Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

 

Στις 26-11-2015 τα τμήματα Α3 και Α4 του σχολείου μας επισκεφτήκαμε έναν χώρο σπουδαίας αρχιτεκτονικής και ένα από τα ελάχιστα δείγματα της εποχής Μπαρόκ στην Ευρώπη, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Η εμπειρία μας ήταν μοναδική. Αρχικά ξεναγηθήκαμε στους χώρους του θεάτρου και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ακούσαμε ιστορικά στοιχεία και πραγματικά περιστατικά που συνδέθηκαν με το θέατρο.

Ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα με τη δική μας ενεργητική συμμετοχή, σε θεατρική αναπαράσταση της σκηνής του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα και σε σκηνή του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέττα».

Η ξενάγηση κατέληξε στην εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σκηνή. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πλατεία, οι εξώστες και τα θεωρεία.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το έργο «Μια μέρα στο Θέατρο», το οποίο περιέγραφε μια καθημερινή πρόβα παράστασης ενός ηθοποιού και του βοηθού του. Μία επιπλέον ηθοποιός αμφισβητούσε τη δύναμη της ψευδαίσθησης. Στο τέλος πείστηκε ότι το θέατρο δεν είναι ψέμα, αλλά η πραγματικότητα που μεταπλάθεται και μαζί της μεταπλαθόμαστε και εμείς.

Σακελλάρη Αίγλη

Σαμοθράκη Μυρσίνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων