Feed
Άρθρα
Σχόλια
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (Project) που εκπονήθηκε στα Α΄τετράμηνο με τίτλο  “Πρόσφυγες –Μετανάστες: Θα μπορούσε να ήσουν εσύ στη θέση τους;”, έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΦΙΞ) και στο πρόγραμμα  Face Forward …into my home.
Το Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους.
Το Face Forward …into my home συστήνει στο κοινό τα πρόσωπα – τη γυναίκα, τον άνδρα, τον έφηβο, την οικογένεια – πίσω από τους αριθμούς και την πρόσφατη προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας κανείς τα πρόσωπα και τις ιστορίες  τους, συνειδητοποιεί ότι οι πρόσφυγες, όποια κι αν είναι η χώρα καταγωγής τους, όσες δύσκολες καταστάσεις κι αν αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν, είναι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές επιθυμίες, κοινά όνειρα και κοινές αγωνίες για το μέλλον. Και ότι, παρά το γεγονός πως άφησαν πίσω τους μεγάλο κομμάτι της ζωής τους, δεν έχασαν την ταυτότητά τους και την ελπίδα τους.
Τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις προς τους υπευθύνους του προγράμματος και στο τέλος αποκόμισαν, εκτός από αναμνηστικό υλικό και περισσότερη και βαθύτερη γνώση για αυτούς τους ανθρώπους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων