Βουλή των Εφήβων

Το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή το σχολικό έτος 2019-2020 έχει ως θέμα: Το περιβάλλον, ο τόπος μου, ο κόσμος μου. Στα 300 σχολεία που συμμετέχουν εφέτος στο πρόγραμμα δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι θεματικές ενότητες:

  1. Εκπαίδευση
  2. Πολιτισμός
  3. Άνθρωποι που μετακινούνται
  4. Νέες τεχνολογίες
  5. Κοινωνικές ανισότητες
  6. Φυσικό Περιβάλλον

Η Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου μας, που απαρτίζεται από 16 μαθητές της Β’ Λυκείου και 3 μαθητές της Α’ Λυκείου, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε ως θεματική ενότητα το Φυσικό Περιβάλλον. Η Ομάδα, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων του προγράμματος -της κ. Καρακίτσου Λήδας ΠΕ86 και της κ. Αποστολίδου Ανθής ΠΕ04.01- σχεδίασε και υλοποίησε εξωστρεφείς δράσεις περιβαλλοντικής παρέμβασης, πραγματοποίησε διδακτικές επισκέψεις και εξέφρασε με κείμενα, εργασίες και ζωγραφιές τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αγωνίες της για το μέλλον του Φυσικού Περιβάλλοντος και την κακοποίηση που υφίσταται από τον άνθρωπο.

Μεγάλο μέρος των δράσεων της Ομάδας δημοσιοποιείται σε αυτό το blog. Στο τέλος του προγράμματος τα μέλη της Ομάδας θα κληθούν να επιλέξουν έναν/μία από τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες για να εκπροσωπήσει το σχολείο μας και να παρουσιάσει το σύνολο των δράσεων της Ομάδας στη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2020 στην Αθήνα.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων