Επίσκεψη στη Βραυρώνα

Brayrona01

Tην Παρασκευή 20.11.15 η A΄ τάξη επισκέφθηκε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Αττικής, το ναό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος. Στο ιερό αυτό, όπου σύμφωνα με μια παράδοση πρώτη ιέρεια ήταν η Ιφιγένεια μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα από την Ταυρική, υπηρετούσαν κάθε χρόνο τη θεά νεαρές Αθηναίες λίγο πριν παντρευτούν.

Περισσότερα για το μουσείο εδώ.

ΒΡΑΥΡΩΝΑ 3

Ταξίδι στ΄αστέρια!

Την Παρασκευή 20.11.15 η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Τα παιδιά παρακολούθησαν πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία του σύμπαντος και του ηλιακού μας συστήματος.

astra022mikro

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το τηλεσκόπιο, το παλιότερο του είδους του στον κόσμο που εκτελεί ακόμα και σήμερα αστρονομικές παρατηρήσεις.

Pentelitest02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια ξεχωριστή και γεμάτη γνώσεις μέρα!

Pentelitest01

Αφιέρωμα στον Γιώργο Σαραντάρη

«Οσαραντάρης) στίχος είναι ο συντομότερος δρόμος προς την ανθρώπινη ψυχή»
Γ. Σαραντάρης

Ο μήνας Οκτώβριος και το έπος του ΄40 έδωσαν την αφορμή στους μαθητές του Β 3 και Β 5 να γνωρίσουν εκτενέστερα το έργο του Γιώργου Σαραντάρη, ποιητή που πολέμησε στην πρώτη γραμμή και υπέκυψε το 1941, σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Το αφιέρωμα έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. Οι μαθητές τίμησαν τον ποιητή και συνομίλησαν με το έργο του μέσα απ΄τις εκφραστικές απαγγελίες, την ακρόαση μελοποιημένων ποιημάτων, τα πορτρέτα του ποιητή που οι ίδιοι σκιαγράφησαν και φυσικά τους στίχους που «φτερούγισαν» μέσα στην αίθουσα και μας έκαναν κοινωνούς του μεταφυσικού λυρισμού του.

Κυκλαδικά ειδώλια στο 2ο Γυμνάσιο!

Όχι, δε γίνεται κάποια έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο σχολείο μας! Απλά οι μαθητές της Α΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, δημιούργησαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Τουλιαρή, μερικά τόσο εντυπωσιακά κυκλαδικά ειδώλια, που θα μπορούσε κανείς εύκολα να τα περάσει για αληθινά! Και για του λόγου το αληθές, ιδού μερικά δείγματα!

kyklad06

kyklad02

kyklad01

kyklad03

kyklad04

Δεν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς;

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση