ΚΑΛΑΝΤΑ από το 2ο Νηπιαγωγειο Αγ Μηνά … σε 5 νηπιαγωγεία της Ευρώπης.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγ Μηνά,  στο Νεχώρι της Χίου. Τα παιδιά συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τα πέντε συνεργαζόμενα νηπιαγωγωγεία στο πρόγραμμα ERASMUS+ Change your Mind 4.0.

Είπαν τα κάλαντα του τόπου μας και τα άκουσαν στα Γαλλικά, από ένα νηπιαγωγείο στις Άλπεις, στα Ελληνικά, από τα παιδιά της Πάφου, στα Γερμανικά από τα παιδιά στο Σάαρλαντ, στα Ισπανικά από τους Βαλενθιάνους φίλους τους, και τα Ουγκρικά από τα παιδιά στο Κέτσκεμετ.

Στο τέλος οι φωνές ενώθηκαν, η μελωδία έγινε μία!

Να είμαστε καλά να καμαρώνουμε τα παιδιά μας και να τα εκπαιδεύουμε γίνουν πολίτες σε μαι ειρηνική ευρώπη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Άνοιγμα φωτογραφίας

 

Let’s sing together

Τη Δευτέρα 10/10/22, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Erasmus Days, το νηπιαγωγείο μας θα συνδεθεί με το νηπιαγωγείο της Benimaclet στη Βαλένθια της Ισπανίας, Τα παιδιά θα γνωριστούν και θα τραγουδήσουν. Stay tuned!!!

Μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος Erasmus+ το σχολείο μας αγόρασε πάρα πολλά βιβλία. Αυτά θα βγουν έξω, θα έρθουν στα σπίτι σας μέσω της δανειστικής βιβλιοθήκης που οργανώνεται και θα λειτουργήσει στις επόμενες μέρες.

Διαβάζετε με τα παιδιά τα βιβλία, ρωτήστε τα ποιοί είναι οι ήρωες, τι τους άρεσε πιο πολύ, ενθαρρύνετέ τα να κάνουν μια ζωγραφιά, διαβάστε και ξαναδιαβάστε το βιβλίο όσες φορές σας το ζητήσουν.

Με μεγάλη χαρά μετά από σχεδόν τρία χρόνια χωρίς δανειστική την επαναλειτουργούμε. Στηρίξτε την προσπάθεια του σχολείου, φροντίζοντας τα βιβλία να επιστρέφουν σε καλή κατάσταση. Αν πάρετε στο σπίτι σας χαλασμένο βιβλίο να το αναφέρετε ώστε να δούμε αν μπορούμε να το σώσουμε με βιβλιοδεσία. Στηρίξτε τη βιβλιοθήκη μας. Χαρίστε μας ώρες φαντασίας, χαλάρωσης και  χαράς.