ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  30ου Δ.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ      23-9-2016

1.Εμβόλιο Φυματίωσης –Mantoux

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας  δεν θα διενεργείται πλέον καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στην σχολική ηλικία. Συνιστάται να γίνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της φυματίωσης στη γέννηση σε παιδιά πληθυσμιακών ομάδων με υψηλό δείκτη διαμόλυνσης ή όταν υπάρχει ιστορικό φυματίωσης στο άμεσο περιβάλλον της οικογένειας. Παράλληλα συνιστάται προληπτικός έλεγχος με δερμοαντίδραση Mantoux στις ηλικίες 12-15 μηνών , 4 έως 6 ετών και στην ηλικία 11-12 ετών σε παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και σε κάθε περίπτωση κατά την κρίση του θεράποντος παιδιάτρου.

  1. Παιδικές ασθένειες, εποχική γρίπη -ιώσεις- ψείρες-ατυχήματα
  • Απευθυνόμαστε έγκαιρα στον γιατρό και ακολουθούμε τις οδηγίες του
  • Παραμένουμε σπίτι και ερχόμαστε σχολείο μόνο όταν γίνουμε καλά
  • Ενημερώνουμε έγκαιρα το σχολείο

3.Προσέλευση – αποχώρηση μαθητή- ενημέρωση σχολείου

  • Τα μαθήματα αρχίζουν αμέσως μετά την πρωινή προσευχή 8.10 και τελειώνουν για μεν το κλασικό πρόγραμμα στις 13.15, για δε το ολοήμερο στις 16.00. Οι μαθητές/τριες που παραμένουν στο  ολοήμερο μπορούν να αποχωρήσουν και στις 15.00. Παρακαλούνται οι  μαθητές/τριες – γονείς –κηδεμόνες να  τηρούν το ωράριο λειτουργίας του σχολείου.
  • Κανένας μαθητής δεν αποχωρεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου μόνος του. Με τη λήξη του προγράμματος αποχωρούν με ή χωρίς συνοδό όπως έχουν δηλώσει στο σχολείο.
  • Πάντα να υπάρχει σε λειτουργία κάποιο τηλέφωνο κινητό ή σταθερό να μπορεί να επικοινωνεί το σχολείο. Κάθε αλλαγή αριθμού να γίνεται γνωστή στο σχολείο.
  • Να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο για την απουσία μαθητή.
  • Οι εκπ/κοί θα ορίσουν την ώρα και ημέρα ενημέρωσης φοίτησης

4.Δελτίο μειωμένου εισιτηρίου (ΠΑΣΟ)

Ισχύουν τα παλιά  δελτία μέχρι 31-10-2016. Σε επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ μας ανέφεραν, ότι θα στείλουν έγγραφο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση νέων δελτίων, οπότε και θα ενημερωθούν οι μαθητές.

5.Αθλητικές εκδηλώσεις – Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  • Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν η ημέρα αθλητισμού μεταφέρεται. Την ημέρα αυτή  γίνονται αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες,  δράσεις, παιχνίδια, προβολή ταινιών , βίντεο.  Η  συμμετοχή των παιδιών  τόσο στην εφαρμογή όσο και στην οργάνωση της ημέρας αυτής κρίνεται θεμιτή και απαραίτητη. Ο σύλλογος διδασκόντων προγραμμάτισε επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ.
  • Το ατομικό δελτίο υγείας ΑΔΥΜ και η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητα.
  1. Επικοινωνία με το σχολείο.

Τηλ.: 2310-824787, Fax: 2310824789, email: 30dimotiko@sch.gr

ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/30dimthe/

Ο σεβασμός, η  κατανόηση   και η καλή συνεργασία όλων μας, βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπ/σης.

Με εκτίμηση

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ  30ου  Δ.Σ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΣΜΑΣ