ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 24 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αποδίδοντας φόρο τιμής στους μεγάλους ήρωες, στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία, τη ζωή και την εθνική μας ακεραιότητα. Βέβαια σε μια γιορτή τόσο μικρής διάρκειας δε θα μπορούσαμε να αποδώσουμε όλο το μεγαλείο του ΄21. Έτσι ξεχωρίσαμε “κάποιες σελίδες” από την ιστορία του ελληνικού έθνους, προβάλαμε κάποια σημαντικά γεγονότα από την ταινία “Παπαφλέσσας”, επιλέξαμε τα σχετικά ποιήματα και τραγούδια από την παράδοση και τα ζωντανέψαμε με το σώμα και το λόγο μας.

Σε μια εποχή που η ανθρώπινη ύπαρξη κινδυνεύει και οι ηθικές αξίες εκφυλίζονται, οι εθνικές επέτειοι είναι νοερά μνημεία του παρελθόντος και χρήσιμες δεξαμενές αρχών, αξιών και συμπεριφορών που μπορούν να φανούν χρήσιμα στο μέλλον ενός λαού.

Οργάνωση γιορτής :  Μουρίκη Αθηνά (φιλόλογος ), Παράσχου Μαρίνα ( μουσικός), Λιακάτος Παρασκευάς (γυμναστής)

 

sx5

Επίδοση ελέγχων για το β΄τρίμηνο

 

sx5.gifΣτις 23 Μαρτίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.45   θα δοθούν στους γονείς οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για τη βαθμολογική περίοδο του  β΄  διδακτικού τριμήνου.

 

Ημέρα ποίησης

Έλα να δεις την άνοιξη που περπατάει

με τα σύννεφα αγκαλιά μας χαιρετάει.

                                    Γ.  Σαραντάρης

Έκθεση βιβλίου

Ξεκίνησε η έκθεση βιβλίου τη  Δευτέρα 14 Μαρτίου.  Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με πρωτοβουλία του συλλόγου καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

book_1.png

Με αφορμή την έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία την Τρίτη 15 Μαρτίου με ομιλήτρια τη συγγραφέα Γαλάτεια Γρηγοριάδου Σουρέλη  με θέμα την Ελληνική παράδοση, ενώ την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα  παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο ” Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού” , ο συγγραφέας  Γιάννης  Καλπούζος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές.

Η Α΄ τάξη στο ορυκτολογικό και αρχαιολογικό μουσείο Λαυρίου

Στις 2 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφτηκαν το ορυκτολογικό και στη συνέχεια το αρχαιολογικό μουσείο του Λαυρίου.

Στο ορυκτολογικό μουσείο Λαυρίου  εκτίθενται ορυκτά των μεταλλείων Λαυρίου και εξοπλισμός των μεταλλωρύχων που εργάστηκαν σε αυτά κατά το παρελθόν. Στις προθήκες του μουσείου εκτίθενται περίπου 550  δείγματα ορυκτών των μεταλλείων Λαυρίου. Υπάρχουν δείγματα μεταλλουργικών και σχετικά κοινών ορυκτών (γαληνίτης, σφαλερίτης, αιματίτης, κερουσίτης κ.ά.) αλλά και ορυκτά πολύ περισσότερο σπάνια, χαρακτηριστικά για την περιοχή (type locality), όπως ο λαυριονίτης, ο σερπιερίτης, ο κτενασίτης, ο γεωργιαδεσίτης, ο θορικοσίτης, ο καμαριζαΐτης, ο ανναβεργίτης  κ. ά.

Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται, επίσης, αργυρά νομίσματα του 4ου π.Χ. αιώνα, κατασκευασμένα από τον άργυρο των μεταλλείων, “χελώνες” μολύβδου από την αρχαιότητα έως τον περασμένο αιώνα και εργαλεία και εξοπλισμός των μεταλλωρύχων που εργάστηκαν εκεί.

     

 Το αρχαιολογικό μουσείο Λαυρίου περιλαμβάνει μια αίθουσα αφιερωμένη στα μεταλλεία της Λαυρεωτικής, όπου εκτίθενται μετάλλινα αντικείμενα, επιγραφές σχετικές με τα μεταλλεία και πίνακας με την αναπαράσταση της διαδικασίας εξόρυξης και επεξεργασίας του μεταλλεύματος. Στο αίθριο και τη δεύτερη αίθουσα παρουσιάζονται μαρμάρινα έργα, επιτύμβια και αναθηματικά ανάγλυφα, οι ανάγλυφες πλάκες της ζωφόρου του ναού του Ποσειδώνος Σουνίου, τμήμα του ψηφιδωτού δαπέδου της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Λαυρίου και άλλα ευρήματα που καλύπτουν όλη την αρχαιότητα από τη Νεολιθική έως την Παλαιοχριστιανική περίοδο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση