σπιτάκης  είναι πολύ χαρούμενος  που τον βοηθήσατε!!!! Τώρα μπορεί να συμπληρώσει το ψηφιακό του αλφάβητο και με τις δικές σας ανακαλύψεις από Ττ.

Μπορείτε να βρείτε εικόνες που αρχίζουν από την φωνούλα Ττ

Πρέπει να προλάβετε πριν οι τυφλοπόντικες με τις σωστές εικόνες κρυφτούν στη φωλιά τους. Και κάτι ακόμη πρέπει να κάνετε γρήγορα γιατί ο χρόνος ………..τελειώνει.
Για να πετύχετε τον σωστό τυφλοπόντικα πατήστε πάνω του με το ποντίκι του υπολογιστή σας. 

Για να παίξετε πατήστε πάνω στην εικόνα

 

Πόσο καλοί πράκτορες είστε;

Ο Άκης ο Σπιτάκης ζητάει τη βοήθειά σας για να σπάσει τον κώδικα.
Αν τα καταφέρετε σας περιμένει μια έκπληξη. (Δημιουργός η συνάδελφος  Ευγενία Τ.)
Για να το ανακαλύψετε πατήστε στην παρακάτω εικόνα.

 

 

Κατηγορίες: ETWINNING, ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, Μένουμε σπίτι...........μαζί. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *