Feed
Άρθρα
Σχόλια
     Το σχολείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα F1 in Schools, πραγματοποίησε την Πέμπτη 21-12-2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο τμήμα Αεροδυναμικής.
          Το πρόγραμμα συντονίζουν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρομποτή Σταμάτα και ο εκπαιδευτικός κ.ο Πέτρος Καλογεράκος (Φυσικός).
Οι μαθητές μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:
Χαίνης Γίαννης , Ζωίδης Αλέξανδρος ,Μπούτσικας Νίκος, Πότσικα Μιλένα , Μπούζι Γιούλι , Βαλαδάκη Διονυσία , Αυγερόπουλος Βασίλης, Βλοντάκης Φίλιππος , Κίνοβας Γιώργος , Πανταζή Δέσποινα , Μπούτσικα Ιωάννα , Πίκουλα Δανάη , Μαγκλάρας Θανάσης , Τράντου Βάγια ,Σαβράμης Πάναγιώτης  και Γιαννόπαπας Αντώνης.
            Στο τμήμα Αεροδυναμικής του ΕΜΠ ο καθηγητής κος Γιαννάκογλου Κυριάκος και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων του ΕΜΠ Παπουτσής Βαγγέλης και Νεοκλής Τραιφόρος, μας παρουσίασαν το αντικείμενο του τμήματος αεροδυναμικής σε επίπεδο έρευνας , μας ξενάγησαν στους χώρους πραγματοποίησης των πειραμάτων και μας παρουσίασαν το αυτοκίνητο F1 που έχει κατασκευάσει το τμήμα μηχανολόγων-ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το τμήμα Αεροδυναμικής.
            Ο καθηγητής κος Γιαννάκογλου μας παρουσίασε τις συνεργασίες του τμήματος αεροδυναμικής του ΕΜΠ με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν εμπιστευτεί στο τμήμα τη μελέτη και το σχεδιασμό του πλέγματος αεροδυναμικής, το οποίο εφαρμόζεται σε γνωστά μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Volkswagen και ΒΜW. Αξίζει να σημειώσουμε τις προσπάθειες του καθηγητή κου Γιαννάκογλου στον εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και την αξιοποίηση στην Ελλάδα τελειόφοιτων του ΕΜΠ σε τομείς έρευνας που ανταγωνίζονται μεγάλα και γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων