Feed
Άρθρα
Σχόλια
Αρχαίο Θέατρο Διονύσου
Στις  11.03.2016  πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου του Διονύσου, κάτω από τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο του Διονύσου και το Ηρώδειο – Μαθητές ξεναγούν συμμαθητές τους». Με συνοδούς την κυρία Ρομποτή Σταματία και την κυρία Γάλλου Καλλιόπη, υπεύθυνες του προγράμματος, μαθητές και μαθήτριες από την πρώτη και τη δευτέρα τάξη του σχολείου μας ενημερωθήκαμε για τη σημασία του θεάτρου κατά την αρχαία εποχή,  και ειδικότερα για το θέατρο του Διονύσου, τη λειτουργικότητα και τη σημασία του διαχρονικά.

Η μαθήτρια της β’ τάξης, Βενέτη Χριστιάννα επιμελήθηκε την παρουσίαση του θέματος και, με την καθοδήγηση των συνοδών, όλοι αποκομίσαμε σημαντικές γνώσεις. Επιπλέον μάθαμε για τη σπουδαιότητα και τη λάμψη που εκπέμπουν κάποιες παλιές «πέτρες» και αντιληφθήκαμε την αξία τους για τον ελληνικό και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

Δείτε το βίντεο για τα αρχαία θέατρα ΕΔΩ
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον χώρο του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού, μεγαλοπρεπούς μνημείου του 2ου αι. μ.Χ. που σήμερα λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, μουσικών, χορευτικών, θεατρικών εκδηλώσεων.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου και του Ηρωδείου – Μαθητές ξεναγούν συμμαθητές τους» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κίνηση πολιτών «Διάζωμα», που στοχεύει στην ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης και φιλοδοξεί να μυήσει σ’ αυτήν την πρακτική εμάς τους μαθητές και να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον μας γι’ αυτούς.

Αθανασία Διαμαντοπούλου, μαθήτρια της Β’ τάξης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων