ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 4-5-6/3/15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕνόψει της πανελλήνιας ημέρας για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό 6-3-15, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας οργάνωσαν ανάλογες ενδοσχολικές δράσεις σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού Δ. Μαραθώνα 4-5/3/15,καθώς και με ομάδα με θέμα σχετικού βιωματικού περιεχομένου 6-3-15.

Η συνεργασία με τους γυμναστές είχε ως σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά, πώς ο αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και την αυτοεκτίμηση. Οι δραστηριότητες που υλοποίησαν την πρώτη μέρα τα παιδιά, παρουσιάστηκαν την επόμενη σε ανοιχτή συγκέντρωση στους γονείς υποστηριζόμενες από το κατάλληλο θεωρητικό πλαίσιο που είχαν ετοιμάσει οι γυμναστές, σε μορφή διαφανειών. Με τη λήξη της ενημέρωσης, στα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα από τους υπευθύνους.

Όσον αφορά την ομάδα που επισκέφτηκε το σχολείο μας στις 6-3-15, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν παιχνίδια ρόλων και να προβληματιστούν για συγκεκριμένες καταστάσεις.

 

Σχετικά με 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα

Σχολική Χρονιά 2021-22. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *