Έκδοση σχολικής εφημερίδας

             Σχ. Έτος  2009-2010

                  2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

efimer.png

Πώς φτάσαμε στο πρώτο φύλλο

  

Καλοκαίρι ήταν, Αύγουστος, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η ιδέα της σχολικής εφημερίδας από έναν μαθητή. Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά. Οι συζητήσεις πολλές γύρω από τα θέματα που θα απαρτίζουν την εφημερίδα. Τα παιδιά που ξεκίνησαν την ιδέα αυτή σκέφτονταν καθημερινά καινούριες προτάσεις για την εφημερίδα. Μετά από πολλές διαδικασίες είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα κάνουμε λόγο για το πρώτο φύλλο της σχολικής εφημερίδας στο σχολείο μας. Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ θα σας πληροφορεί πάνω σε θέματα τεχνολογικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά καθώς και σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. 

Υπεύθυνος Τεχνολογικών θεμάτων & Έκδοσης:Φίνος Γιαννουλάκης

Υπεύθυνη Αρχισυνταξίας:Τζωρτζίνα Δόβα

Υπευθύνως Μπασκετικών θεμάτων:Διονύσης Βοργιάς

Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικών θεμάτων:Βαγγέλης Δημοσιάρης

Υπεύθυνη Καλλιτεχνικών θεμάτων: Αλκμήνη Αζή Αζίζη

 Δείτε την πρώτη έκδοση της εφημερίδας μας   handar4.gif result_file.pdf

Επέτειος Πολυτεχνείου

Μνήμη Πολυτεχνείου

Ελευθερία!  Για σένα θα δακρύσει ο ήλιος!

                                                        

Στο Σχολείο μας, κατά τα καθιερωμένα, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου, το πρωινό της Τρίτης  17 Νοεμβρίου 2009.

Η τελετή σεμνή.

Το αφιέρωμα μέσ’ απ’ το δίπτυχο λόγου και μουσικής επιχείρησε να αφυπνίσει τη μνήμη, να συγκινήσει και να οδηγήσει σε γόνιμο προβληματισμό για τη σημασια της επετείου του σήμερα.          

      Ο ποιητικός λόγος παλλόμενος από λυρισμό κι άλλοτε με επική διάθεση απέδωσε τα αισθήματα σεβασμού, θαυμασμού και κατάνυξης για τη θυσία εκείνων των νέων…

Κι έπειτα η μουσική! 

Να δονεί, να συνεπαίρνει, να ξεσηκώνει τις καρδιές!  Στα φτερά της αφεθήκαμε ν’ αφουγκραστούμε τα διδάγματα της Ιστορίας.

Eυχαριστούμε τα παιδιά και τη χορωδία, που έγιναν η αφορμή να θυμηθούμε για ποιες πανάρχαιες αξίες της φυλής μας -αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία- πρέπει κι εμείς ν’ αγωνιζόμαστε και να δίνουμε τη δική μας μαρτυρία στους σύγχρονους χαλεπούς καιρούς.  

Τα νιάτα είναι πλασμένα για τον ηρωισμό! 

                                                                                    Paul Claudel

Δείτε ένα μικρό δείγμα από το αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

[local /files/2009/11/video_17noe_0002.WMV nolink]

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Την Τρίτη 27/10/2009 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη γιορτή για την εθνική μας επέτειο. Η γιορτή ξεκίνησε με την απονομή των αριστείων και των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά τη σχολική χρονιά 2008-2009. Στη συνέχεια οι μαθητές μας μέσα από τα κείμενα που διάβασαν,  ζωντάνεψαν τις μνήμες όλων μας και μας έφεραν πιο κοντά στα γεγονότα εκείνης της εποχής. Η χορωδία του σχολείου αλλά και πλήθος μουσικών οργάνων με εκτελεστές τους μαθητές μας,  συνόδευσαν άριστα τη γιορτή.

imgp0505.jpg

imgp0507.jpg

imgp0506.jpg

Δείτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο βίντεο που ακολουθεί.

[local /files/2009/11/photo_28october_0003.wmv]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση