Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες του Α4 επισκέφτηκαν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Το Νομισματικό Μουσείο στεγάζεται σήμερα στο «Ιλίου Μέλαθρον», την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.

Από την ξεναγό του μουσείου ενημερώθηκαν για την αρχιτεκτονική του κτηρίου, καθώς και για τον Ερρίκο Σλήμαν και το αρχαιολογικό του έργο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης του Μουσείου.

Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση και χρήση του καθώς και την εικονογραφία των νομισμάτων του αρχαίου ελληνικού κόσμου, στην εποχή της κοπής τους. Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αλλά και νεότερης εποχής.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας και  συγκεκριμένα την ενότητα που αναφέρεται στο χρήμα και τις τράπεζες.

Τους μαθητές συνόδευαν η καθηγήτρια κ. Καλαματιανού Φ. και  κ. Κολλιόπουλος Π.

Αντίστοιχες επισκέψεις στο Νομισματικό Μουσείο έχουν προγραμματιστεί και για τα υπόλοιπα τμήματα της Α’ λυκείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων