2o ΓΕΛ Βέροιας

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Νοέ 201418

Πραγματοποιήθηκε χτες στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική γιορτή όπου η αφήγηση του χρονικού πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδια μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

Θερμά συγχαρητήρια στις υπεύθυνες καθηγήτριες της γιορτής κ. Παπαδοπούλου Αναστασία και κ. Δεδικούση Μαρία καθώς και στον κ. Πατόπουλο Γρηγόρη που εκτός από τη μουσική επιμέλεια έκλεισε και τη γιορτή με ένα τραγούδι.

20141117_104522

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οκτ 201429

Τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου του “ΟΧΙ” (28 Οκτωβρίου 1940).

Παρακολουθήσαμε μία όμορφη και σεμνή γιορτή που πλαισιώθηκε από τη μουσική και τα τραγούδια των μαθητών που κάλυψαν το μουσικό τμήμα.  Επίσης κατά τη διάρκεια της γιορτής έγινε απονομή των αριστείων και βραβείων στους μαθητές για την επίδοσή τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες συμμετείχαν στην ανάγνωση του χρονικού, τη χορωδία και το μουσικό σύνολο καθώς και στους υπεύθυνους καθηγητές κ. Ζουρέλλη Δημήτρη και Τζιμογιάννη Δημήτρη.

25-10-2014 Τηλεδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Οκτ 201426

Την Πέμπτη 25/10/2014 το σχολείο μας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου όπου ειδικοί επιστήμονες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσαν τα παιδιά για τους κινδύνους του Διαδικτύου και έδωσαν οδηγίες για την ασφαλή χρήση του.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου (cyber-bullying), οι απάτες μέσω διαδικτύου και το πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις καθώς και να παρακολουθήσουν τις απαντήσεις σε ερωτήσεις μαθητών άλλων σχολείων.

24-10-2014 Ημέρα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Οκτ 201425

Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας υλοποιήθηκε ως εξής:

α) 08:15 – 10:00π.μ.: Προβολή ταινιών μικρού μήκους με αντιρατσιστικό περιεχόμενο κατά τάξη και συζήτηση που τη διαχειρίστηκαν οι μαθητές παρουσία των διδασκόντων και με τη συμμετοχή τους. Η ανταπόκριση ζωηρή.

β) Πραγματοποίηση ποδοσφαιρικών αγώνων από μεικτές ομάδες μαθητών και αγώνα βόλλεϊ με διαιτητές τους καθηγητές Χ. Κιρμανίδη (ΠΕ11) και τον Κ. Τσικερδάνο (ΠΕ 05) Υποδιευθυντή, προπονητές οι καθηγητές Ιω. Μαυρομάτης ΠΕ(04.02) και Ιω. Γκαλίτσιου (ΠΕ03) , ενώ παράλληλα ομάδα μαθητών ζωγράφισε πίνακες με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκαν στο χώρο του σχολείου και

γ)Στο τέλος μια μεγάλη ομάδα μαθητών χόρεψε zumba.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ιούλ 20141

Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Κόλκα Απόστολο, μαθητή της Β Λυκείου για την επίδοση και τη Διάκρισή του (βαθμός 88) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας που πραγματοποιήθηκε στις 22-3-2014 στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες !

Ευχαριστήριο

Μάι 20147

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 η ομάδα “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου πρόγραμμα διαχείρισης άγχους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων 2014 , από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Οι κυρίες Φ. Μπασιούρη, Σ. Γεωργιάδου και Σ. Γεώργου με την ειδική επιστημονική τους κατάρτιση επέδρασαν θετικά στην ψυχολογία των μαθητών, όπως διαπιστώθηκε από τον τρόπο που συμμετείχαν, από τις ανάγκες τους που εξέφρασαν χωρίς αναστολές και τη διάρκεια της συζήτησης.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών ευχαριστούμε την “Πρόσβαση” που βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε φορά που τους καλούμε.

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη φιλία

Απρ 201414

Τη Δευτέρα 7/4/2014 και την Παρασκευή 11/4/2014 στα πλαίσια των Ερευνητικών Εργασιών που συντονίζει η κ. Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου (ΠΕ19) με θέματα: 1) “Τέχνη: η δράση της ψυχής” και 2) “Το χιούμορ στη ζωή μας”, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη φιλία. Σκοπός των εργαστηρίων αυτών ήταν η ενδυνάμωση ομάδας.

Ευχαριστούμε πολύ τις ειδικούς επιστήμονες από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ (Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων) κ. Σοφία Γεώργου και κ. Χριστίνα Τσολάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, όπου και προγραμματίζουμε μια πιο μόνιμη συνεργασία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας Θεσ/νίκης

Μαρ 201427

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διδακτική-εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Βέροιας στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης  την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Η εκδρομή, στην οποία συμμετείχαν 67 μαθητές, διενεργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ’ Λυκείου «Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου» και ειδικότερα στα πλαίσια των κεφαλαίων «Εθνικά Κινήματα στη Νοτιανατολική Ευρώπη» και «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» που έχουν διδαχθεί και συζητηθεί αναλυτικά στην τάξη.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση του Κέντρου Ιστορίας με θέμα «Η Καλλιτεχνική Ζωή στη Θεσσαλονίκη 1860-1912» με υλικό από τη συλλογή του Γεωργίου Κωνσταντινίδη, η οποία περιλαμβάνει την παρουσίαση θεατρικών χώρων, παραστάσεων και συναυλιών της συγκεκριμένης εποχής μέσω των οποίων σκιαγραφείται η κοινωνική ζωή, με έμφαση στη δραστηριότητα του ομίλου «Φιλομουσών» της Ελληνικής κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Τα εκθέματα για τα οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Ιστορίας,περιλάμβαναν προσκλήσεις και προγράμματα θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, αρχειακό φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα εφημερίδωνκαι περιοδικών της εποχής, διαφημίσεις, παρτιτούρες , θεατρικά κοστούμια κ.ά..

Οι μαθητές, έπειτα από επιθυμία τους, περιηγήθηκαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και η επιστροφή στη Βέροια έγινε μέσα στα χρονικά πλαίσια που προβλέπονται από την Πράξη του Συλλόγου Καθηγητών 13/ 25-02-2014.

Μαθητική διάκριση

Μαρ 201426

Ο μαθητής της Β’ τάξης του Λυκείου μας Κόλκας Απόστολος βραβευτήκε από το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στην Ημαθία για τη διάκρισή του στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς “ο Θαλής” και “ο Ευκλείδης” σχολικού έτους 2013-2014.

Η βράβευσή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Ανδρόνικος” του Ξενοδοχείου “Αιγές Μέλαθρον” στη Βέροια την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.

Πολλά συγχαρητήρια Αποστόλη και καλή πρόοδο!!!

Απόφαση Ανάθεσης της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Β΄Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Βέροιας στην Αθήνα

Μαρ 201421

Η επιτροπή που συγκρότησε η Δ/ντρια του σχολείου με την πράξη υπ’ αριθμ.21/14-03-2014 σύμφωνα με την 122987/Γ2/02-12-11 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2769/τ.Β/02-12-11) συνεδρίασε στις 20/03/12 και έλαβε υπ’ όψιν της

1. Τη σχετική νομοθεσία

2. Τις παρακάτω σφραγισμένες  προσφορές που κατατέθηκαν  εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας:

Α)   Περπερίδης Νικόλαος,  Σκύδρα, τιμή 71 € ανά άτομο

Β)   ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΣΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε, Βέροια, τιμή 98 € ανά άτομο

Γ)   Tseas Travel, Βέροια, τιμή 77 € ανά άτομο

3. Την προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού που αναρτήθηκε   και στο Διαδίκτυο από την ιστοσελίδα της Δ/νσης Β/βαθμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Αποφάσισε ομόφωνα

και αναθέτει την εκδρομή στο  πρακτορείο Περπερίδη Νικόλαου, Σκύδρα.

 

 Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Σωτηρίου Δέσποινα

« Παλιότερα άρθρα

Η ώρα είναι:

Επισκέπτες

2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

Σ. Πέτρουλα & πλατεία Μακεδονικού Αγώνα 1

Τ.Κ. 59100

Βέροια

τηλ.: 2331029001

fax: 2331021901

e-mail: mail@2lyk-veroias.ima.sch.gr

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Ο καιρός στην πόλη μας
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση