Παρουσίαση – ομιλία

Στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή τη Δευτέρα 8 Απριλίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εκπρόσωπος ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κος  Κ. Καπετανίδης και μίλησε στους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεσμικά της όργανα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα για διάφορα ευρωπαϊκά θέματα καθώς και για θέματα που αφορούν την Ελλάδα με την Τουρκία και με τις άλλες χώρες.  Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και θέσεων. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη  και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τα θέματα που συζητήθηκαν εξαιρετικό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο σχολείο μας γίνεται προσπάθεια οι μαθητές- στο πλαίσιο όλων σχεδόν των μαθημάτων- να κάνουν ομαδικές-ερευνητικές εργασίες (σχέδια εργασίας-projects), έτσι ώστε να ασκούνται σε σύγχρονους τρόπους μάθησης και να αποκτούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον τους.  Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων Κισσάβου 11 το Σάββατο 13/4/2013 και ώρα 18.30 όπου  οι μαθητές  θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
Στη συνέχεια θα παρακολουθήσετε τη χορευτική παράσταση των μαθητών του σχολείου μας

με θέμα “Η καλλίχορος Γη της Ηπείρου συναντά χορούς των Ηπείρων”.

Θεατρική Παράσταση

Με στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στο χώρο του σχολείου και την πεποίθηση ότι η μελέτη της δραματικής ποίησης ολοκληρώνεται με την αμεσότητα ή εποπτικότητα του θεάτρου, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 παράσταση της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο Κνωσός  στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση