Οι 3 Ιεράρχες

Με την εικόνα των 3 Ιεραρχών προσπαθήσαμε να αγγίξουμε και να νοιώσουμε τον βίο αυτών των μεγίστων Ιεραρχών και Δασκάλων που τιμά η εκκλησία και η εκπαίδευση μας, στις 30 Ιανουαρίου.! Τα παιδιά ένιωσαν όπως είπαν λύπη,χαρά,περηφάνεια,αγάπη,ελπίδα ,χαρά και λύπη,επειδή αυτοι οι άνθρωποι ήταν σοφοί και δίκαια τους γιορτάζουν και τους 3 μαζί.!Για να τους θυμούνται εκαναν ζωγραφική και την στόλισαν σαν εικονοστάσι.

treisierarxes CAM01583    CAM01580   

  CAM01584  CAM01585

Στο τέλος του ολοήμερου προγράμματος ,στην αξιολόγηση δηλ.της ημέρας ρωτησα :

-Τι ωφέλιμο και αληθινό πήρατε παιδιά από την σημερινή ημέρα ;

-Να κάνουμε την προσευχή και να αγαπάμε ,είπαν

-Κα τι άλλο;

-Να κάνουμε εξάσκηση.!

Χρόνια πολλά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.!!!

Aνθρώπινο σώμα

CAM01565 CAM01564 CAM01568

Το σώμα μας ,είναι αγαπημένο θέμα των νηπίων,είναι η εποχή που πέφτουν τα δοντάκια τους ,ενδιαφέρονται για το πώς γεννήθηκαν και γενικώς είναι αρκετά πληροφορημένα απο τις νεες τεχνολογίες που διαθέτει το οικογενειακό περιβάλλον τους.Μας έφεραν πολλά βιβλία απο το σπίτι ,τα παρουσίασαν,είδαμε βίντεο ,Ανθρώπινη μηχανή,απο μικρούς ερευνητές και περάσαμε στην δημιουργία και το παιχνίδι.Πήραν αποτυπώματα σώματος και δημιούργησαν,την καρδιά ,τον σκελετό,τους πνεύμονες,τα ρούχα.!

Ο Πινόκιο και η δημιουργία κούκλας

Ενα παραμύθι που απο τα πολλά που μας διδάσκει ,το χρησιμοποιήσαμε για την ανάγκη για παρέα .΄Οπως κι ο Τζεπέτο ένοιωθε μόνος και κατασκεύασε ένα κουκλάκι με όλα τα συνεπακόλουθα που γνωρίζουμε,έτσι κι εμείς κατασκευάσαμε την κούκλα ,που διηγείται την ιστορία της.

CAM01572    CAM01576  CAM01573

CAM01575   CAM01574  

Οι ιστορίες που διηγούνται τα παιδιά είναι απίστευτες.Θα σας πω μερικές σε τίτλο,το κορίτσι των λουλουδιών, Ο αυτοκράτορας και οι φίλοι του Νίντζα ,Ο στάργουορς ,η φρικαντέλα .

Σε επόμενη μέρα επεξεργαστήκαμε τα δοντάκια που πέφτουν.Επειδή φυτρώνουν νέα,και μόνιμα δόντια

.anatomia-dontiou  ΝΕΟΓΙΛΑ vs ΜΟΝΙΜΑ ΔΟΝΤΙΑ

Είδαμε βίντεο της εκπ/κης τηλεορασης με τίτλο ,τερηδόνα.Διαβάσαμε παραμύθια όπως ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα.Μάθαμε γιατί είναι χρήσιμα τα δόντια μας.Να μιλάμε ,να τρώμε ,να χαμογελάμε.!Ακολούθησαν κατασκευές μασέλας,όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

CAM01589  CAM01590 

Ακολουθεί πεπτικό και διατροφή.

 

Χιονονυφάδες-Χιονάνθρωπος

Απο το παραμύθι ,Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει,του Μ.Κοντολέων.Τα παιδιά έμαθαν ποτε πέφτει χιόνι ,ποιά διαδρομή να πάρει ένας χιονάνθρωπος για να μην λιώσει.Ποιά για να λιώσει.Ποιό λεξιλόγιο χρησιμοποιούμε όταν χιονίζει;

Τι ρούχα να φοράνε τον χειμώνα.Τι δείχνει το θερμόμετρο όταν κάνει κρύο,μέσα στην αίθουσα,έξω ,στην κατάψυξη.Τι συμβαίνει στον πάγο αν τον βάλουμε στο καλοριφέρ ,στο νερό,έξω.Πού λιώνει γρηγορότερα;

Ποιός είναι ο κύκλος του νερού.

,book1_a

Απο χαρτιά στην ανακύκλωση έφτιαξαν τον χιονάνθρωπο που δεν ήθελε να λιώσει.!

 

CAM01552