Δεκ 23

Γ. Τσαρούχης, τέσσερις εποχές

Δεκ 07

Κρητική μουσική στο σχολείο μας

       Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, επισκέφθηκε το σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέματα την Κρητική Μουσική Παράδοση και τους Ποντιακούς Χορούς ο κος Γιάννης Επιτροπάκης.
Ο κος Επιτροπάκης είναι ερασιτέχνης μουσικός και ασχολείται από την παιδική του ηλικία με την Κρητική Μουσική και τη Λαογραφία της ιδιαίτερης πατρίδας του. Το βασικό μουσικό όργανο που παίζει είναι η κρητική λύρα, ενώ παίζει λαούτο και διάφορα άλλα παραδοσιακά όργανα. Στο σχολείο μας παρουσίασε τα δυο κυρίαρχα στην Κρητική Μουσική όργανα, τα ακούσαμε ζωντανά, μας μετέφερε την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με τη μουσική, απάντησε στις ερωτήσεις μας και τέλος χορέψαμε κρητικούς αλλά και ποντιακούς χορούς, συνοδευόμενοι από τη λύρα του.
Τον ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο του αλλά και τη διάθεσή του!

Δεκ 07

Ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

     Με ευαισθησία και αίσθηση καθήκοντος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την εισήγηση κλιμακίου του ΚΕΔΔΥ αποτελούμενου από την κ. Αστέρη Ν. και τον κ. Ταμπάκη Κ. για τον τρόπο αντιμετώπισης μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, κατά τη διδασκαλία και την αξιολόγησή τους.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τον Σύλλογο των Διδασκόντων κατά την οποία διευκρινίστηκαν σημεία της νομοθεσίας για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και προπάντων έγινε κατανοητός ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας στην τάξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και η σπουδαιότητα της ψυχολογικής  κυρίως υποστήριξης αυτών, πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να είναι ταλαντούχοι ή ιδιοφυείς.

Νοέ 30

Van Gogh Alive: Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 24 Νοέμβρη 2017 η Α΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη μεγαλειώδη έκθεση – παράσταση της ζωής και του έργου του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
Από κατασκευής εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου ο χώρος του Mεγάρου, χώρος πολιτισμού γίνεται πλουσιότερος με την παρουσίαση των υψηλής αισθητικής αξίας δημιουργημάτων του μεγάλου ζωγράφου.
Στο εκθεσιακό χώρο σμίγει η τέχνη με την τεχνολογία. Η δεύτερη τίθεται στην υπηρεσία της πρώτης, αναδεικνύοντας τα αριστουργήματα του Βαν Γκογκ, από τα οποία αποδίδεται το συναίσθημα του δημιουργού με απόλυτη φυσικότητα σε μια εκθαμβωτική αρμονία χρωμάτων.
Αρχικά στο χώρο του ισογείου οι μαθητές ενημερώθηκαν από ξεναγό σχετικά με τον ζωγράφο, την ιδιαιτερότητα του ψυχισμού του, την πολυτάραχη ζωή του και πώς τα παραπάνω αποδόθηκαν στους πίνακές του. Στη συνέχεια – σε υπόγειο χώρο – τα αριστουργήματα του ζωγράφου ζωντάνεψαν με 49 ταυτόχρονες προβολές που συνοδεύονταν από κλασική μουσική και εμπλουτίζονταν από κείμενα (μικρά ή μεγάλα) τουν Βαν Γκογκ.
Το περιβάλλον μας υπέβαλλε, κατά τον χρόνο της προβολής, βυθίζοντάς μας στο «σύμπαν» του ζωγράφου.
Συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Ρομποτή Σταμάτα, κ. Σκαρή Αγγελική και κ. Σκούρα Αθανασία.

 

Διάβασε περισσότερα »

Νοέ 24

Σεμινάριο για τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

           Στις 22 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε απογευματινή ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος 2ου ΓΕΛ Αλίμου και 4ου Γυμνασίου Αλίμου. Η ενημέρωση έγινε από τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ΄ Διεύθυνσης, κ. Τερέζα Γιακουμάτου, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Θάνο Ιωάννου και Αγωγής Σταδιοδρομίας κ. Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου.
   Οι εισηγητές έδωσαν διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και ιδέες για σχέδια υλοποίησης, όπως και παράδειγμα υποβολής σχεδίου προγράμματος  μέσω του myschool.
   Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, με έκδηλη την πρόθεση των Υπευθύνων να στηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών των σχολείων, με στόχο να ενεργοποιηθεί η σκέψη των μαθητών και να απαγκιστρωθούν από την κατάσταση της αδράνειας και της παθητικότητας με την μαθητοκεντρική και συνεργατική μέθοδο εργασίας.
Δείτε τις παρουσιάσεις από τη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης και τα πολιτιστικά της κ. Τ. Γιακουμάτου.

Νοέ 24

Ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα

           Στις  21 Νοεμβρίου 2017, σε συνάντηση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας,ο κ. Χατζόπουλος, Aντιπύραρχος που υπηρετεί στον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμού του Ελληνικού ενημέρωσε τους μαθητές μας σχετικά με την πυρόσβεση και την πυροπροστασία στο χώρο του σχολείου αλλά και στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή σε εξωτερικό χώρο. Ο ομιλητής τούς ενημέρωσε για τους διαφορετικούς τύπους πυρκαϊάς ανάλογα με το καύσιμο (στερεό, υγρό και αέριο) και τους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών.
    Οι μαθητές συμμετείχαν απαντώντας σε ερωτήσεις που τους απηύθυνε ο ομιλητής ή του υπέβαλλαν οι ίδιοι ερωτήσεις.
    Προβληματίστηκαν σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο καθένας μας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.

Νοέ 21

Εορτασμός για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

      Με παλμό και αγωνιστικότητα οι μαθητές μας τίμησαν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου (Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2017), 44 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα.
Το χρονικό του Πολυτεχνείου παρεμβαλλόταν στην παρουσίαση σε video των γεγονότων εκείνων των ημερών και εναλλασσόταν με τραγούδια εμπνευσμένα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Οι μαθήτριες Κράτση Αθηνά και Κρητικού Ελένη   τραγούδησαν και ο μαθητής Φραγκούλης Μιχάλης έπαιξε κιθάρα.
Τη γιορτή συντόνισαν οι καθηγητές κ. Καλαματιανού Φλώρα και Γιαννόπουλος Δημήτρης.

Νοέ 20

Έναρξη 2ου βιωματικού κύκλου σεμιναρίων ευαισθητοποίησης και προσωπικής βελτίωσης

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σε ζητήματα  που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, την κατανόηση του εαυτού, την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων την βελτίωση της επικοινωνίας με τον άλλον.
Τα σεμινάρια δεν έχουν  θεραπευτικό χαρακτήρα  αλλά έχουν ως στόχο την πρόληψη και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ψυχική μας υγεία.
Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ

Νοέ 16

Το πρόγραμμα μαθημάτων από τη Δευτέρα 20.11.2017

Το  Πρόγραμμα

Νοέ 13

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «emotions: Ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Tη Δευτέρα, 6 Νοέμβρη 2017 τα τμήματα Α2 και Β2 με συνοδούς καθηγήτριες τις κ. Ρομποτή Σταμάτα, κ. Παπαδάκη Ευθαλία και κ. Συμεωνίδου Δωροθέα επισκεφτήκαμε την έκθεση «emotions: Ένας κόσμος συναισθημάτων» που παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Μουσείου με το Ίδρυμα Ωνάση.

«Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου», η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης και από τις 18 Ιουλίου έως 19 Νοεμβρίου παρουσιάζεται  και στο Μουσείο της Ακροπόλεως.
Τους μαθητές ξενάγησαν στην έκθεση οι καθηγήτριες κ. Ρομποτή Σταμάτα και κ. Παπαδάκη Ευθαλία, στηριγμένες σε πλούσιο υλικό που προετοίμασε και ανέλυσε σε ενημερωτικές συναντήσεις η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ’ διεύθυνσης Αθήνας, κ. Γιακουμάτου Τερέζα.
Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ

Νοέ 12

 Xάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό ο Σταύρος Τσιπούνης

          Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό  Εφήβων-Νεανίδων διεξήχθη στη Λάρνακα της Κύπρου με συμμετοχή 500 αθλητών από 41 χώρες. Ανάμεσά τους  ο μαθητής μας Σταύρος Τσιπούνης, αθλητής με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και πολλές ως τώρα διακρίσεις, σημείωσε μία ακόμη διάκριση κερδίζοντας χάλκινο μετάλλιο.

Μας κάνει πραγματικά περήφανους .

Του ευχόμαστε να τον καμαρώσουμε και Ολυμπιονίκη!

Η Διεύθυνση και οι καθηγητές του 2ου Λυκείου Αλίμου

Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ

Νοέ 10

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 (Ενεργοποίηση επταμελών επιτροπών)

Καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.
Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Νοέ 09

Καρδιοπαθείς από τα γεννοφάσκια τους; Ε, όχι !

   Άρτεμις Κ. Τσίτσικα

Επικ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής

Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού»

   Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι ξεπερνούν το κανονικό τους βάρος (γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι), με τα αντίστοιχα ποσοστά στη χώρα μας να είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Σε αυτό φαίνεται πως συμβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, και κυρίως οι διατροφικές επιλογές και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Η υπεραπασχόληση των γονέων με αποτέλεσμα την κατάργηση των καθημερινών οικογενειακών γευμάτων, η πυρηνική σύγχρονη οικογένεια, η έλλειψη χώρων παιχνιδιού στη γειτονιά και η κατάχρηση τηλεόρασης, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και διαδικτύου αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση της παραπάνω κατάστασης.
    Τα επιπλέον κιλά και η περίσσεια λιπώδους ιστού στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική επιβάρυνση της λειτουργίας της καρδιάς και άλλων οργάνων, καθώς και σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης, της «κακής» χοληστερόλης και του σακχάρου του αίματος-παράγοντες που έχουν ύπουλη δράση και καταστρέφουν τα αγγεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το έτος 2015, 414 έφηβοι 10 -18ετών προσήλθαν με αυξημένο βάρος σώματος, εκ των οποίων 21 % είχαν αύξηση της αρτηριακής πίεσης, 20.7% διαταραχή των λιπιδίων του αίματος και 13% διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης (τάση για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2). Οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν 80% πιθανότητα να εξελιχθούν σε παχύσαρκους ενήλικες, με όλους τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Διάβασε περισσότερα »

Νοέ 07

Γιορτή της 27.10.2017 για την εθνική επέτειο 

     Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη, παραμονή της εθνικής μας γιορτής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση με την συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και γονέων  και συντονίστρια την καθηγήτρια κα Χ. Σιδέρη.
Αρχικά επιδόθηκε η σημαία στον μαθητή Κανέλλο Τσίτουρα ως σημαιοφόρο για την παρέλαση καθώς και τα αριστεία και βραβεία προόδου στους αριστεύσαντες μαθητές, κατά το σχολικό έτος 2016-17.
Στη συνέχεια ακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα για την επέτειο και  παραδοσιακοί χοροί , που συντόνισε η κ. Ιγνατίδου Σ.
Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησε ο μαθητής μας Σοφός Νικόλαος της Α΄τάξης με …. το βιολί του. Δείτε το  σχετικό βίντεο.

Διάβασε περισσότερα »

Νοέ 07

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ευγενίδου για το σχολ. έτος 2017-2018

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eugenfound.edu.gr . Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται: Για τα προγράμματα που υλοποιούνται από την Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου στο τηλέφωνο 210 9469631 και για τα προγράμματα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας στο τηλέφωνο 210 9469694.

Νοέ 03

Το πρόγραμμα της εβδομάδας 6-10 Νοέμβρη 2017

Δείτε το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Νοέ 03

Μάθημα ιστορίας

            Ένα καταπληκτικό μάθημα ιστορίας σε πρώην κτήριο της ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας με φωτογραφίες της κατοχικής Αθήνας ως εποπτικό υλικό, την υπάλληλο της Βουλής των Ελλήνων διδάσκουσα και τους μαθητές μας των τμημάτων Α2 και Β2 διδασκόμενους. Oι  μαθητές συμμετείχαν με άνεση σ΄ένα ταξίδι ιστορικής μνήμης που βασιζόταν σε φωτογραφικό υλικό από την εποχή της κατοχής, της πείνας, των φρικιαστικών βασανιστηρίων και εκτελέσεων, του δωσιλογισμού, της μαύρης αγοράς και τελικά της απελευθέρωσης και διανθιζόταν με ιστορίες από την ίδια περίοδο – ακούσματα των μαθητών από μεγαλύτερους.

 

 

 

Διάβασε περισσότερα »

Νοέ 03

Eισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι στο ΦΕΚ 3822 τ. Β΄/31-10-2017 δημοσιεύτηκε η αριθ. Φ.151/180552/Α5/25-10-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ακαδ. έτος 2018-19 κι εφεξής. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ως άνω ΚΥΑ, ο παρακάτω ΠΙΝΑΚΑΣ περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις που εντάχθηκαν με τις διατάξεις  της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 καθώς και τη νέα κωδικοποίησή του.
Διαβάστε όλο το  ΦΕΚ  ΕΔΩ

Νοέ 02

Συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας

Στις 18 Οκτώβρη 2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου συνάντηση των καθηγητών με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επιδίωξή μας ήταν να γνωριστούμε με τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης, να τους ενημερώσουμε για το σχολείο, τα δεδομένα, τις απαιτήσεις, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, με στόχο τη συνεργασία μας για την καλύτερη προσαρμογή των μαθητών στο Λύκειο.
Για τους γονείς των μαθητών της Β΄ και της Γ΄ τάξης η συνάντηση είχε χαρακτήρα ενημέρωσης σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την παιδεία των μαθητών μας.
Στην συνάντηση πήραν το λόγο η Διευθύντρια κ. Ρομποτή Σταμάτα καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Φραγκούλης Κωνσταντίνος. Επίσης μίλησαν ο Υποδιευθυντής κ. Αλέξης Γιώτης και οι καθηγητές Πέτρος Καλογεράκος, Δημήτρης Γιαννόπουλος στο διάλογο που διεξήχθη με τους γονείς.

Νοέ 02

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018». Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (16th European Union Science Olympiad – EUSO 2018). Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών μπορείτε να δείτε στο Παράρτημα του παρόντος και στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης http://euso.eu/.
Δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού ΕΔΩ
Δείτε την προκήρυξη για τον τοπικό διαγωνισμό (Δ΄ Αθήνας)  ΕΔΩ

Νοέ 02

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2017-2018 και των αποφοίτων – υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2018 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο

      Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του αρ. 74 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’), οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Α.Σ.Τ.Ε., των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού κατατάσσονται σε τέσσερα (4) Επιστημονικά Πεδία, που ορίζονται ως εξής:
1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.
Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων