Πρωτότυπες κατασκευές στο εργαστήριο Τεχνολογίας

 Το Εργαστήριο Τεχνολογίας, για να διευκολύνει τη μαζική αγορά των αναλώσιμων υλικών προτείνει την παρακάτω πρακτική, η οποία διευκολύνει και την «εισαγωγή» του μαθητή στο βιωματικό τρόπο προσέγγισης της γνώσης και διδασκαλίας του μαθήματος της Τεχνολογίας: «Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης φτιάχνουν πρωτότυπες κατασκευές ,στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογίας, από «χρήσιμα-άχρηστα σκουπίδια» και στη συνέχεια τα…. πουλούν στους γονείς τους την ημέρα των ελέγχων του Α΄τριμήνου .Τα χρήματα συγκεντρώνονται στο χρηματοκιβώτιο του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και με απόλυτη διαφάνεια χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του μαθήματος.»Με αυτόν τον τρόπο ο γονιός …ξενοιάζει από αγορές και το Εργαστήριο έχει ό,τι χρειάζεται όταν πρέπει!

      Έτσι και έγινε! Η Β΄Γυμνασίου δούλεψε  ως ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗ Α.Ε και …εργάτες της εταιρείας ήταν τα παιδιά της Α΄Γυμνασίου. Τα προϊόντα της ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗΣ Α.Ε ήταν:1)διακοσμητικά origami (Zhe zhi),2) «οικολογικά» αυτοκίνητα-κατασκευές, 3)παιχνίδια με ερωτήσεις από τις ενότητες της Τεχνολογίας (τσίμπι-τσίμπι)  και4) βάρκες από χαρτί (κατασκευές ενόψει Χριστουγέννων) .  Τα έσοδα ήταν ανέλπιστα πολλά (335,35€ )  και διατέθηκαν στα αστεράκια ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, το 15% στο 15μελές για την τριήμερη της Γ΄Γυμνασίου και τα υπόλοιπα για υλικά του Εργαστηρίου Τεχνολογίας.

tech.jpg

Εκδήλωση Περιβαλλοντικής ομάδας

 Στις 22 Δεκέμβρη 2009 η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας είχε Ανοιχτό Βιωματικό Εργαστήριο 5.00-7.00 το απόγευμα. Οι 40 ….μαθητές μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας και οι καθηγητές τους με αφορμή τα αυτοβιογραφικά τους παραμύθια …….ασχολήθηκαν με το πρόβλημα του ΝΕΡΟΥ στον πλανήτη μας και  με την ανακύκλωση . Με αφορμή  ….τα Χριστούγεννα, αφηγήθηκαν το παραμύθι του Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» ……, κινήθηκαν στο χώρο και είδαν σε VIDEO το  μουσικό παραμύθι  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» των αδελφών Κατσιμίχα .

Τους καλεσμένους της εκδήλωσης αποχαιρέτησαν με ένα ανέκδοτο νανούρισμα- παραμύθι  από τη Σαλαμίνα!

envir.jpg

Συγχαρητήρια

math3.jpg

Ο  Διευθυντής  του σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της  Γ΄ τάξης του γυμνασίου Μαυροκέφαλο Νικόλαο για τη διάκρισή του στο διαγωνισμό Μαθηματικών “Θαλής” και του εύχονται καλή επιτυχία και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση