UNICEF – ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 2014-15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF προσκαλεί τα σχολεία να λάβουν μέρος στο  εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» και να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα εορτασμού των Δικαιωμάτων των Παιδιών. Το 2014, είναι μια ξεχωριστή χρονιά, διότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που όλη η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1989). Ας γιορτάσουμε μαζί την επετειακή αυτή χρονιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» με κεντρικό σύνθημα «Τα Δικαιώματα των Παιδιών στην τάξη και την πράξη».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στον κόσμο, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.”

περισσότερα…

1. Η παραπάνω αφίσα είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας της σχετικής θεματικής, που μέσα από προβληματισμό και ανακοινώσεις απόψεων των παιδιών, δημιουργήθηκε το εικαστικό αυτό προϊον.

2. Οι μικροί μαθητές επίσης έδωσαν το δικό τους μήνυμα μέσα από ένα αυτοδημιούργητο τραγούδι που αναφέρεται στις ανάγκες των παιδιών του κόσμου.

Το τραγούδι μας: Μήνυμα για τα  παιδιά του κόσμου!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από συναισθήματα, φάρμακα, σπίτι, παιχνίδια και  σχολεία.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη απ΄ αγάπη, φίλους, φροντίδα και ειρήνη.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από βιταμίνες, καθαρό αέρα, νερό, και φαγητό.

Η διασκέδαση για τα παιδιά είναι χαρά!

Σχετικά με 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα

Σχολική Χρονιά 2021-22. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εικαστικά, Εικόνες, Έννοιες, Θεματικές Προσεγγίσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *