Feed
Άρθρα
Σχόλια
         Στις 27.2.2018 ο κ. Συκούτρης Ευάγγελος, Μαιευτήρας – γυναικολόγος και η κ. Κομήτα Ουρανία, Μαιευτήρας – γυναικολόγος, στα πλαίσια δράσεων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας μίλησαν στο σχολείο μας με θέμα “Αγωγή Υγείας για την εφηβική ηλικία “, στους μαθητές της Α΄ τάξης.
Οι δύο ιατροί αναφέρθηκαν στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και κυρίως στο ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και  τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Μίλησαν ακόμα για το εμβόλιο που κυκλοφορεί  σήμερα έναντι του HPV (το μοναδικό αντικαρκινικό εμβόλιο).
Οι δύο ιατροί μίλησαν ακόμα για την απαιτούμενη σεξουαλική συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν οι νέοι, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας.
Την επιτυχία και τη χρησιμότητα αυτής της ομιλίας έδειξε η συμμετοχή των μαθητών. Οι ερωτήσεις των μαθητών προς τους ομιλούντες ήταν πολλές, κρίσιμες και ουσιαστικές και ,όπως δήλωσαν οι ομιλητές στο τέλος, υπήρχε ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα των ερωτήσεων και την προσοχή των μαθητών συγκριτικά με άλλους.
Και αυτό δείχνει το πολύ υψηλό  επίπεδο ευαισθητοποίησης των μαθητών μας.
Ήταν  πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική η  ενημέρωση από τους δύο ιατρούς.
Τους ευχαριστούμε πολύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων