Ο Αριστοτέλης για τη φιλία

Σας παρουσιάζουμε την τέταρτη εργασία των μαθητών μας στα πλαίσια του προγράμματος για τον Αριστοτέλη, που είναι αφιερωμένη στην έννοια της φιλίας.

Δείτε το στο slideshare.net

Μια ξεχωριστή γιορτή

Ήταν για όλους μας μια μοναδική γιορτή η φετινή. Γιατί το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου μαζί με τους υπέροχους παππούδες και γιαγιάδες του ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Η κοινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Κατά γενική ομολογία ήταν ένα πολύ πετυχημένο «πάντρεμα», που έδειξε ότι τίποτε δε χωρίζει τα μικρά από τα… μεγαλύτερα παιδιά! Ιδιαίτερα μάλιστα όταν καλούνται να τιμήσουν την πατρίδα! Κι όταν κάποια στιγμή έπεσε η αυλαία και τα φώτα έσβησαν, μέσα σε κλίμα αμφίπλευρης συγκίνησης, δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις ότι το «πείραμα» θα επαναληφθεί και στο μέλλον. 2017-03-22 10.22.47

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της αξέχαστης αυτής εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βριλησσίων κο Ξ. Μανιατογιάννη, την Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κα Β. Αρσένη, τις καθηγήτριες κ.κ. Ελένη Μαρκίδου που επέλεξε τα κείμενα, και Μαρίνα Παράσχου που είχε την επιμέλεια της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του Γυμνασίου, τη χορωδία του ΚΑΠΗ, καθώς και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή. Και του χρόνου!

¼±¸·ÄµÂ 2

Προσφορά για μετακίνηση μαθητών

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση 1ημερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Αττικής.

Παρακαλούμε όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν να υποβάλουν τις προσφορές τους σχετικά  με την 1ημερη εκδρομή – μετακίνηση του Σχολείου μας.

Η προσφορά θα κατατεθεί κλειστή σε έντυπη μορφή και όχι με  fax ή  e-mail  στο Σχολείο έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31. 3. 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

 

ΣΧΟΛΕΙΟ 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ  –  ΜΗΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Βριλήσσια  – Γραμματικό, 05 -05- 17
ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΣ   180 &  13  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ – ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ  
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΝΑΙ
ΠΡΟΣΘΕΤΗ  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  Η΄ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΝΑΙ
ΚΟΣΤΟΣ  ΑΝΑ  ΜΑΘΗΤΗ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΦΠΑ ΝΑΙ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΝΑΙ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31 – 3 – 17  ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 Π.Μ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31 – 3 – 17  ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

α) η προσφορά κατατίθεται κλειστή σε έντυπη μορφή (όχι με email ή fax) στο σχολείο.

β) με κάθε προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και Υπεύθυνη Δήλωση ότι διαθέτει βεβαίωση συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργίας τουριστικού γραφείου, η οποία βρίσκεται σε ισχύ.

γ) Θα γίνει παρακράτηση του 20% του συνολικού ποσού ως εγγύηση σε περίπτωση αθέτησης των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης, το οποίο θα αποδοθεί την επομένη της επιστροφής. Η επιτροπή αξιολόγησης, πέραν της τιμής, συνεκτιμά την ποιότητα και το εύρος των προσφερόμενων παροχών.

Παρακαλούμε όσα ταξιδιωτικά γραφεία καταθέσουν τις προσφορές τους να μείνουν σε αυτά τα οποία ζητάμε έτσι, ώστε οι προσφορές τους να είναι συγκρίσιμες.

 

Βριλήσσια, 24/03/2017

Η  Δ/τρια   του Σχολείου

ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

Τα τέσσερα αίτια του Αριστοτέλη

Το τρίτο κατά σειρά βίντεο από τους μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα του Αριστοτέλη ασχολείται με τα λεγόμενα «τέσσερα αίτια», μια πολύ βασική έννοια της αριστοτελικής φιλοσοφίας.

Αριστοτέλης και Κίνηση

Το δεύτερο βίντεο του προγράμματος για τον Αριστοτέλη ασχολείται με θεμελιώδεις έννοιες της αριστοτελικής φιλοσοφίας για τη φύση: τα τέσσερα στοιχεία και την κίνηση.

Αποφθέγματα Αριστοτέλη (βίντεο)

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Αριστοτέλη και εκπονείται από ομάδα μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων. Το σημερινό είναι το πρώτο από μία σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν, και τα οποία πολύ συνοπτικά θα παρουσιάσουν βασικά σημεία από τη μελέτη των μαθητών μας πάνω στο έργο του Αριστοτέλη, τόσο στον τομέα της Φιλοσοφίας όσο και των Θετικών Επιστημών. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση