Τα κάλαντα του Λαζάρου

Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο είπαν σήμερα 15 Απριλίου τα κάλαντα του Λαζάρου οι μικροί μαθητές του 31ου και 14ου Νηπιαγωγείου Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ευλογίες, γλυκίσματα αυγά και από ένα σταυρό -δώρο σε όλους.

 

IMG 20220415 112550IMG 20220415 112547IMG 20220415 115628

Εγγραφές στο νηπιαγωγείο

pngegg 1  Από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία.

Για το σχολικό έτος 2022-23 στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές που είναι γεννημένοι το 2017 και το 2018.
H αίτηση εγγραφής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στον ποιο κάτω σύνδεσμο.

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23»

https://blogs.sch.gr/31nipser/files/2022/02/NHPGEIA-1-1.pdf
(περισσότερα…)

Επιστέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο.

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ξεκινάει η επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας με δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

 Η χρήση του self-test είναι υποχρεωτική και δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η διαδικασία που ακολουθούμε  είναι τα εξής:

  1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.
  2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.
  3. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Σχολική κάρτα για COVID19 – Επαγγελματικό Λύκειο Αγιάς

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σχολεία-self test: Ανοιξε η πλατφόρμα-Εντυπα δήλωσης και Σχολικής Κάρτας-Η διαδικασία βήμα-βήμα | Video | especial.gr

 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

 

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.