Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργάνωσε το διήμερο εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες» με σκοπό να παρουσιάσει τις εγκαταστάσεις της Σχολής καθώς και την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητά της.

Το διήμερο «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Σχολή την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, με συνοδούς καθηγητές φυσικών επιστημών Α. Γιώτη, Π. Καλογεράκο και Η. Γιασεμή.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • Ενημέρωση από καθηγητές πανεπιστημίου για τη σχολή και τις δυνατότητες που προσφέρει στους φοιτητές της
  • Παρακολούθηση πειραμάτων
  • Ξενάγηση στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ

Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σχολή ΣΕΜΦΕ και τους τομείς της, καθώς και για τις ερευνητικές κατευθύνσεις ανά τομέα.

Επιπλέον παρακολουθήσαμε:

α) διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες της σχολής του κάθε τομέα.

β) πειράματα που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των μαθητών ανά ομάδες, από ειδικούς ερευνητές καθηγητές της σχολής.

Στη συνέχεια έγινε διάλογος με τους μαθητές. Συγκεντρώσαμε τις παρατηρήσεις τους και τις εντυπώσεις τους και τις στείλαμε ηλεκτρονικά στους διοργανωτές του προγράμματος. Ήταν ένας γόνιμος διάλογος με αξιόλογες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Θα περιμένουμε με χαρά την επόμενη διοργάνωση. Εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα δημιουργούν εξωστρέφεια στη σχολική κοινότητα, που τόσο απαραίτητη είναι στις μέρες μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του προγράμματος, καθώς και τους καθηγητές της σχολής για τη μοναδική εμπειρία.

Μπορείτε να δείτε βίντεο από την επίσκεψη  ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες της σχολής ΣΕΜΦΕ στην ιστοσελίδα: http://www.physics.ntua.gr/OPEN_DOORS_16/#OD

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων