Η Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου στο σχολείο μας.

DSC00319DSC00315

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η καταξιωμένη συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου και συζήτησε με τους μαθητές τής Β΄ τάξης σχετικά με το βιβλίο της «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού», το οποίο είχαν επεξεργαστεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Οι μαθητές μας με τη βοήθεια της συγγραφέως είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο θρυλικό Μελένικο, στον «Μυστρά του Βορρά», και να γνωρίσουν σημαντικούς σταθμούς στην πολυτάραχη πορεία του από τον καιρό του Ρήγα ως και την καταστροφή του τον Αύγουστο του 1913, όταν οι χιλιάδες κάτοικοί του πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Παράλληλα συζήτησαν με τη συγγραφέα και για άλλα θέματα που αφορούν τη λογοτεχνική συγγραφή. Ευχαριστούμε τη συγγραφέα για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί το σχολείο μας.

DSC00318DSC00317

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Δήμου Βριλησσίων το σχολείο μας  θα παραμείνει κλειστό για αύριο Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015  λόγω παγετού.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μονοήμερη εκδρομή

Προς: Κάθε ενδιαφερόμενο τουριστικό γραφείο

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι.

 

Το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, προτίθεται να πραγματοποιήσει μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για την Α΄και Β΄ τάξεις του σχολείου μας τη Δευτέρα 30/3/2015, , σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΥΑ 27692-12-2011/ΥΠΔΜΘ «Εκδρομές – Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας», ΦΕΚ(2769/2-12-11) ως εξής:

1. Προορισμός: Λουτράκι

2. Αναχώρηση από σχολείο 8:30΄ επιστροφή στις 19:00΄.

3. Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών και συνοδών 190 ( περίπου)

4. Μεταφορικό μέσο : 4 πολυτελή κλιματιζόμενα τουριστικά λεωφορεία στην αποκλειστική διάθεση του σχολείου για περιηγήσεις και μεταφορά μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, εφοδιασμένα με ζώνες ασφαλείας και εφοδιασμένα με δελτίο καταλληλότητας ΚΤΕΟ. (Θα γίνει έλεγχος από τροχαία).

5. Νόμιμες ασφαλιστικές καλύψεις

6. Οι προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων πρέπει επίσης να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας σε ισχύ

7. Η επιλογή του πρακτορείου θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και το κόστος μεταφοράς.

8. Η τελική προσφορά παρακαλούμε να περιλαμβάνει το συνολικό κόστος μαζί με τα διόδια και να σταλεί σε φάκελο στο Γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου, μέχρι τις 12/2/2015 και ώρα 11:00΄.

 

Η Διευθύντρια

 

 

 

Κατσαμπούρη Φωτεινή

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση