Το Π π της Πάτας της Πατάτας…

2015-02-03 11.44.03jfxj

Η Πάτα η Πατάτα είναι μια μικρή άτακτη πατατούλα που κάνει συνέχεια ζημιές, ειδικά όταν θυμώνει!!!  Έτσι και μια μέρα που η μαμά της δεν την άφησε να φορέσει στο σχολείο τα καλά της κόκκινα πέδιλα, ξερίζωσε όλα τα φυτά του σχολείου της!!! Τί θα κάνουμε για να διορθώσουμε τη ζημιά που έκανε η Πάτα η Πατάτα;

Τα παιδιά είχαν αρκετές ιδέες για να βοηθήσουν την μικρή πατατούλα, όπως να φυτέψουμε φυτά για να κάνουμε και πάλι όμορφο τον κήπο μας. Αποφασίσαμε λοιπόν, να φέρουμε όλοι στο σχολείο σποράκια και να φυτέψουμε. Μελετήσαμε τα σποράκια, μιλήσαμε για τους γεωργούς και το επάγγελμά τους, το συγκρίναμε με τις παλιότερες εποχές και παίξαμε μιμούμενοι τους αγρότες. Στη συνέχεια, αφού βάψαμε τα πήλινα βαζάκια μας, φυτέψαμε τα σποράκια που είχαμε συγκεντρώσει. Μάθαμε ακόμη ποιηματάκια και τραγουδάκια για τα σποράκια και τον αγρότη.

Φυσικά δεν ξεχάσαμε την Πάτα την Πατάτα που τόσο πολύ μας άρεσε. Τη ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε ένα ¨συννεφόλεξο¨ με την επιθυμία της. Δημιουργήσαμε ένα αστείο ποιηματάκι-λίμερικ- για τις αταξίες της και μάθαμε το Π π, από το οποίο αρχίζει το όνομά της. Το σχεδιάσαμε, το φτιάξαμε με τουβλάκια, το κάναμε κολάζ. Στη συνέχεια, γράψαμε σε ένα μεγάλο χαρτί όσες λέξεις μπορέσαμε να βρούμε από Π, π…και ήτανε πολλές!! Επιλέξαμε μερικές από αυτές και αφού χωριστήκαμε σε ομαδούλες φτιάξαμε τη δική μας ιστορία με λέξεις από το γράμμα Π,π.

Αχ! πόσα μας έμαθε τελικά αυτή η ατακτούλα, η Πάτα η Πατάτα !!!