2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Πρόγραμμα “Κοινωνικό Σχολείο”

Κοινωνικό Σχολείο:  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολή Γονέων»

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τη «Σχολή Γονέων» Ν. Αχαΐας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ – ΥΠΑΙΘ) καλεί τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων σχετικά με την ανάπτυξη είκοσι (20) δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γονείς και εκπαιδευτικούς, στις εξής θεματικές:

  • Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
  • Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
  • Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
  • Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών
  • Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αχαΐας, ανεξαρτήτως θεματικής ενότητας, εντάσσεται ενότητα 5 ωρών για την πρόληψη των μεταδιδόμενων νοσημάτων.  Σχετικά, θα πραγματοποιηθεί για τους εκπαιδευτές στις 22/9 σεμινάριο με πιστοποιητικό εκπαίδευσης από την ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας).

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων.

Πάτρα, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Από τη Διεύθυνση του 2ου ΓΕ.Λ. Πατρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *