Πρόσκληση

Καλούνται οι γονείς των μαθητών, που συμμετέχουν στη πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Χανιά, σε συνάντηση, στο σχολείο, την Τετάρτη, 5-12-2018, ώρα 19:30, με θέμα συζήτησης:

 • Ενημέρωση για την 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στα Χανιά
 • Θέματα που πιθανόν εσείς θα θέσετε στους Συνοδούς Καθηγητές

Ευχαριστούμε

Η διευθύντρια

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις 30 Νοεμβρίου 2018, το σχολείο μας πραγματοποίησε τον περίπατο του Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

20 Νοεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα του παιδιού.

Οι μαθητές συζήτησαν, προβληματίστηκαν, εκφράστηκαν με διάφορους τρόπους για τα «φύσει», «αυτοδίκαια» και «αυτονόητα», όπως η ίδια μας η ζωή, «Δικαιώματα του παιδιού».

Γιορτή της 17ης Νοέμβρη

Την Παρασκευή 16-11-2018 παρουσιάστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας το αφιέρωμα στην επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή αναζήτησαν το νόημα της εξέγερσης με έναν πρωτότυπο τρόπο. Παριστάνοντας ότι είναι καλεσμένοι στο σπίτι μιας συμμαθήτριάς τους, την παραμονή της γιορτής, κλήθηκαν να διαβάσουν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της μητέρας της, που είχε πάρει μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια προσπάθησαν να ανασυνθέσουν το κλίμα εκείνων των ημερών και να αναδείξουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των προσώπων που συμμετείχαν στα γεγονότα. Η παράσταση βασίστηκε σε λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες, που περιλαμβάνονται στο θεατρικό Η ιστορία μιας νύχτας του Δημήτρη Μαριόλη. Τη γιορτή επιμελήθηκε η Φιλόλογος Μαρία Σαμπάνη. Στο μουσικό σχήμα συμμετείχε ο κ. Ραφτόπουλος Γεώργιος, Φυσικός, παίζοντας τουμπερλέκι.

Κατερίνα Κουκουτσάκη

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Εγκύκλιος

Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το σχολείο μας με συμμετοχή 25 μαθητών παρακολούθησε την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». 

Η εκδήλωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

 

Παρέλαση

Οι μαθητές του σχολείου μας παρέλασαν  στο κέντρο του Αμαρουσίου τιμώντας τη μνήμη των ηρώων του ΄40.

 

28η Οκτωβρίου 1940

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-10-2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας, το αφιέρωμα στην επέτειο του «Έπους του ΄40» με συμμετοχή καθηγητών και μαθητών. Αφού έγινε η απονομή Βραβείων και Αριστείων σχολικού έτους 2017-18, στη συνέχεια,  μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου, με τραγούδια, εικαστικό υλικό, αναφορές στο χρονικό του Έπους,  δραματοποίηση γεγονότων και αναφορές στον παγκόσμιο θαυμασμό, που προκάλεσε  ο αγώνας των Ελλήνων κατά του φασισμού και η ηρωική αντίσταση  σύσσωμου του λαού κατά του ναζισμού, τίμησαν τη μνήμη των ηρώων. Το αφιέρωμα έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. Οι μαθητές επιδεικνύοντας σεβασμό και συγκίνηση, τόσο ως συμμετέχοντες όσο και ως θεατές, μας έκαναν όλους υπερήφανους.

Την γιορτή επιμελήθηκαν οι Εκπαιδευτικοί: Παπαμελετίου Αλεξάνδρα, Φιλόλογος και Σπανού Καλλιόπη, Κοινωνιολόγος. Στο μουσικό σχήμα συμμετείχε ο κ. Ραφτόπουλος Γεώργιος, Φυσικός, παίζοντας  τουμπερλέκι.

 

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων,  που έφθασαν μέχρι την ορισμένη ημερομηνία και ώρα στο Γραφείο του 2ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, για την οργάνωση της  εκπαιδευτικής  εκδρομής στο CERN, η Επιτροπή αξιολόγησης των  παρακάτω προσφορών:

 1. Mazi TRAVEL : 563  ευρώ
 2. TRAVELCON: 455  ευρώ
 3. Our travel: 445 ευρώ
 4. VLASSOPOULOS: 497 ευρώ
 5. Happy days travel: 505 ευρώ

επιλέγει την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου TRAVELCON,  στην τιμή των 455 ευρώ, ως την πιο συμφέρουσα για τους μαθητές. Η οικονομικότερη προσφορά των 445 ευρώ του Γραφείου Our travel, δεν επελέγη διότι δεν συνέφεραν οι αεροπορικές πτήσεις που ήταν προς και από Μιλάνο.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων, που έφθασαν μέχρι την ορισμένη ημερομηνία και ώρα στο Γραφείο του 2ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, για την οργάνωση της πολυήμερης εκπαιδευτικής  εκδρομής της Γ΄ τάξης στα Χανιά, η Επιτροπή αξιολόγησης των παρακάτω προσφορών:

 1. Smile @cadimos : 335 ευρώ
 2. Manessis: 335 ευρώ
 3. Our travel: 305 ευρώ
 4. VLASSOPOULOS: 320 ευρώ
 5. Happy days travel: 315 ευρώ

επιλέγει την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Our travel,  στην τιμή των 305 ευρώ, ως την πιο οικονομική και συμφέρουσα για τους μαθητές.

Ιδιωτικό Συμφωνητικό