header image

Βελιγράδι

(15-20/11/2018)

ΠΕΜΠΤΗ 15-11-18: Αναχώρηση από Τρίπολη στις 06:00. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στις 15:00. Περιήγηση στο κέντρο και αναχώρηση στις 19:00. Άφιξη στις Σέρρες στις 20:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Alexander Hotel”– δείπνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-11-18: Αναχώρηση από Σέρρες στις 06:30. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Queen’s Astoria Design Hotel” και αναχώρηση για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης στις 15:00. Εγγραφή στο Συνέδριο και παρακολούθηση της τελετής έναρξης. Γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου που είναι μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Σάββα, παραποτάμου του Δούναβη, στο Βόρειο τμήμα της Σερβίας. Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές

 Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου των Ταξιαρχών γιορτάζει ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελος Μιχαήλ. Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ επισκέφθηκαν την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειανατολικά της Τρίπολης, σε υψόμετρο 644 μέτρα και συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 1973. Αποστολή της Μονάδας είναι η παροχή βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στους νεοσύλλεκτους του Σ.Ξ. και της Π.Α., καθώς και στους ΕΠΟΠ της Π.Α. Επιπλέον, στη Μονάδα παρέχεται εκπαίδευση ειδικότητας σε στελέχη και στρατευσίμους ειδικότητας Αμύνης Αεροδρομίων. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών που περιελάμβανε ιστορικά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη καθώς και άλλα οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ παράλληλα ειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης παρακολούθησαν βιντεοταινία με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές, Εορτολόγιο

Στην Τρίπολη σήμερα, 29 Οκτωβρίου 2018, ημέρα  Δευτέρα και ώρα  12:00 μ.μ.  και στο Γραφείο της Δ/ντριας του  2ου ΓΕΛ Τρίπολης συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για την Πενταήμερη Εκπαιδευτική επίσκεψη των 42 μαθητών της Γ΄Λυκείου στη Θεσσαλονίκη αποτελούμενη από τους :

 1. Κουλούρη Χαρίκλεια, Δ/ντρια,  πρόεδρο
 2. Αδαμόπουλο Δημήτριο, μέλος
 3. Αδαμοπούλου Φωτεινή, μέλος
 4. Χαρμαντά Μαρία, μέλος
 5. Κοπίτα Νικόλαο, εκπρόσωπο των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

 

Την Δευτέρα, 22/10/2018, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας, στα πλαίσια  μονοήμερης διδακτικής επίσκεψης στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο της οργάνωσης και της λειτουργίας της.

Στην συνέχεια μέσα από βιωματικές και ερευνητικές δραστηριότητες, κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης «Το θέμα είναι τώρα τι λες: η ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη»που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, οι μαθητές μας γνώρισαν την προσωπικότητα, την ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή και διανοούμενου του δεύτερου μισού του Ελληνικού 20ου αιώνα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε το απόγευμα  με την περιήγηση  στο Πάρκο, στην Αγορά, στο Κανάλι, στην Βιβλιοθήκη και στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού -Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

 

Την Δευτέρα, 22/10/2018, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, στα πλαίσια μονοήμερης διδακτικής επίσκεψης στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στον χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ) και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα και τα ιστορικά γεγονότα που είναι συνυφασμένα με αυτά (ιστορική παρουσία των Εβραίων στην Ελλάδα, καθημερινή ζωή, Ολοκαύτωμα). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε το απόγευμα με ξενάγηση στο κτίριο της Βουλής και ενημέρωση για την ιστορία του κτιρίου. Στην συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν συνεδρίαση της ολομέλειας.

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

Συγχαίρουμε τον μαθητή της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας, Θεόδωρο Μαστοράκο για το 2ο βραβείο που έλαβε με την συμμετοχή του στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής της 8ης Biennale.

Μέσω του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη» έχει θεσμοθετηθεί ο διαγωνισμός ζωγραφικής της Biennale. To θέμα του διαγωνισμού ήταν «Τέχνη με γεύσεις, χρώματα και αρώματα» και αφορούσε την διατροφή, τους τρόπους καλλιέργειας, την βιοποικιλότητα, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Διακρίσεις, Εκπαιδευτικά

Δευτέρα 22-10-2018

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας που ήταν η καρδιά της αρχαίας πόλης: μια μεγάλη, ανοικτή πλατεία που αποτελούσε την έδρα της δικαιοσύνης, το πολιτικό, οικονομικό, διοικητικό, κοινωνικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης, όπου όλοι οι πολίτες της πόλης συγκεντρώνονταν για να πραγματοποιήσουν κάθε είδους δραστηριότητα. Επίσης περιηγήθηκαν στο Θησείο στο Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης, χτισμένο  με το περίφημο πεντελικό μάρμαρο από τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 5ου αιώνα π.Χ., τις Ερμές, το Ωδείο του Αγρύππα, το Βουλευτήριο και το Βυζαντινό εκκλησάκι τις Καπνικαρέας  στην οδό Ερμού που χρονολογείται από το τρίτο τέταρτο του 11ου αιώνα μ.Χ. Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

Με  Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου κάθε έτος θα αφιερώνεται σε μια τέχνη ή μια επιστήμη ή γενικότερα σε ένα γνωστικό αντικείμενο από αυτά που διδάσκονται στην Α/βάθμια ή τη Β/βάθμια εκπαίδευση (Μαθηματικά, Λογοτεχνία, Φυσική, Ιστορία, Αρχαία, Χημεία, Μουσική κ.λ.π.).

Η αρχή γίνεται με την ανακήρυξη του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών». Φέτος  συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του αρχαιότερου επιστημονικού σωματείου της  χώρας! Με την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Μαθηματικών τιμούμε τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά, Μαθηματικά

Στην  Τρίπολη σήμερα  4 Οκτωβρίου 2018  ημέρα  Πέμπτη και ώρα  12:00 μ.μ.  και στο Γραφείο της Δ/ντριας του  2ου ΓΕΛ Τρίπολης συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για τις μονοήμερες εκπαιδευτικές  επισκέψεις  των   137 μαθητών της Α, Β, και Γ Λυκείου στη Βουλή αποτελούμενη από τους :

 1. Κουλούρη Χαρίκλεια, Δ/ντρια,  πρόεδρος
 2. Μαρκάτη Ευγενία, μέλος
 3. Αδαμοπούλου Φ, μέλος
 4. Τζιάφα Μ, μέλος

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

Στην  Τρίπολη σήμερα  1 Οκτωβρίου 2018  ημέρα  Δευτέρα και ώρα  12:00 μ.μ.  και στο Γραφείο της Δ/ντριας του  2ου ΓΕΛ Τρίπολης συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης  των προσφορών για τη  Εξαήμερη   εκπαιδευτική  εκδρομή των   30   μαθητών της Β΄ Λυκείου στο Βελιγράδι αποτελούμενη από τους :

 1. Κουλούρη Χαρίκλεια, Δ/ντρια,  πρόεδρος
 2. Μαρκάτη Ευγενία, μέλος
 3. Λουμπαρδιά Α, μέλος
 4. Τσαγγούρη Β, εκπρόσωπος των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Εκδρομές, Εκπαιδευτικά

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες