Έναρξη Διδακτικού έτους 2023-2024

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του σχολείου, στις 10:00΄π.μ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη λειτουργία το σχολείου.   Καλή σχολική χρονιά!

Γιορτή Λήξης 2022 – 2023

Με τραγουδάκια Ελληνικά και Αγγλικά, μουσική, κίνηση και πολλά χρώματα που ξέφυγαν από τα “εφτά ποτάμια” και έφτιαξαν ουράνιο τόξο, που πλημμύρισε την αυλή και τις ψυχές μας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του διδακτικού έτους!                   Καλό Καλοκαίρι σε όλους!  

Πικ νικ στο παγκάκι της φιλίας!

Είμαστε έτοιμοι για το πικ νικ στο παγκάκι της φιλίας στην αυλή μας! Με τις τσάντες στην πλάτη και στη γραμμή  βγαίνουμε  έξω.       Στρώσαμε τα τραπεζομάντηλα δημιουργήσαμε τις παρεούλες μας..     και είμαστε έτοιμοι στην ωραία αυλή μας να απολαύσουμε το πικ νικ. Καλή όρεξη παιδιά!  

Παρουσίαση Περιβαλλοντικού προγράμματος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο σχολικός μας κήπος» με την παρουσίαση του στους γονείς.   Παρουσιάσαμε τις δράσεις και  τις εργασίες μας…….     τραγουδήσαμε και χορέψαμε!       Καμαρώσαμε  τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά στον σχολικό μας κήπο!  

Οι μικροί μετεωρολόγοι και η beebot

Στην παρεούλα μας μαζί με την beebot, όλοι γίναμε μετεωρολόγοι και κάναμε τις προβλέψεις μας. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τα βελάκια να είμαστε σίγουροι για τις εντολές που δώσαμε στη μελισσούλα μας. Τέλος την προγραμματίσαμε. Η μελισσούλα έκανε ακριβώς αυτό που της ζητήσαμε.     Πρώτη πρόγνωση: “Η μελισσούλα θα συναντήσει τον ήλιο”. Τοποθετήσαμε τα βελάκια. …Συνέχεια ανάγνωσης Οι μικροί μετεωρολόγοι και η beebot

Στο Δημοτικό Σχολείο ξανά!

Σήμερα  πραγματοποιήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στους φίλους μας  του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς, και ολοκληρώσαμε τον κύκλο των δράσεων που είχαμε προγραμματίσει στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης με τίτλο: «Σήμερα στο νηπιαγωγείο, αύριο στο δημοτικό σχολείο.» Το πρόγραμμα περιλάμβανε φύτεμα αρωματικών φυτών και παιχνίδια. Ξεκινήσαμε με μεγάλη χαρά και λίγη βροχούλα για το Μεγάλο Σχολείο!…Συνέχεια ανάγνωσης Στο Δημοτικό Σχολείο ξανά!

Πείραμα

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του προγράμματος με τίτλο: «Μικροί μετεωρολόγοι», στον τέταρτο θεματικό κύκλο, Δημιουργώ και καινοτομώ, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με αφορμή  τις καιρικές συνθήκες προβληματίστηκαν για τις μεταβολές τους, παρατήρησαν τα μετεωρολογικά φαινόμενα, και τα κατέγραψαν. Ο άνεμος κέντρισε το ενδιαφέρον μας, μάθαμε την κλίμακα μποφόρ με την οποία γίνεται η…Συνέχεια ανάγνωσης Πείραμα

Στο Δημοτικό Σχολείο!

Σήμερα ήταν η μεγάλη μέρα! Η μέρα που επισκεφτήκαμε το μεγάλο σχολείο! Όλα ήταν έτοιμα! Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόγραμμα (Υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από τους/τις μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης, γνωριμία με τον διευθυντή του σχολείου, επίσκεψη στην πρώτη τάξη του δημοτικού, ανανέωση ραντεβού και αποχώρηση) και τους κανόνες που θα ακολουθήσουμε…Συνέχεια ανάγνωσης Στο Δημοτικό Σχολείο!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση