Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί από την Τετάρτη 06/02/2019, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 5ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2019. e-pimorfosi

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις εταιρίας πληροφορικής

Οι μαθητές των τμημάτων επιλογής της Α΄τάξης, στο μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής», συνοδευόμενοι από τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου μας, πραγματοποίησαν στις 5/2/2019, διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας πληροφορικής Info Quest Technologies.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Quest καθώς και για τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρονται στο χώρο της Πληροφορικής. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο τμήμα συναρμολόγησης και επιδιόρθωσης ψηφιακών συσκευών. Εκεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά στην κατασκευή ενός σύγχρονου υπολογιστή. Επιπλέον, εξειδικευμένοι τεχνικοί έκαναν επίδειξη ψηφιακών συσκευών πολύ γνωστών εταιριών και απάντησαν σε ερωτήματα των μαθητών.

Η 5η Φεβρουαρίου έχει θεσπιστεί διεθνώς για το 2019, ως ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου. Λόγω της συγκυρίας αυτής, η επίσκεψη έκλεισε με μία ενημέρωση – παρουσίαση για το θέμα από ειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας.

 

Επίσκεψη στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Το τμήμα επιλογής της Α΄ τάξης Γεωλογίας και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, με διδάσκουσα την κ. Σάλτα Περσεφόνη, επισκέφτηκε στο ΕΚΠΑ, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Οι μαθητές επισκέφτηκαν  χώρους του Πανεπιστημίου,  όπως αμφιθέατρα και αίθουσες.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πραγματική μικροσκόπιση υλικού, που αφορούσε σε έρευνα πτυχιακής εργασίας φοιτητή. Ακολούθησε η ξενάγηση στο Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων. Προσέγγισαν χιλιάδες εκθέματα και πήραν πληροφορίες για τη χρήση τους στην καθημερινή ζωή, ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν από τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους καθώς και από φθορίζοντα και φωσφορίζοντα πετρώματα.

Μαθητικό Συνέδριο «Κ. Καρυωτάκης: ένας ποιητής, μια εποχή»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο – αφιέρωμα με θέμα: «Κ. Καρυωτάκης: ένας ποιητής, μια εποχή» που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄ Αθήνας και τα σχολεία 1ο και 2ο ΓΕ.Λ. Αγ. Παρασκευής, 1ο και 2ο ΓΕ.Λ. Πεύκης και διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής.

Παρουσίασαν οι μαθητές της Β΄ τάξης Αθανασοπούλου Άννα, Γαρούφου Αλεξία, Δημητρόπουλος Λάμπρος, Λιέα Ελένη, Λώλη Κωνσταντίνα, Μανωλάκου Δήμητρα, Μπινιάρη Αθανασία, Μπούλκου Γεωργιάννα, Ντενίσα Ντάμο, Χιονίδου Ιωάννα και παρακολούθησαν οι μαθήτριες Πνευματικάτου Αναστασία, Φραγκή Ειρήνη, Φλέσουρα Βέρα.

Οι μαθητές  με την καθοδήγηση των φιλολόγων του σχολείου μας κ.Ντινοπούλου Σοφίας, κ.Παπαμελετίου Αλεξάνδρας και κ.Σανιδά Μαρίας, διαπραγματεύτηκαν το θέμα: Η ποιητική «φύση» του Κ. Καρυωτάκη, διερευνώντας την παρουσία στοιχείων της φύσης και τη λειτουργία τους στους στίχους του ποιητή.

Η άψογη και επιμελημένη παρουσίαση απέσπασε επαίνους, τόσο για τη διερευνητική προσέγγιση του έργου του μεγάλου μας ποιητή, όσο και για τη σοβαρότητα με την οποία την απέδωσαν οι μαθητές στο κοινό του Συνεδρίου. Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε να πρωτοπορούν και να διακρίνονται σε κάθε τους προσπάθεια!

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ B΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12-4-2019 με 15-4-2019

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Την Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, ώρα 13:30, ανοίχθηκαν οι προσφορές των ταξιδιωτικών Γραφείων:

1.VLASSOPOULOS 195 ευρώ, ξενοδοχείο ROYAL HOTEL και GOLDEN STAR
2. MANESSIS 200 ευρώ, ξενοδοχείο ROYAL HOTEL και GOLDEN STAR
3. Our travel 109 ευρώ, ξενοδοχεία KORNILIOS PALACE, SANTA BEACH, SUN BEACH, NEPHELI HOTEL, PHILIPPION, AVALON

155 ευρώ, ξενοδοχεία ROYAL, PANORAMA HOTEL, ATHLOS HOTEL, GOLDEN STAR

4. Connection 179 ευρώ, ξενοδοχείο Porto Palace Hotel

139  ευρώ, ξενοδοχείο The Philippion Hotel

150 ευρώ, ξενοδοχείο Capsis Hotel

153 ευρώ, ξενοδοχείο Hotel Kinissi Palace

119 ευρώ, ξενοδοχεία Nepheli Hotel και Santa Beach Hotel

137 ευρώ, ξενοδοχείο Metropolitan Hotel

5. TRAVEL FACTORY 125 ευρώ, ξενοδοχείο PHILIPPION

135 ευρώ, ξενοδοχείο SANTA BEACH

155  ευρώ, ξενοδοχείο CAPSIS

Η συγκροτηθείσα επιτροπή για το λόγο αυτό, αφού έλαβε υπόψη μόνο τις προσφορές που πληρούσαν τους όρους της ανάρτησης, επέλεξε την προσφορά των 155 ευρώ με διαμονή στο ξενοδοχείο ATHLOS HOTEL, του ταξιδιωτικού γραφείου Our Travel. Δεν επελέγησαν οι  οικονομικότερες  προσφορές του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου, αλλά και των άλλων γραφείων συνεκτιμώντας τη θέση του ξενοδοχείου και την απόσταση από το Κέντρο της πόλης.

 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12-4-2019 με 15-4-2019

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Την Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, ώρα 12:30, ανοίχθηκαν οι προσφορές των ταξιδιωτικών Γραφείων:

1. VLASSOPOULOS 240 ευρώ, ξενοδοχείο LAZART HOTEL
2. MANESSIS 235 ευρώ, ξενοδοχείο LAZART HOTEL
3. Our travel 188 ευρώ, ξενοδοχείο LAZART HOTEL

245 ευρώ, ξενοδοχείο NIKOPOLIS RESORT

170 ευρώ, ξενοδοχείο HOLIDAY INN

4. Connection 189 ευρώ, ξενοδοχείο Grand Hotel Palace

239 ευρώ, ξενοδοχείο The Met Hotel

319 ευρώ, ξενοδοχείο Mediterranean Hotel

Η συγκροτηθείσα επιτροπή για το λόγο αυτό, αφού έλαβε υπόψη μόνο τις προσφορές που πληρούσαν τους όρους της ανάρτησης, επέλεξε την προσφορά των 188 ευρώ με διαμονή στο ξενοδοχείο LAZART HOTEL, του ταξιδιωτικού γραφείου Our Travel. Δεν επελέγη η φθηνότερη προσφορά του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου με τιμή 170 ευρώ, λόγω της τοποθεσίας του ξενοδοχείου.

Τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής και των διαδικασιών των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου

Τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής και των διαδικασιών των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου. ΦΕΚ

Διακοπή μαθημάτων την Τετάρτη 9/1/2019 λόγω κακοκαιρίας

Μετά τα τελευταία  επικαιροποιημένα στοιχεία του μετεωρολογικού δελτίου, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 λόγω εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αύλειους χώρους  κ.λ.π.  Δήμος Αμαρουσίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω της χιονόπτωσης και ειδικότερα λόγω της εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αύλειους χώρους κ.λ.π.

Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων βάσει και των τελευταίων ανακοινώσεων του μετεωρολογικού δελτίου.