Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το σχολείο μας όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει και ομιλίες και δράσεις που στοχεύουν στην προάσπιση της προσωπικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών μας.

Στο  πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, συνεχίζουμε και φέτος να ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης.

Έτσι την Τρίτη 22.11.2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας και στο χώρο του αμφιθεάτρου/ εργαστηρίου, ομιλία για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το AIDS, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Στη φετινή εκδήλωση καλεσμένος ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος, Επιμορφωτής του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κος Η. Λιάντης.

Ο κος Λιάντης ενημέρωσε, με διαδοχικές του ομιλίες, τους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε αρχικά στα διάφορα «σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»  και ειδικά στο AIDS, στους τρόπους μετάδοσης των ΣΜΝ καθώς και τους τρόπους προφύλαξης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη  πρόληψη, αλλά και τις ευθύνες που έχει ο καθένας μας ατομικά, για την διαφύλαξη της υγείας του.

Στην διάρκεια των ομιλιών του, o καλεσμένος μας μίλησε, συζήτησε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών και μαθητριών μας.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές, η συμμετοχή τους στις συζητήσεις μέσα σε μια ασφαλή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο ομιλητής και το χειροκρότημα, στο τέλος των ομιλιών του, πιστοποίησαν την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Η. Λιάντη για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας, τη διάθεση και τον χρόνο του για 4 περίπου ώρες.

γη

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων