Feed
Άρθρα
Σχόλια
Την Παρασκευή, 4-11-2016 η σκηνή του θεάτρου μας φιλοξένησε μια ξεχωριστή παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Πρόκειται για την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η απόδοση κλασικού κειμένου στη γλώσσα που γράφτηκε, την  αρχαία ελληνική. Η αξία της είναι αδιαμφισβήτητη για μας τους  ενήλικες Έλληνες και τους μαθητές μας, όσο αδιαμφισβήτητες είναι και οι αξίες που προβάλλονται στο κείμενο του Πλάτωνα.
Οι μαθητές μας είχαν ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενο του έργου, πριν την παράσταση, από την  φιλόλογο καθηγήτρια, κ. Όλγα Βλάχου.  Γι’ αυτό παρακολούθησαν σιωπηλοί, καθηλωμένοι μπροστά στο κείμενο της πιο συγκλονιστικής Απολογίας στην ιστορία του Πολιτισμού.

Διδακτικό και πολύτιμο το κείμενο σε μια εποχή που δίνεται προβάδισμα στη γνώση κι όχι στο ήθος.
Δύσκολο το εγχείρημα που αναλάβαμε με την απόφασή μας να έρθει στο σχολείο μας η παράσταση της “Απολογίας του Σωκράτη”, που απαιτεί συγκέντρωση και δημιουργεί προβληματισμό, αλλά γνωρίζαμε καλά ότι “χαλεπά τα καλά” κι αυτό θέλαμε να διδάξουμε στους μαθητές μας.
Στ. Ρομποτή
Μια μικρή εισαγωγή για το κείμενο και την απολογία του Σωκράτη μπορείτε να διαβάσετε  ΕΔΩ
Διαβάστε σημείωμα του σκηνοθέτη για την παράσταση ΕΔΩ
Δείτε πληροφορίες για την παράσταση και τους συντελεστές της  ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων