header image
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου μας συγχαίρει τον μαθητή της Α’ Λυκείου, Παύλο-Άγγελο Μαστοράκο,για την διάκρισή του στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».
Στις 19 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», στον οποίο συμμετέχουν οι επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού.
Ευχόμαστε ολόψυχα στον μαθητή μας καλή επιτυχία!
κάτω από: Διακρίσεις, Μαθηματικά
Υποδεχόμαστε την νέα χρονιά με την συμμετοχή των μαθητριών μας Παυλίνας Κοκκώνη, Μιχαέλλας Κολλάρα, Χριστίνας Μητροπούλου και Μαρίας Τσιώση στο 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino.
Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ποίησης, που απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και σε σχολεία απ’ όλο τον κόσμο. Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του είδους του στην Ιταλία και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος περισσότερα από 6500 άτομα.
                                                Το θέμα του διαγωνισμού είναι:
                     « I HAVE A DREAM-HO UN SOGNO-ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ»

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

κάτω από: Εορτολόγιο

Στην Τρίπολη σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα  Τρίτη και ώρα  11:30 π.μ.  και στο Γραφείο της Δ/ντριας του  2ου ΓΕΛ Τρίπολης συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης  των προσφορών για την Τετραήμερη   εκπαιδευτική επίσκεψη των 22 μαθητών της Α ΄ Λυκείου στη Σύρο –Τήνο αποτελούμενη από τους :

  1. Κουλούρη Χαρίκλεια, Δ/ντρια,  πρόεδρο
  2. Βέργο Φώτιο, μέλος
  3. Σβέρκο Άγγελο, εκπρόσωπο των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Εκδρομές, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής «Ο Ρήγας και η Επανάσταση».
Κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης για τον Ρήγα Φεραίο και την εποχή του, στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Βουλής, μέσα από βιωματικές και ερευνητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες  γνώρισαν την εποχή, το έργο και την προσωπικότητα του Ρήγα δίνοντας έμφαση στο διανοητικό κλίμα της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Διαφώτισης και στις κοσμογονικές αλλαγές που προκάλεσε η Γαλλική Επανάσταση.
Παράλληλα, άλλη ομάδα μαθητών παρακολούθησε  την έκθεση «Μέσα από το φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια μια εποχή» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου για το Ολοκαύτωμα,όπου μέσα από ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες και μαρτυρίες γνώρισαν τι συνέβει κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μουσείο VR Εικονικής Πραγματικότητας​, όπου οι μαθητές μας μέσα από μια πληθώρα συναρπαστικών εφαρμογών απόλαυσαν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες και διασκέδασαν εξερευνώντας ωκεανούς, ταξιδεύοντας πάνω από το Παρίσι, παίζοντας με την μουσική, την ζωγραφική και την τοξοβολία.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί ΕλένηΒέρρου, Ευθυμία Δημοπούλου, Ευγενία Κρίγκα, Πέτρος Μανιάτης, Γιώργος Σιέμπος και Μαρία Χαρμαντά.

 

κάτω από: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Την Παρασκευή, 30/11/2018, 13 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Αγγλικής γλώσσας Best in English (διεξάγεται κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με μεγάλη επιτυχία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη μέσω Διαδικτύου στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις και η πλειοψηφία τους ολοκλήρωσε την εξέταση σε χρόνο μικρότερο του προβλεπόμενου.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν και προσβλέπει στον επόμενο διαγωνισμό για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

κάτω από: Αγγλικά, Δράσεις
29 μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι από 15 – 20 /11/2018 με θέμα: «Ρήγας Βελεστινλής: 220 χρόνια από τό θανατό του». Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Μαρκάτη Ευγενίας εκπόνησαν την εργασία: με θέμα Ιχνηλατώντας τα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή: Η Κωνσταντινούπολη, Η «Ελληνική Βιέννη», Η Τεργέστη, Το Βελιγράδι, την οποία παρουσίασαν στο Συνέδριο. Εκεί ήρθαν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων και ανέπτυξαν ομαδοσυνεργατικότητα. 
Παράλληλα επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, γνώρισαν την πόλη του Βελιγραδίου, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο, στην ακρόπολη, τον ποταμό Σάβα, το Νησί Ada Cignlija, το Μουσείο Νikola Tesla, που είναι μουσείο Φυσικών Επιστημών. Είδαν από κοντά τα βομβαρδισμένα κτήρια της πόλης καθώς και τα επιβλητικά κυβερνητικά κτήρια, το Κοινοβούλιο και το περίτεχνο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού. Επίσης επισκέφθηκαν τη γραφική πόλη Νόβισαντ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας στις όχθες του Δούναβη. Τέλος διέσχισαν οδικώς δυο κράτη τη Βουλγαρία και τη Σερβία και απόλαυσαν τις εναλλαγές του τοπίου.
Στην εκδρομή συνοδοί καθηγητές ήταν οι εκπ/κοί: Μαρκάτη Ευγενία, Βέργος Φώτιος, Λουμπαρδιά Αγγελική, Υψηλάντη Χριστίνα.
κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές, Φιλολογικά
Οι μαθητές μας με την συνδρομή των καθηγητριών, Αδαμοπούλου Φωτεινής και Παπούλια  Δώρας, παρουσίασαν ένα συγκινητικό και ενδιαφέρον  αφιέρωμα στην 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά, Εορτολόγιο

Βελιγράδι

(15-20/11/2018)

ΠΕΜΠΤΗ 15-11-18: Αναχώρηση από Τρίπολη στις 06:00. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στις 15:00. Περιήγηση στο κέντρο και αναχώρηση στις 19:00. Άφιξη στις Σέρρες στις 20:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Alexander Hotel”– δείπνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-11-18: Αναχώρηση από Σέρρες στις 06:30. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Queen’s Astoria Design Hotel” και αναχώρηση για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης στις 15:00. Εγγραφή στο Συνέδριο και παρακολούθηση της τελετής έναρξης. Γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου που είναι μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Σάββα, παραποτάμου του Δούναβη, στο Βόρειο τμήμα της Σερβίας. Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές

 Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου των Ταξιαρχών γιορτάζει ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελος Μιχαήλ. Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ επισκέφθηκαν την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειανατολικά της Τρίπολης, σε υψόμετρο 644 μέτρα και συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 1973. Αποστολή της Μονάδας είναι η παροχή βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στους νεοσύλλεκτους του Σ.Ξ. και της Π.Α., καθώς και στους ΕΠΟΠ της Π.Α. Επιπλέον, στη Μονάδα παρέχεται εκπαίδευση ειδικότητας σε στελέχη και στρατευσίμους ειδικότητας Αμύνης Αεροδρομίων. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών που περιελάμβανε ιστορικά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη καθώς και άλλα οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ παράλληλα ειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης παρακολούθησαν βιντεοταινία με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

κάτω από: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Εορτολόγιο

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες