Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ενθουσιασμένοι  επέστρεψαν οι μαθητές μας της Γ’ τάξης από την  πολυήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα υπέροχα δημιουργήματα του μινωϊκού πολιτισμού στην Κνωσό, να επισκεφτούν ιστορικές τοποθεσίες και μνημεία της νεότερης ιστορίας μας (Θέρισο, οικία και τάφους των Βενιζέλων), να θαυμάσουν την  υπέροχη αρχιτεκτονική των οικισμών – πόλεων της Κρήτης (Ηρακλείου  – Ρεθύμνου – Χανίων), να δοκιμάσουν την  εκπληκτική  τοπική κουζίνα και να χορέψουν κρητικούς χορούς, απολαμβάνοντας τοπικά παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα. ΄Ενας ολόκληρος πολιτισμός στη διαχρονική του εξέλιξη!

Ένας επιπλέον στόχος των εξορμήσεων των μαθητικών ομάδων, δηλαδή η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των μελών της εκάστοτε ομάδας επιτεύχθηκε στο ακέραιο.Όλοι μαζί διασκεδάσαμε , αλληλογνωριστήκαμε και αναπτύχθηκαν αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το ενυδρείο  (Θαλασσόκοσμος) στο Ηράκλειο, ένας σύγχρονος χώρος, πλούσιος σε θαλάσσιους οργανισμούς.

Αντιμετωπίσαμε, βέβαια, το πρόβλημα της επιστροφής εξαιτίας της στάσης των δρομολογίων των πλοίων. Πολύ γρήγορα όμως εξασφαλίσαμε θέσεις για την επιστροφή μας την Τρίτη(6/12) το μεσημέρι με αεροπλάνο, τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε γιατί η πολιτεία έδωσε πολύ σύντομα ανέξοδη λύση με ναυλωμένο αεροπλάνο. Επιστρέψαμε, λοιπόν, με την πρώτη πτήση και με συνολική καθυστέρηση λίγων ωρών, τόσων που έκανε την εκδρομή μας μια όμορφη περιπετειώδη ανάμνηση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλίμου και την Σχολική Επιτροπή για την μεγάλη προθυμία της για την κάλυψη των εξόδων παραμονής μας μιας βραδιάς επιπλέον.

Η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2 – 6  Δεκέμβρη 2016. Συνόδευσαν τους μαθητές οι: κ. Ρομποτή Σταμάτα, κ. Καντέλη Κωνσταντίνα, κ. Φώκου Παγώνα και ο κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης.

Στ. Ρομποτή

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων