Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το 2ο  Λύκειο Αλίμου σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την Σύμβουλο κ.Ευαγγελία Αγγελίδου προσφέρουν την ευκαιρία σε μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης των Λυκείων της Νότιας Αθήνας να γνωρίσουν τη Φυσική των σωματιδίων.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Λυκείου Αλίμου με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της Φυσικής των σωματιδίων.

Ο κ. Νίκος Τράκας καθηγητής της ΣΕΜΦΕ/ΕΜΠ και οι συνεργάτες του θα εξηγήσουν και θα αναλύσουν τομείς και μεθόδους  της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεων τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα των 3 προηγουμένων ετών, από τα πειράματα που τρέχουν στον επιταχυντή LHC στο CERN!

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στο 2ο Λύκειο Αλίμου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 4

Πρόγραμμα Μαθημάτων Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων

09.00-12.30 Ο κ. Νίκος Τράκας και οι συνεργάτες του θα μιλήσουν για τις σύγχρονες θεωρίες της Φυσικής σωματιδίων και την επεξεργασία των πειραματικών δεδομένων στα πειράματα σωματιδίων.

12.30-13.00 Διάλειμμα.

13.00-15.00 Επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων, με τη βοήθεια Η/Υ, από τους ίδιους τους μαθητές και εξαγωγή αποτελεσμάτων υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας της ΣΕΜΦΕ/ΕΜΠ.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής του σχολείου μας κος Πέτρος Καλογεράκος, φυσικός.

                                                               Η Διευθύντρια του 2ου   Λυκείου Αλίμου

                                                                                  Σταματία Ρομποτή

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων