Το 30ο Νηπιαγωγείο εύχεται σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Τα σχολεία άνοιξαν …..

Το νηπιαγωγείο μας άνοιξε την αγκαλιά του και φέτος για να υποδεχτεί  τους μικρούς μας μαθητές που πέρασαν το κατώφλι του σχολείου έχοντας πολλή περιέργεια για την δασκάλα τους, την τάξη και τους συμμαθητές τους.

Για να γνωριστούμε καλύτερα, παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας, φτιάξαμε καρτελάκια με το όνομά μας και δουλέψαμε με το αρχικό γράμμα του ονόματος του κάθε παιδιού.

Η εξοικείωση με τους χώρους έγινε σταδιακά. Αρχικά διάλεξαν μια θεσούλα στα ράφια για την σχολική τους τσάντα, όπου τοποθέτησαν την πρώτη τους ζωγραφιά! Έπειτα διάλεξαν συρταράκι για να τοποθετούν τις εργασίες τους.

Στην συνέχεια διαμορφώσαμε τις γωνιές, στις οποίες παίζουν τα παιδιά αυθόρμητα. Κάποιες από αυτές διαμορφώθηκαν με την βοήθεια των παιδιών όπως π.χ.«το μαγαζάκι», που έφεραν τα προϊόντα, πρότειναν τις τιμές και κατασκεύασαν τα χρήματα. Επίσης ορίσαμε πόσα παιδιά θα παίζουν σε κάθε γωνιά και ποιους κανόνες θα πρέπει να ακολουθούμε  έτσι ώστε να παίζουμε όμορφα, σαν ομάδα.

Έτσι απλά και όμορφα ξεκινήσαμε και φέτος το ταξίδι μας στη γνώση έχοντας εργαλεία τη φαντασία, το παιχνίδι και την αγάπη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας.